de Elena-Alina Constantinescu 05 Aug 2016
Tags:

Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard arata ca alimentele bogate in proteine, cum sunt nucile, carnea de pui si peste reduc riscul de deces prematur.
Studiul a fost realizat pe o perioada de 30 de ani, pe un esantion de 130.000 de persoane. S-a ajuns la concluzia ca persoanele sedentare, care fumeaza si consuma alcool in exces si au o alimentatie bogata in grasimi au un risc crescut de deces.
Proteinele sunt importante pentru dezvoltarea muschilor, repararea si inlocuirea tesuturilor, mentinerea in buna stare a sistemului imunitar. Au functii importante in organism, fiind folosite in productia hormonilor (insulina, hormonii tiroidieni, estrogenul si testosteronul).
De asemenea, un studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition demonstreaza ca un regim alimentar bogat in proteine contribuie la pierderea în greutate, imbunatatind in acelasi timp si calitatea somnului.
Alimentele bogate in proteine prezinta sursa ta zilnica de energie si vitalitate. Mai mult, potrivit nutritionistilor, dietele bogate in proteine sunt usor de urmat si ajuta la pierderea in greutate, deoarece aceste alimente ofera o senzatie indelungata de satietate.
Pestele, nucile, migdalele, soia, fasolea, cerealele integrale, etc. reprezinta surse extrem de importante de proteine care ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a vaselor de sange, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, reducand riscul de accident vascular cerebral.
Un alt lucru important de stiut este ca fortifica si ajuta la regenerarea parului, combat depresia si previn cancerul.
Foto: pixabay.com
Spune-ne opinia ta despre
"De ce avem nevoie de proteine?"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Poftele de dulce: 4 strategii sanatoase pentru a le gestiona si a inlocui zaharul rafinat
Cu totii cunoastem acea pofta intensa de "ceva dulce" care apare, parca de nicaieri, dupa-amiaza tarziu sau seara, dupa o zi obositoare. Desi este o reactie perfect normala a organismului, modul in care alegem sa o satisfacem poate avea un impact major asupra sanatatii si a nivelului nostru de energie. [detalii]

Meal prep pentru o saptamana sanatoasa: ghidul incepatorului
Stim cu totii scenariul: ajungi acasa tarziu, dupa o zi lunga si obositoare la birou. Esti flamand, lipsit de energie si ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa te apuci de gatit. In acel moment, tentatia de a comanda o pizza sau de a manca ceva rapid si procesat este uriasa. Desi ne dorim cu totii sa avem un stil de viata mai sanatos, agitatia cotidiana pare sa ne saboteze constant bunele intentii. [detalii]

Iata cat de simplu e sa faci iaurt de casa chiar in bucataria ta
Iaurtul este unul dintre produsele lactate cel mai des intalnite in alimentatia zilnica, atat pentru gustul sau placut, cat si pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Acesta are o istorie indelungata si o versatilitate care il face potrivit atat ca gustare rapida, cat si ca ingredient de baza in retete diverse. [detalii]

Cum sa gatesti corect pastele orzo? Trucuri si retete delicioase
Orzo atrage atentia prin forma si usurinta in gatire. Daca vrei sa te distrezi preparand ceva rapid, sa gasesti o alternativa sanatoasa pentru mesele de familie sau sa creezi un pranz savuros dupa o zi incarcata, aceste paste pot fi cea mai practica alegere. Le poti adapta cu usurinta indiferent de gusturi, preferinte alimentare sau programul zilnic. Afla in continuare cum gatesti corect pastele orzo, cum le adaptezi la diverse retete si sfaturi pentru a obtine mereu o textura buna! [detalii]

Simplitatea casului cu valoare nutritiva ridicata
Casul este unul dintre cele mai vechi si mai naturale produse lactate romanesti si continua sa ramana un aliment de baza in multe gospodarii. Este apreciat pentru gustul sau proaspat si textura sa moale, dar mai ales pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii. [detalii]