AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carmex - Balsam de buze

Nota 7.9 / 10 din 337 voturi
Carmex - Balsam de buze
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Carmex

 

Descriere Carmex - Balsam de buze

Balsam de buze

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Balsam pentru buze - Formula unica de la Carmex amelioreaza, hidrateaza si calmeaza. Buzele capata un aspect mai sanatos.
Aplicati abundent si uniform de cate ori este necesar.
Exclusiv pentru uz extern.

Cantitate: 4.25 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 8 sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.


 

Ingrediente Carmex - Balsam de buze

PETROLATUM, LANOLIN, FRAGRANCE/PARFUM, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, CETYL ESTERS, THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CERA ALBA, BENZOPHENONE-3, CAMPHOR, MENTHOL, VANILLA, BENZYL CINNAMATE, LINALOOL, GERANIOL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Benzophenone-3, ingredient cu risc mare de dauna, este un agent de protectie solara si filtru UV. Spre urmare protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la deterioare. In Suedia folosirea acestui ingredient in cosmetice este interzisa.

Geraniol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum cu rol de mascare/acoperire a mirosului si tonic. Este, de asemenea, un feromon secretat de albine cu rolul de a semnaliza locatia nectarului. Geraniolul este o componenta naturala a uleiurilor esentiale, cum ar fi uleiul de trandafir, uleiul de muscata, uleiul Palmarosa, uleiul de lavanda si ylang-ylang. Se recomanda evitarea acestui ingredient persoanelor alergice la parfumuri.


Lanolin, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de stabilizator emulsie, agent de ingrijire a parului si pielii, emolient, protector piele, surfactant, emulsifiant si antistatic. Reprezinta o secretie sebacee provenita de la oi. Are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata. Poate provoca alergii. Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Ethylhexyl methoxycinnamate, ingredient cu risc mediu care are functiile de absorbant UV si filtru UV. Este cel mai des folosit ingredient de protectie solara. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala  de alterarea cauzata de razele UV. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca substanta activa in produsele farmaceutice cu protectie solara (fara prescriptie medicala) in concentratii de pana la 7.5%. Nerespectarea cantitatilor poate duce la toxicitate la nivelul organelor, probleme la nivel endocrin si toxicitate la nivelul endocrin. 


Geraniol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum cu rol de mascare/acoperire a mirosului si tonic. Este, de asemenea, un feromon secretat de albine cu rolul de a semnaliza locatia nectarului. Geraniolul este o componenta naturala a uleiurilor esentiale, cum ar fi uleiul de trandafir, uleiul de muscata, uleiul Palmarosa, uleiul de lavanda si ylang-ylang. Se recomanda evitarea acestui ingredient persoanelor alergice la parfumuri.

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.
 

Data analizei: 2019-02-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: MINERAL JELLY, DEODORIZED KEROSENE ; PETROLATUM AMBER, PETROLATUM WHITE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, emolient, hidratant, absorbant UV

 

Descriere:

  • hidrocarbura derivata din petrol
  • creeaza o bariera la suprafata pielii ce previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea vatamata, ranita
Fiind un produs petrolier, petrolatum pot fi contaminat cu hidrocarburi aromatice policiclice (HAP). Studiile sugereaza ca expunerea la hidrocarburi policiclice aromatice este asociata cu cancerul. De aceea, Uniunea Europeana a clasificat petrolatum ca fiind o substanta cancerigena si restrictioneaza utilizarea acestuia in produsele cosmetice.

Prin urmare, HAP in petrolatum poate provoca iritatii ale pielii si alergii. 
 
Totusi, in Uniunea Europeana, petrolatum poate fi utilizat numai in produse cosmetice "in cazul in care este cunoscut istoricul complet al rafinarii si se poate dovedi ca substanta din care este obtinut nu este cancerigena." 
Reactii adverse:
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Ecotoxicologie:
Nu

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, multifunctional. Petrolatum este de asemenea aprobat pentru folosirea ca aditiv alimentar indirect si ca protector al pielii in produsele farmaceutice oftamologice si cele destinate zonei ano-rectale, fara prescriptie medicala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate intra in compozitia cosmeticelor si a produselor de ingrijire personala doar daca i se cunoaste intregul istoric privind procesul sau de rafinare si daca se poate demonstra ca substanta din care este produs nu este un carcinogen (Anexa II).


