AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Covalact - Bulgarasi de branza cu smantana dulce

Nota 6.8 / 10 din 378 voturi
Covalact - Bulgarasi de branza cu smantana dulce
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Covalact

 

Descriere Covalact - Bulgarasi de branza cu smantana dulce

Bulgarasi de branza cu smantana dulce

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Branzica de casa este gustarea ideala ce pastreaza gustul natural al produselor proaspete de la tara, hranitoare datorita continutului ridicat de proteine si usoara deoarece contine doar 6% grasime.

Branzica de Casa de la Covalact de Tara este o branzica proaspata de tip Cottage Cheese, facuta insa dupa o reteta proprie dintr-un amestec de bulgarasi de branza proaspata de vaci si smantana dulce, nefermentata, lichida (ca cea pentru frisca). Acest lucru confera produsului gustul placut, mai putin acrisor decat al altor produse similare de pe piata, fiind foarte apreciata si bine acceptata si de catre copii.

Cantitate: 180g.

Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente dintre care 3 ingrediente sunt considerate sigure, iar 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.

 

Informatii Covalact - Bulgarasi de branza cu smantana dulce


- Calorii (100g): 78 kcal
- Grasimi saturate (100g): 1.1 g
- Sodiu (100g): 0.75 g
- Carbohidrati (100g): 2.7 g
- Zaharuri (100g): 2.7 g
- Proteine (100g): 12.3 g

 

Ingrediente Covalact - Bulgarasi de branza cu smantana dulce

LAPTE DEGRESAT PASTEURIZAT, SMANTANA PASTEURIZATA, Sare, CULTURI LACTICE SELECTIONATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

sare, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

Data analizei: 2015-06-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • Laptele pasteurizat este laptele obtinut prin procesul de pasteurizare in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
  • Laptele degresat  este laptele tratat termic, al carui continut de grasimi a fost redus.
 
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat  degresat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol).
Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte degresat pasteurizat poate cauza:

  • Reactii alergice
Consumul de lapte degresat pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Smantana pasteurizata se obtine prin procesul de pasteurizare (incalzita la 100 °C, ca sa fie inhibata cresterea microbiana) in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici.

Componentele standard continute in smantana sunt: 
  • apa (45-68%)
  • grasimi (25-60%)
  • proteine (1,6–2,5%)
  • lactoza (2,4-3,5%).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Smantana este contraindicata in cazurile de:
  • ulcer stomacal sau intestinal
  • gastrita cu aciditate ridicata
  • obezitate.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 


Citeste mai mult

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:



Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Covalact - Bulgarasi de branza cu smantana dulce"

2 + 4 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Covalact - Bulgarasi de branza cu smantana dulce"

Roșca Cristina @ 14 Mai 2020
"Este foarte buna branza aceasta. Am insa o curiozitate: ma intrebam care este procesul prin care se obtin bulgarasii perfecti de branza. Au un gust si o textură deosebite si mi-ar placea sa aflu (pentru simpla mea cultura generala) cum obtineti acest produs fascinant. Multumesc."
Piperea Ionica @ 02 Feb 2019
"Buna seara. Astept o oferta pentru 20 de bucati, vidate sau la cutii ( branza, cascaval, crema de branza cu bulgarasi, etc), cu gramaj mic si la un pret rezonabil. Multumesc!"

Spune-ne opinia ta despre
"Covalact - Bulgarasi de branza cu smantana dulce"

Cum sa pregatiti cea mai buna salata de branza de vaci si ulei de in

Cum sa pregatiti cea mai buna salata de branza de vaci si ulei de in

de Alege Sanatos 06 Dec 2021

Pentru ca alimentatia sa fie mai sanatoasa, este recomandat sa consumati, in loc de uleiul de floarea-soarelui sau cel de masline, uleiul de in. Acest ulei are foarte multe proprietati curative si merita inclus in meniu de zi cu zi. [detalii]

Reteta de paste cremoase cu broccoli

Reteta de paste cremoase cu broccoli

de Elena-Alina Constantinescu 31 Mar 2021

Pastele sunt delicioase, indiferent de felul in care le prepari. Insa daca te-ai saturat de cele clasice cu branza sau cu carne, iti recomandam o reteta rapida si usoara de paste cu broccoli. [detalii]

Ce sa mananci la micul dejun primavara

Ce sa mananci la micul dejun primavara

de Alege Sanatos 08 Mar 2021

Micul dejun nu este o masa foarte complicata. Poti alege oua, branza, rosii, iaurt si lista cu alte tipuri de alimente folosite la masa de dimineata poate continua. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016