de Elena-Alina Constantinescu 03 Iul 2014
Tags:
Turmericul, condiment originar din India de culoare galben-portocalie, ofera un gust deosebit preparatelor culinare. Pentru a beneficia de proprietatile sale, adauga-l in supe, sosuri, salate, carne sau paste. Insa, pe langa faptul ca ofera mancarurilor o culoare frumoasa si un plus de aroma, are si importante beneficii asupra sanatatii. Descopera mai jos proprietatile miraculoase ale condimentului capabil sa distruga celulele canceroase!
Turmericul sau curcuma, condiment originar din India, este folosit cu succes atat in gastronomie cat si in medicina naturista pentru ca are un efect extraordinar asupra corpului. Se regaseste in compozitia prafului de curry si are numeroase beneficii asupra sanatatii noastre.
Datorita proprietatilor antiinflamatorii, a fost folosit de secole in medicina ayurvedica pentru durerile cauzate de artrita si osteoporoza.
Lupta impotriva cancerului
Una dintre cele mai benefice proprietati ale curcuminei, substanta activa din compozitia turmericului, este capacitatea sa de a lupta impotriva cancerului. Astfel, impierdica raspundirea celulor canceroase in organism si inlatura tumorile. Aceasta a atras atentia cercetatorilor prin proprietatile sale curative deosebite, prin actiunea sa ca antioxidant.
Tot aceasta substanta previne ateroscleroza si formarea cheagurilor de sange prin inhibarea agregarii plachetare.
In afara de curcumina, turmericul mai contine mangan, fier, potasiu, vitamina B6. Se foloseste la condimentarea mancarurilor de pui, rata, curcan. Prin urmare, acest condiment uimitor nu ar trebui sa-ti lipseasca din bucatarie!
Mentine sanatatea inimii
Cercetari de ultima ora au aratat ca reduce colesterolul si nivelul de trigliceride. S-a observat ca se absoarbe mai usor in organism daca se combina cu piperul negru.
Detoxifica organismul
De asemenea, este de mare ajutor pentru eliminarea apei din tesuturi. Curata organismul de toxine, prevenind astfel aparitia celulilei.
Combate raceala si gripa
Este un aliat de nadejde in lupta cu raceala si gripa. Se amesteca o jumatate de lingurita cu 100 ml lapte cald. Amestecul se consuma o data sau de doua ori pe zi.
Atenueaza ridurile
Gratie proprietatilor antiseptice, turmericul te scapa de cearcane si riduri. Se amesteca o jumatate de lingurita de turmeric cu putin ulei de migdale iar pasta obtinuta se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze in jur de 25 de minute, apoi se spala tenul cu apa calduta.
Alimentele modificate genetic nu difera neaparat de alte alimente, deci nu este intotdeauna usor sa va dati seama care alimentele sunt modificate genetic si care nu. [detalii]
Stresul este un factor care va poate influenta starea de spirit si de sanatate. Asa ca trebuie sa incercati din rasputeri sa scapi de el. [detalii]
Fumatul este un obicei nociv. Cu totii stim asta. Insa ce poti face imediat dupa ce ai renuntat la acest obicei astfel incat sa nu te reapuci? [detalii]
Starea de pandemie cauzata de virusul Covid-19 este pe departe de a se termina si multi dintre noi suntem blocati in casa sau iesim mult mai rar afara, in special datorita joburilor care ne permit sa lucram mai mult din confortul casei. [detalii]
Boabele de cafea si implicit cafeaua propriu-zisa au un miros aparte. Sa nu mai vorbim de gustul deosebit de care o mare parte din oameni sunt indragostiti iremediabil! De aceea, pentru multi dintre noi cafeaua nu lipseste din rutina zilnica. [detalii]