Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Siropul de maltitol este un indulcitor care, comparativ cu zaharul (care are 4 calorii/g), contine 2,1 calorii/g. Considerat un carbohidrat, maltitolul se absoarbe, de asemenea, mai repede decat zaharul, dar are un index glicemic apropiat - de 52 (in timp ce zaharul se incadreaza la 60).
Conform Codex Alimentarius, siropul de maltitol - E 965(ii) - poate fi folosit pe post de emulgator, umectant, agent de crestere, stabilizator, indulcitor.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, siropul de maltitol poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 965 - Maltitol.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de sirop de maltitol poate cauza:
Reactii alergice
Probleme gastrointestinale (balonare, flatulenta, durere abdominala, diaree)
Pierderea poftei de mancare
Greturi
Crestere in greutate (inclusiv obezitate)
Consumul de sirop de maltitol nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.