de Elena-Alina Constantinescu 03 Nov 2016
Tags:
Ceaiul de hibiscus este foarte apreciat in medicina naturista datorita continutului bogat de antioxidanti, care protejeaza impotriva deteriorarii celulelor. Ceaiul se prepara foarte usor: se adauga o lingurita de planta uscata la 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute si se serveste cald. In cele ce urmeaza, iata ce proprietati are pentru frumusetea si sanatatea organismului:
Te ajuta sa slabesti
Mai trebuie sa stiti ca joaca un rol important in metabolismul grasimilor, favorizand pierderea in greutate. Hibiscusul reduce in mod natural depunerea grasimii in corp. Datorita proprietatilor laxative, poate fi folosit cu succes in curele de slabire.
Previne bolile de inima
Ajuta la reducerea depozitelor de grasimi instalate pe artere si scade nivelul colesterolului rau din sange, contribuind la reducerea riscului de boli de inima.
Asadar, este benefic pentru persoanele care sunt in cautare de remedii naturiste pentru tensiunea arteriala ridicata.
Detoxifiaza organismul
Fiind bogat in antioxidanti si vitamina C, ceaiul de hibiscus contribuie la scaderea inflamatiei in corp si protejeaza organismul de efectele negative ale radicalilor liberi.
Combate simptomele racelii
Pentru ca este bogat in vitamina C, hibiscusul este un remediu excelent in sezonul rece impotriva racelilor si a gripei.
Are proprietati anticancerigene
Cercetarile au relevat ca extractul de hibiscus, bogat in polifenoli, ajuta la tratarea cancerului gastric si al leucemiei.
Stimuleaza cresterea parului
Uleiul de hibiscus ajuta la cresterea parului si stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului. Pentru a scapa de matreata, clateste-te pe cap de 2 ori pe saptamana cu ceai de hibiscus.
Mentine frumusetea pielii
Florile de hibiscus au beneficii incredibile si pentru sanatatea pielii. Datorita proprietatilor sale, hibiscusul poate fi utilizat cu succes pentru revigorarea tenului.
Mai mult, compresele cu hibiscus grabesc vindecarea ranilor si maresc elasticitatea pielii.
Foto: pixabay.com
Activitatea din bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a unui hotel nu este posibila fara un dulap frigorific profesional de cea mai buna calitate. [detalii]
Sofranul este un ingredient minunat de folosit in alimentatie, insa pe cat de gustos si de bun este, pe atat de multe proprietati medicinale contine. [detalii]
Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]
Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]
Cu siguranta nu doar o singura data ti s-a intamplat sa ai gust amar in gura. Uneori il avem dupa ce consumam anumite alimente, dupa ce ne trezim sau pur si simplu fara niciun motiv aparent. S-ar putea ca acesta sa fie cauzat de anumite probleme de sanatate. [detalii]