Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ZUZU - Gelato Milkshake cu aroma de frisca si capsune

ZUZU - Gelato Milkshake cu aroma de frisca si capsune
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Albalact

 

Descriere ZUZU - Gelato Milkshake cu aroma de frisca si capsune

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 0.25 l.

Alte informatii:

Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 5 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

 

Ingrediente ZUZU - Gelato Milkshake cu aroma de frisca si capsune

Lapte integral, ZAHAR, Amidon modificat din tapioca, FOSFAT DE POTASIU, CONCENTRAT DE MORCOV, CONCENTRAT DE RIDICHE, CAROTEN, Arome

 

Grad de risc produs


Atentie la urmatoarele ingrediente:

E340 sau fosfat de potasiu, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de stabilizator. Acesta previne deshidratarea si este folosit ca un stabilizator de acid in produsele sub forma de pulbere, precum si pentru a preveni formarea de aglomerari. Aceasta creste activitatea antioxidantilor. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

Arome, ingredient cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice si ameteli.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala la Limba si literatura romana clasa a VIII-a (editie revizuita)


Este copilul dvs. pregatit sa faca fata Evaluarii Nationale? Solutia oferita de specialistii nostri, doamnele profesoare Florina Streinu si Irina Draganescu, cadre didactice pasionate, interesate de evolutia sistemului de invatamant in Romania si de cresterea performantelor elevilor romani, este simpla: 25 de teste rezolvate dupa modelul PISA! ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

 

Data analizei: 2025-10-21


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Laptele integral contine (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
O portie de 230 ml de lapte integral acopera 28% din cantitatea de calciu zilnica recomandata.

Laptele este bogat si in vitaminele B12, B2, D si potasiu.

Conform Codex Alimentarius, laptele integral se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte integral poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte integral nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Functii: indulcitor, conservant

 

Descriere:


Zaharul este un ingredient folosit pe scara larga in alimentatie si in diverse industrii pentru a indulci alimentele si bauturile
 
Cel mai utilizat tip de zahar este zaharul alb rafinat (sucroza), obtinut din trestia de zahar sau din sfecla de zahar.

Tipuri de zahar:
-
  1. zahar alb rafinat (sucroza): este cel mai comun tip de zahar, utilizat in majoritatea produselor de patiserie, bauturi si deserturi
  2. zahar brun: contine melasa, care ii confera culoarea mai inchisa si un gust mai intens, usor caramelizat.
  3. zahar pudra: este un un zahar fin, adesea folosit in glazuri si prajituri
  4. zahar de cocos: obtinut din seva florilor de cocos, este considerat mai putin procesat, avand un indice glicemic mai scazut
  5. zahar din fructe (fructoza): natural prezent in fructe si utilizat si sub forma concentrata in diverse produse.

Desi nu sunt tehnic "zaharuri" pure, mierea, siropul de artar si siropul de agave sunt alternative mai naturale la zaharul rafinat.

Utilizarile zaharului in alimentatie:
-
  • indulcire: zaharul este folosit pentru a indulci alimentele si bauturile, de la cafea si ceai la deserturi, prajituri si bomboane.
  • conservare: ajuta la conservarea fructelor si legumelor in gemuri, dulceata si compoturi, prin reducerea activitatii apei, ceea ce impiedica dezvoltarea bacteriilor.
  • textura si volum: in patiserie, zaharul contribuie la obtinerea texturii corecte, ajuta la formarea crustei si la inaltarea aluatului.

Zaharul este o sursa rapida de glucoza, care este utilizata de organism ca energie rapida. Este important pentru functionarea creierului si a muschilor, in special in activitati intense.
 
Organizatiile de sanatate, cum ar fi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), recomanda limitarea consumului de zahar adaugat la mai putin de 10% din totalul caloriilor zilnice, ideal pana la 5% pentru beneficii suplimentare de sanatate. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune aproximativ 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri, ideal 25 de grame. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de zahar este asociat cu o serie de probleme de sanatate, inclusiv obezitatea, diabetul de tip 2, boli de inima, si probleme dentare (carii). De asemenea, poate contribui la cresterea inflamatiei in organism.

De asemenea, zaharul rafinat si alte forme de zahar procesate au un indice glicemic ridicat, ceea ce inseamna ca pot creste rapid nivelul de zahar din sange, avand un impact negativ asupra insulinei si metabolismului.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

 
Amidonul din tapioca este produs din radacina plantei Cassava, unul dintre marile sale beneficii constand in faptul ca nu contine gluten.

Tapioca prezinta urmatoarele valori nutritionale (100 g):
  • 358 calorii
  • 88 g de carbohidrati
  • 1 mg de magneziu
  • 1,58 mg de fier
  • 0 proteine
Conform Codex Alimentarius, amidonul din tapioca se regaseste in categoria 06.0 Cereale si produse din cerale derivate din grane, radacini si tuberculi, leguminoase si miez de palmier, grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.2 Amidonuri: amidonul este un polimer de glucoza care apare in forma granulara in diferite specii de plante, in special seminte (cereale, porumb, grau, orez, fasole, mazare) si tuberculi (tapioca, cartofi).   

Acesta poate contine:
  • Sulfiti - 50 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de amidon modificat din tapioca poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Deficiente nutritionale
  • Crestere in greutate
  • Otravire cu cianida (in urma neprelucrarii corespunzatoare a plantei Cassava)
Consumul de amidon tapioca nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: E340; ORTOFOSFAT DE POTASIU

Functii: Reglator de aciditate, sechestrant, stabilizator, emulsificator, agent de retinere a apei

 

Descriere:

  • 340i Fosfat onopotasic
  • 340ii Fosfat dipotasic
  • 340iii Fosfat tripotasic
Fosfatul de potasiu este un regulator de aciditate si agent de chelatizare (folosit pentru a lega ioni metalici). Acesta previne deshidratarea si este folosit ca un stabilizator de acid in produsele sub forma de pulbere, precum si pentru a preveni formarea de aglomerari. Aceasta creste activitatea antioxidantilor.
 