Citeste mai mult

Sinonime: ADSORPTION REFINED LANOLIN; ANHYDROUS LANOLIN; HARD LANOLIN; WOOL FAT; WOOL WAX

Functii: stabilizator emulsie, agent de ingrijire a parului si pielii, emolient, protector piele, surfactant, emulsifiant, antistatic

 

Descriere:

  • secretie sebacee provenita de la oi
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala care au ca scop protejarea pielii si in cele destinate zonei ano-rectale. Lanolin poate fi folosit si ca emolient oftalmologic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala si ca emolient in guma de mestecat. Este permisa si folosirea sa ca aditiv alimentar indirect (component al ciolofanului ce intra in contact cu mancarea).

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTINOXATE; 2-ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE

Functii: absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • cel mai des folosit ingredient de protectie solara
  • lichid insolubil in apa
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala  de alterarea cauzata de razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca substanta activa in produsele farmaceutice cu protectie solara (fara prescriptie medicala) in concentratii de pana la 7.5%.


Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient apare in Anexa VII, partea I (filtre UV permise in cosmetice) sub denumirea de Octyl Methoxycinnamate si poate fi folosit in concentratii de pana la 10%, inclusiv in produsele de protectie solara.

In Canada, acest ingredient poate fi folosit in produse de protectie solara in concentratii de pana la 8.5%.


Citeste mai mult

Sinonime: SYNTHETIC SPERMACETI WAX; SPERMACETI WAX

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ceara sintetica
  • rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • amestec de esteri de acizi grasi saturati si alcooli grasi: cetyl palmitate, cetyl stearate, myristyl myristate, myristyl stearate, cetyl myristate, si stearyl stearate
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CACAO BUTTER; CACAO OIL; CACAO SEED BUTTER; COCOA BUTTER; COCOA SEED BUTTER; OILS, THEOBROMA; THEOBROMA CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO SEED BUTTER; THEOBROMA OIL; THEOBROMA OILS

Functii: emolient, agent de mascare, agent de protectie si ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Untul din seminte de cacao Theobroma, cunoscut sub denumirea de untul de cacao, este o grasime obtinuta din semintele prajite ale plantei de cacao Theobroma. Este grasimea care este utilizata, de obicei,  in ciocolata.
  • Se extrage in timpul procesului de obtinere a ciocolatei si pudrei de cacao.
  • Contine aproximativ 34-36% de acid stearic, 30-40% acid oleic si 24-29% de acid palmitic.
  • Acest ingredient protejeaza temporar  pielea ranita sau expusa la stimuli nocivi sau iritatii si poate oferi protectie pielii.
  • De asemenea, incetineste pierderea de apa din piele prin formarea unei bariere la suprafata pielii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include untul din seminte de cacao pe lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CERA MICROCRISTALINA

 

Descriere:

Ceara alba de albine extrasa din fagure de albine.
 
Este compus din myricyl palmitate, acid cerotic acid, esteri si parafina.
 
Cera alba este ceara inalbita, cunoscuta si sub denumirea de ceara de fildes. 
  • Ceara poate fi inalbita in mod natural, prin expunere la soare, dar acesta este un proces destul de dificil. 
  • Inalbirea poate fi realizata si pe cale chimica cu ajutorul peroxidului de hidrogen, prin inalbirea culorii polenului din care a fost produsa ceara. 
  • Acest proces indeparteaza mirosul delicat de miere si lasa ceara aproape inodora.
Materie prima universala utilizata pentru stabilizarea emulsiilor, fabricarea produselor de machiaj (ruj, rimel etc.) si realizarea de creme nutritive.
  • Ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorită filmului protector pe care il creeaza la suprafata tegumentului.
  • Previne colmatarea porilor.
  • Poate fi utilizant ca agent de vindecare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.
 
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).
 


Citeste mai mult

Sinonime: OXYBENZONE; BENZOPHENONE-3, 2-BENZOYL-5-METHOXYPHENOL; 2-HYDROXY-4-METHOXYBENZOPHENONE

Functii: agent de protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la deterioare, absorbind, reflectand si imprastiind razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca protectie solara (nu necesita prescriptie medicala) in concentratii de pana la 6%.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Benzophenone-3 in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient face parte din lista filtrelor UV ce se pot regasi in cosmetice si poate fi folosit in concentratii de pana la 10%. Produsele de protectie solara care contin 0,5% Oxybenzone trebuie sa fie etichetate „Contine Oxybenzone”.

In Suedia folosirea acestui ingredient in cosmetice este interzisa.


Citeste mai mult

Functii: aromatizant

 

Descriere:

Camfor este un solid ceros, alb sau transparent, cu un miros puternic, aromat.
Se regaseste adesea in cosmetice si produse de ingrijire personala: produse de baie, produse de curatare, machiaj, produse pentru unghii, produse de curatenie personala, produse de ingrijire a pielii si creme de ras.
Camforul poate fi, de asemenea, adaugat direct in alimente.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Camforul in lista sa de agenti aromatizanti si substante inrudite, care sunt permise sa fie adaugate direct in produsele alimentare.

