de Elena-Alina Constantinescu 03 Iul 2014
Tags:
Turmericul, condiment originar din India de culoare galben-portocalie, ofera un gust deosebit preparatelor culinare. Pentru a beneficia de proprietatile sale, adauga-l in supe, sosuri, salate, carne sau paste. Insa, pe langa faptul ca ofera mancarurilor o culoare frumoasa si un plus de aroma, are si importante beneficii asupra sanatatii. Descopera mai jos proprietatile miraculoase ale condimentului capabil sa distruga celulele canceroase!
Turmericul sau curcuma, condiment originar din India, este folosit cu succes atat in gastronomie cat si in medicina naturista pentru ca are un efect extraordinar asupra corpului. Se regaseste in compozitia prafului de curry si are numeroase beneficii asupra sanatatii noastre.
Datorita proprietatilor antiinflamatorii, a fost folosit de secole in medicina ayurvedica pentru durerile cauzate de artrita si osteoporoza.
Lupta impotriva cancerului
Una dintre cele mai benefice proprietati ale curcuminei, substanta activa din compozitia turmericului, este capacitatea sa de a lupta impotriva cancerului. Astfel, impierdica raspundirea celulor canceroase in organism si inlatura tumorile. Aceasta a atras atentia cercetatorilor prin proprietatile sale curative deosebite, prin actiunea sa ca antioxidant.
Tot aceasta substanta previne ateroscleroza si formarea cheagurilor de sange prin inhibarea agregarii plachetare.
In afara de curcumina, turmericul mai contine mangan, fier, potasiu, vitamina B6. Se foloseste la condimentarea mancarurilor de pui, rata, curcan. Prin urmare, acest condiment uimitor nu ar trebui sa-ti lipseasca din bucatarie!
Mentine sanatatea inimii
Cercetari de ultima ora au aratat ca reduce colesterolul si nivelul de trigliceride. S-a observat ca se absoarbe mai usor in organism daca se combina cu piperul negru.
Detoxifica organismul
De asemenea, este de mare ajutor pentru eliminarea apei din tesuturi. Curata organismul de toxine, prevenind astfel aparitia celulilei.
Combate raceala si gripa
Este un aliat de nadejde in lupta cu raceala si gripa. Se amesteca o jumatate de lingurita cu 100 ml lapte cald. Amestecul se consuma o data sau de doua ori pe zi.
Atenueaza ridurile
Gratie proprietatilor antiseptice, turmericul te scapa de cearcane si riduri. Se amesteca o jumatate de lingurita de turmeric cu putin ulei de migdale iar pasta obtinuta se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze in jur de 25 de minute, apoi se spala tenul cu apa calduta.
Pentru a avea un par mai bogat, plin de volum, multe persoane apeleaza la diferite produse de stylign. Din pacate insa, acestea nu au intotdeauna efectul scontat. [detalii]
Odata cu inaintarea in varsta, afectiunile gingivale apar mai usor, mai ales daca nu se respecta regulile de igiena orala in fiecare zi. Totodata, se amplifica sensibilitatea dentara, iar cariile sunt mai frecvente, in functie de organismul fiecarei persoane. [detalii]
Ardeiul iute este cunoscut pentru propritatile sale antioxidante si antiinflamatorii, pentru numarul mic de calorii si sprijinirea intregului sistem imunitar. Insa acestea sunt doar cateva din beneficiile pe care le aduce organismului. [detalii]
Pentru un zambet minunat si o dantura sanatoasa trebuie sa acordam o ingrijire mai atenta dintilor nostri. Pe langa vizite regulate de control la medicul dentist, exista si alte trucuri care te ajuta sa ai dinti mai puternici. [detalii]
Uleiul de masline este un produs minunat atunci cand il folosim la gatit. Mancarea este mai gustoasa, mai sanatoasa si mai putin calorica. De aceea este recomandat sa il alegem in detrimentul altor tipuri de uleiuri. [detalii]