Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinonime: 3-METOXI-4-HIDROXIBENZALDEHIDA
Functii: agent de aroma in produse alimentare si cosmetice
Descriere:
Substanta organica foarte aromata care se extrage din fructul de vanilie sau care se obtine pe cale sintetica, folosita in alimentie si in parfumerie
Aparenta: cristale fine albe, uneori usor galbui, nehigroscopice
vanilina pura are un miros asemanator vaniliei, dar ii lipseşte aroma subtila a mirodeniei adevarate
vanilina si-a demonstrat in vitro eficienta impotriva ciupercii Candida Albicans. De asemenea, s-a constatat ca vanilina este eficienta impotriva unora dintre ciupercile care deterioaza alimentele.
este un antioxidant puternic. In dozele pe care in mod normal le adaugam in alimente, ofera o protectie majora impotriva oxidarii proteinelor si peroxidarii lipidelor.
poate fi usor produsa din deseuri de lemn din industria hartiei; aceeasi reactie chimica se afla la baza aromei de vanilie a unor vinuri maturate in butoaie de lemn (barrique). Vanilina pura are un miros asemanator vaniliei, dar ii lipseste aroma subtila a mirodeniei adevarate.
este folosita in industria cosmeticelor si parfumurilor pentru ca ofera miros placut produselor