Camfor este, de asemenea, aprobat pentru utilizare ca ingredient activ in Over-The-Counter (OTC), analgezice externe de actualitate, produse antitusive si in produsele anorectale, la concentratii de 0,1 pana la 3%.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Substanța volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
     
  • Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
     
Mentolul este folosit in:
  • diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
  • unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei. 
  • combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
  • apa de gura, ca ingredient obisnuit.
  • Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat. 
  • Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
  • De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
  • Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.


Citeste mai mult

Functii: agent de aroma, condiment

 

Descriere:

  • Planta exotica erbacee agatatoare din familia orhideelor, cu frunze carnoase si fructe aromatice, in forma de pastaie, folosite drept condiment (Vanilla planifolia).
     
  • Fructul acestei plante este supus unui proces special de fermentare si folosit drept condiment placut aromat, datorita continutului de vanilina.
  • Vanilia este dulce, aromata si placuta la gust. Aroma provine de la pastaia in care se gasesc semintele, sau de la “boabele” plantei de vanilie.
  • Este folosita in mancare, dar si in industria parfumeriei.
In lume au fost depistate aproximativ 110 specii de orhidee care produc vanilie, doar trei dintre ele sunt cultivate pentru a fi comercializate:
  • Planifolia
  • Pompona
  • Tahitensis.

  • Vanilia este si un puternic afrodiziac, pe langa un aromatizant puternic.
  • Este un tonic nervos deosebit de puternic si este recunoscuta pentru sporirea activitatii cerebrale.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu exista contraindicatii pentru acest produs.
  • Nu se recomanda consumul in exces.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CINNAMEIN; BENZYL ALCOHOL CINNAMATE; BENZYL 3-PHENYL PROPENOATE; PHENYL METHYL 3-PHENYL-2-PROPENOATE; 3-PHENYL-2-PROPENOIC ACID PHENYLMETHYL ESTER; BENZYLESTER KYSELINY SKORICOVE; PHENYLMETHYL 3-PHENYL-2-PROPENOATE; TRANS-CINNAMIC ACID BENZYL ESTER;

Functii: Agent de parfum

 

Descriere:

 
Substanta de culoare alba pana la galben pal, solida sau cristalizata, cu un miros dulce balsamic. 
 
Este folosit ca ingredient de parfumare intr-o mare varietate de produse cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv lotiuni dupa barbierit, parfumuri si apa de colonie, produse de ingrijire a pielii si a parului.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv direct alimentar in calitate de agent de aroma.
  • Poate provoca iritatii ale pielii si ochilor. 
  • Poate provoca iritatii ale tractului respirator si digestiv.


Citeste mai mult

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Citeste mai mult

Sinonime: GERANIOL ALCOHOL, GERANIOL EXTRA, GERANYL ALCOHOL, GUANIOL

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic

 

Descriere:

  • ingredient cu miros, care apare in mod natural
  • poate fi gasit anumite uleiuri esentiale (trandafir, lamai)
  • impotriva insectelor
  • feromon secretat de albine cu rolul de a semnaliza locatia nectarului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Carmex - Balsam de buze"

9 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Carmex - Balsam de buze"

Cum sa iti exfoliezi buzele in mod natural

Cum sa iti exfoliezi buzele in mod natural

de Andreea Pestisan 02 Iun 2021

Multe femei se confrunta cu problema buzelor uscate, indiferent daca au folosit crema hidratanta sau nu inainte de culcare. [detalii]

Care sunt cauzele aparitiei aftelor bucale

Care sunt cauzele aparitiei aftelor bucale

de Alege Sanatos 07 Feb 2020

Aftele bucale sunt leziuni care apar in cavitatea bucala si pot fi dureroase. Ele se pot dezvolta sub limba, in interiorul obrajilor sau chiar a buzelor. Desi acestea nu sunt contagioase si nu reprezinta un pericol pentru sanatate, ulceratiile pot fi deranjante atunci cand mananci. [detalii]

Igiena orala in 5 pasi simpli

Igiena orala in 5 pasi simpli

de Alege Sanatos 06 Ian 2020

Iti doresti dinti mai frumosi si mai sanatosi, care sa atraga atentia tuturor atunci cand razi? Atunci trebuie sa urmaresti cu rigurozitate cateva reguli de igiena orala, care iti vor aduce cu siguranta zambetul pe buze. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016