Sinonime: E333
Functii: antioxidant, regulator de aciditate, conservant, aromatizant, agent de dedurizare a apei.
Descriere:
Forme ale citratului de calciu (saruri)
-
E 333(i)- Citrat monocalcic
-
E 333(ii) – Citrat dicalcic
-
E 333(iii) – Citrat tricalcic
Se utilizeaza in cantitatile prevazute de retete in produse pe baza de lapte, carne, peste, fructe, legume, grasimi, in produse de panificatie, patiserie, cofetarie, sosuri, condimente.
Citratul de calciu contribuie la conservarea calciului propriu din organism si reduce nivelul de hormoni, care contribuie la scurgerea de calciu din oase.
Usor de digerat, nu cauzeaza constipatie.
Reactii adverse:
- Restrictii de folosinta:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
-
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
-
Doza zilnica admisa nu este limitata si nu produce efecte secundare in cantitatile continute de alimente.
-
Nu se cunosc efecte adverse in cantitati mici