Nescafe - Dolce Gusto Cafea solubila
Nota 8 / 10 din 397 voturi Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Specialitate de cafea solubila cu lapte praf integral
Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.ro. Analiza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
Descrierea producatorului:
Consistenta si bogata, o specialitate de cafea absolut delicioasa ce isi trage radacinile din Spania. NESCAFÉ® Dolce Gusto® Cortado este un espresso macchiato ce contine un amestec distinct, bogat si intens de espresso classic si lapte ce ii adauga extra savoare, fiind perfecta in orice moment al zilei si absolut necesara in orice colectie de specialitati de cafea.
Avand o aroma puternica, NESCAFÉ® Dolce Gusto® Cortado Espresso Macchiato este o cafea acoperita de o crema matasoasa, specifica oricarui espresso, care aduce un gust extraordinar de la prima inghititura.
Cantitate: 100.8 g / 16 capsule
Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente considerate a fi sigure.
E340ii sau fosfat dipotasic, ingredient cu risc mic de dauna, are functia de stabilizator. Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a inclus acest ingredient pe lista substantelor sigure GRAS (Generally Recognized As Safe).
E331 sau citrat trisodic, ingredient cu risc mic de dauna, are functia de stabilizator, dar si de reglator de aciditate si conservant. Doza zilnica nu este limitata si nu produce efecte adverse in cantitatile in care este continut in mancare. Este considerat inofensiv.
Lecitina folosita in acest produs provine din soia. Este compusa din trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina. In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Acest produs contine lapte praf integral in proportie de 73,7% si cafea solubila in proportie de 24%.
Acest produs contine lecitina din soia.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Laptele praf integral se obtine in urma pasteurizarii si omogenizarii laptelui integral sau prin amestecarea laptelui praf si a celui fluid.
Laptele praf integral prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/4 cana):
-
159 calorii
-
21% proteine
-
31% carbohidrati
-
48% grasimi
-
31 mg colesterol
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf integral se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
-
Esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
-
Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
-
Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
-
Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
-
Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
-
Propyl gallate - 200 mg/kg;
-
Sucrogliceride - 10000 mg/kg;
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte praf integral poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Crestere in greutate
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte praf integral nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Cafeaua solubila este preparata la fel ca si cea macinata, singura diferenta dintre etapele de pregatire fiind introducerea etapei de Spray drying si freeze-drying pentru cafeaua solubila.
-
In cazul metodei de spray drying, solutia de cafea este trecuta printr-un jet continuu de aer fierbinte la capatul unui cilindru inalt, iar pe masura ce picaturile cad, ele se usuca si se depun pe fundul cilindrului sub forma unei pulberi fine;
-
In cazul freeze-drying, solutia de cafea este inghetata la -40°C, astfel incat se formeaza o pojghita subtire, care va fi apoi sparta in bucatele mici. Granulele formate sunt apoi puse in camere de vacuum. Vacuumul scade temperatura de fierbere a apei si aceasta se evapora chiar si la temperaturi atat de scazute, mentinand aroma cafelei si lasand in urma granule de cafea solubila.
In final, cafeaua solubila contine doar boabe de cafea si apa, fara sa fie adaugate si alte ingrediente.
Beneficiile cafelei:
-
Antioxidantii din cafea limiteaza distrugerea celulelor;
-
Cafeina stimuleaza capacitatea mentala si performanta fizica
-
Reduce starea de oboseala;
Reactii adverse:
Citeste mai mult
Sinonime: E340 (II)
Functii: E340 (ii)
Descriere:
- stabilizator
- regulator de aciditate
- emulsificator
- umectant
- sechestrant
- agent de ingrosare
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
- Intoxicatia acuta de potasiu este rar intalnita deoarece dozele mari induc voma.
- Fosfatul nu trebuie administrat pacientilor cu insuficiența renala sau hiperfosfatemie, pacientilor cu urina alcalina din cauza infectiei a tractului urinar deoarece calciul crescut si concentratia de fosfati in urina alcalina creste riscul de pietre de fosfat de calciu.
- Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a inclus acest ingredient pe lista substantelor sigure GRAS (Generally Recognized As Safe).
Citeste mai mult
Descriere:
Citratul de sodiu este sarea de sodiu a acidului citric, avand rol de substanta alcalina in corpul uman.
Conform Codex Alimentarius, citratul trisodic poate fi folosit ca regulator de aciditate, emulgator, stabilizator.
Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
-
01.8.2 Zer uscat si produse din zer, excluzand branzeturile din zer - gmp
-
02.1.1 Ulei din unt, grasimi anhidre din lapte, unt clarificat - gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 331 – Citrati de sodiu (331(iii) – Citrat trisodic).
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, citratul trisodic poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de citrat de sodiu poate cauza:
-
Probleme la nivelul muschilor (spasme si contractii necontrolate si dureroase)
-
Hipernatremie
-
Cresterea nivelului de potasiu
-
Probleme la nivel digestiv (diaree)
Consumul de citrat trisodic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Functii: emulgator
Descriere:
-
component predominant al tesutului nervos
-
functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.
In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lecitina poate cauza:
-
reactii alergice
-
probleme gastrointestinale
-
dureri de cap
-
ameteli
-
probleme la nivel reproductiv (inclusiv infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.