Fosfatul de potasiu este folosit in acidifierea urinei si in reducerea concentratiei de calciu in urina. Astfel se poate reduce iritarea si mirosul neplacut cauzat de prezenta amoniului in urina.
Fosfatul de potasiu poate sa mareasca efectul antibiotic al metenaminei.
Fosfatul de potasiu mai este folosit ca un supliment de fosfor pentru a preveni aparitia sau pentru a trata deficienta de fosfor.
 
 
Doza zilnica acceptata: Pana la 70 mg / kg 
 
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E340. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este interzis consumul de fosfat de potasiu persoanelor care
  • prezinta un nivel ridicat de potasiu in organism;
  • prezinta un nivel ridicat de fosfor in organism;
  • prezinta afectiuni severe ale rinichilor;
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Sucurile din care se indeparteaza o parte din apa prin concentrare sau crioconcentrare se numesc concentrate.
Concentratul de fructe si de legume este la fel de hranitor ca sucul proaspat, atata timp cat bautura este etichetata cu 100% suc.

In cazul produselor cu 100% suc, aceeasi cantitate de apa care este eliminata in timpul transformarii, este adaugata in timpul reconstituirii,astfel profilul nutritional al sucului nu se schimba.

Proprietati:
  • antianemice
  • hepatoprotectoare
  • hipotensive
  • antioxidante
  • carminative
  • antispastice
  • cicatrizante
  • antidiareice
  • laxative
  • depurative
  • diuretic
  • galactogog
  • vermifug.
Sucul de morcov este usor de asimilta de organism si:
  • stimuleaza pofta de mancare
  • contribuie la cicatrizarea formatiunilor ulceroase gastro-intestinale
  • dizolva formatiunile canceroase
  • intareste dintii
  • stimuleaza apetitul
  • ajuta la prevenirea anemiei
  • lupta impotriva semnelor imbatranirii (cu ajutorul beta-carotenului pe care il contine)
Specialistii sustin ca ar trebui sa consumam 50 – 60 ml de suc de morcov pe zi.

Concentratul de morcov se utilizeaza si in rol de colorant, evitandu-se astfel colorantii artificiali.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu se recomanda consumul de suc de morcov in caz de cataracta si glaucom.

Supradozarea poate determina fotodermatoze (fotosensibilitate, urticarie solara, etc.), cristalizari la nivelul cristalinului.

 

Consumul de concentrat din morcov poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet
Consumul de concentrat din morcov nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 


Citeste mai mult

Functii: colorant alimentar

 

Descriere:


Concentratul de ridiche este un extract obtinut prin concentrarea sucului proaspat de ridiche (de obicei neagra sau rosie), fie prin evaporare la temperaturi scazute, fie prin uscare partiala. Astfel, se pastreaza substantele active din ridiche intr-o forma mult mai concentrata.


Concentratul de ridiche poate fi folosit ca ingredient natural in alimentatie:
  • Adaugat in sucuri detox, smoothie-uri sau apa aromatizata;
  • Combinat cu miere si lamaie pentru un tonic digestiv;
  • In preparate culinare (sosuri, marinade, dressinguri) – ofera o nota picanta si usor amaruie;
  • In industria alimentara, se foloseste si pentru colorare naturala (extractul de ridiche rosie ofera o nuanta roz-rosiatica).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


A se consuma numai conform recomandarilor (de obicei 1–2 lingurite/zi, diluate in apa sau ceai).

Dozele mari pot provoca disconfort digestiv, greata sau arsuri gastrice.

Nu este recomandat ca aliment sau tratament exclusiv in afectiuni hepatice grave - este un adjuvant, nu un substitut medical.


Citeste mai mult

Sinonime: CAROTIN; CAROTENOID

Functii: colorant alimentar

 

Descriere:

  • Pigment portocaliu, liposolubil, precursor al vitaminei A, prezent in morcovi, rosii, unele legume verzi, in fructe, in laptele integral si in unt.
  • Este liposolubil (se dizolza in grasimi).
     
  • In organismul uman, carotenul se gaseste in cantitati mici, el fiind dizolvat in lipide. 
     
  • Cel mai cunoscut este β-Carotenul sau pro-vitamina A, vitamina A mai poate fi obținut de organism și din β-Caroten și γ-Caroten.
     
  • Carotenul, dupa noile studii, ar avea un efect anticancerigen si antioxidant.
In Codex Alimentarius are denumirea de E160a.

Doza zilnica: 
  • Pana la 5 mg/kg corp 

 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Un consum excesiv de alimente bogate in beta-caroten provoaca o ingalbenire a pielii.

Carotenul este o sursa de vitamina A (2 parti caroten egal o parte vitamina A), concentratii marite pot provoca simptome ale toxicitatii vitaminei A.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"ZUZU - Gelato Milkshake cu aroma de frisca si capsune"

4 + 9 =

AlegeSanatos.ro nu garantează ca opiniile publicate pe aceasta pagina provin de la consumatorii care au cumpărat sau utilizat produsul respectiv.

6 sfaturi privind achizitionarea laptelui

6 sfaturi privind achizitionarea laptelui

de Andreea Pestisan

Atunci cand cumparati lapte si produse din lapte trebuie sa fiti foarte atenti asupra modului de prezentare a ambalajului. Acestea trebuie pastrate la temperatura indicata de producator; refuzati sa achizitionati produse care nu sunt depozitate in vitrine frigorifice. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016