de Laura Voica 01 Feb 2014
Tags:
Consumul zilnic de nuci imbunatateste nivelul colesterolului din sange si reduce riscul de boli cardiace coronariene, conform unui studiu. Joan Sabaté, doctorand si colegii sai de la Universitatea Loma Linda din California, au extras date din 25 de studii privind consumul de nuci din sapte tari, care au inclus 583 de barbati si femei, cu diferite niveluri de colesterol.
Nici unul dintre participantii studiului nu a primit medicatie pentru nivelul colesterolului. Nucile evaluate au inclus: migdale, alune, nuci pecan, fistic, nuci, nuci de macadamia si arahide. Pacientii din studii au mancat in medie, 67 de grame de nuci zilnic.
Aceasta dieta a dus la o reducere medie de 5,1 % a concentratiei de colesterol total, o reducere de 7,4 % a LDL-ului sau colesterolul rau si o reducere de 8,3 % in raportul nivelurilor de LDL in raport cu HDL (colesterol " bun ").
In plus, nivelul trigliceridelor a scazut cu 10,2%, dar numai in randul persoanelor cu un nivel initial crescut de trigliceride.
Nucile imbunatatesc nivelul colesterolului si sanatatea inimii
Potrivit studiului, diferite tipuri de nuci au avut efecte similare asupra nivelului de colesterol din sange. Cu toate acestea, efectele consumului de nuci au fost modificate semnificativ de LDL, indicele de masa corporala si tipul de dieta : efectele hipolipemiante ale consumului de nuci au fost printre cele mai importante printre subiectii cu un nivel mare de LDL si cu indicele de masa corporala mica.
Constatarile studiului sprijina includerea nucilor in dietele terapeutice pentru imbunatatirea nivelului de colesterol.
Cresterea consumului de nuci, ca parte a unui regim alimentar prudent poate avea un efect pozitiv la nivelul lipidelor din sange (cel putin pe termen scurt) si au potentialul de a reduce riscul de boli cardiace coronariene.
Cu toate acestea, moderatia este cheia. Desi consumul de nuci in mod regulat, pare a avea beneficii semnificative pentru sanatate, acesta ar trebui sa se limiteze la nu mai mult de 70 de grame pe zi, din cauza numarului mare de calorii.
Activitatea din bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a unui hotel nu este posibila fara un dulap frigorific profesional de cea mai buna calitate. [detalii]
Sofranul este un ingredient minunat de folosit in alimentatie, insa pe cat de gustos si de bun este, pe atat de multe proprietati medicinale contine. [detalii]
Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]
Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]
Cu siguranta nu doar o singura data ti s-a intamplat sa ai gust amar in gura. Uneori il avem dupa ce consumam anumite alimente, dupa ce ne trezim sau pur si simplu fara niciun motiv aparent. S-ar putea ca acesta sa fie cauzat de anumite probleme de sanatate. [detalii]