de Alege Sanatos 03 Mai 2023
Tags:
In ziua de astazi foarte multe persoane se confrunta cu dificultati in a adormi sau a dormi suficiente ore incat sa poata functiona in mod normal a doua zi.
Aceasta problema apare, in special, atunci cand suntem stresati, sau ne confruntam cu alte boli psihice, cand suferim de anumite boli, precum boli digestive, pulmonare, etc., sau cand avem dereglari hormonale.
Indiferent care ar fi cauza acestei probleme, indicat este sa iei masuri pentru ca lipsa somnului iti poate afecta activitatea zilnica si vei fi mai anxios, suparat, nervos sau poti dezvolta si alte afectiuni.
5 sfaturi pentru a adormi mai rapid
1. Intra intr-o rutina
Una dintre cele mai dificile lucruri pe care trebuie sa le faca persoanele care nu pot dormi este sa isi faca un program, o rutina zilnica de somn. Incearca sa te pui in pat zilnic la aceeasi ora, indiferent daca iti este somn sau nu.
2. Aeriseste camera
Inainte sa dormi este indicat sa aerisesti camera, indiferent de anotimp. Aceasta tehnica simpla va aduce un aer proaspat si mai curat in camera care te va ajuta sa dormi mai rapid.
3. Alege un pat confortabil
Chiar si patul si salteaua joaca un rol important atunci cand vine vorba de somn. Trebuie sa dormi pe o saltea care iti va aigura un somn de calitate, fara sa te trezesti cu dureri de spate. Ideal este sa adormi in lenjerie curata.
4. Bea un ceai cald/ lapte
Un alt truc pe care il poti face inainte sa adormi este sa bei o cana de ceai sau una de lapte, usor incalzite. Aceste lichide te vor ajuta sa adormi mult mai rapid. Ideal este sa le bei chiar cand esti in pat.
5. Relaxeaza-te
Cu cateva zeci de minute inainte sa te duci la somn este recomandat sa te relaxezi, eventual dupa ce ai facut si dus sau baie. Asculta o muzica linistitoare sau citeste cartea preferata. Te vei simti mult mai bine si vei adormi mai rapid.
Spune-ne opinia ta despre
"5 sfaturi pentru a adormi mai rapid"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Dieta pentru un ficat sanatos: alimente benefice si obiceiuri nutritive
Alimentele pe care le consumam sunt "combustibilul" organismului nostru si au un rol esential in buna functionare a tuturor organelor. Sanatatea ficatului depinde, in mare masura, de dieta, dar si de micile obiceiuri de zi cu zi. O varietate de probleme medicale din sfera hepatica pot aparea, se pot agrava, dar se pot si trata ori preveni prin alimentatie. In acest articol iti vom spune care sunt "prietenii" si "dusmanii" ficatului, care sunt alimentele benefice, care sunt cele nocive si ce greseli sunt de evitat. [detalii]
Cum sa previi reaparitia paduchilor: sfaturi importante pentru parinti
Paduchii sunt o problema cu care multi copii se confrunta, fiind o sursa de stres si de ingrijorare pentru parinti. In acest articol, iti spunem cum se poate preveni reaparitia paduchilor si iti dam si alte informatii importante despre transmiterea si simptomele declansate. [detalii]
4 remedii eficiente si sigure pentru tratarea hemoroizilor in mod natural
Hemoroizii sunt o afectiune destul de suparatoare, mai ales daca nu este tratata la timp. Aceasta problema este caracterizata prin simptome precum mancarime, sangerare sau chiar durere in zona rectala. [detalii]
Guta si alimentatia: 5 alimente benefice pentru persoanele cu guta
Guta este o afectiune cauzata de acumularea de acid uric in organism si se poate traduce ca fiind un fel de artrita, pentru ca ambele boli au simptome similare: inflamatii, dureri mari si umflaturi in articulatii. [detalii]
4 trucuri pentru a-ti mentine pozitia corecta a spatelui
In ziua de astazi foarte multe persoane au probleme cu spatele, mai ales cele care lucreaza la birou si sunt nevoite sa stea peste 7-8 ore pe scaun. In aceste conditii este necesara corectarea pozitiei cât mai rapid, pentru a preveni eventualele afectiuni mai grave. [detalii]