Gerble - Ciocolata dietetica hipoglucidica cu lapte
Nota 9 / 10 din 601 voturi Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Acest produs contine 9 ingrediente dintre care 7 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingrediente au risc de dauna mediu.
Cacao: minim 31%.
Contine zaharuri prezente in mod natural in ingrediente.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Functii: agent de aroma
Descriere:
Maltolul este folosit in compozitia produselor de ingrijirea a pielii si cea a cosmeticelor pe posta de agenr de aroma: mascheaza parfumul altor ingrediente din produs si ii confera o aroma placuta.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Nu au fost identificate avertizari cu privire la efectele adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila.
Citeste mai mult
Descriere:
Lapte praf degresat prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
-
80 calorii
-
2 g de grasimi (dintre care 1 g grasimi saturate)
-
4 mg de colesterol
-
123 mg de sodiu
-
11,7 g de zahar
-
0 fibre
-
7,9 g de proteine
-
276,2 mg de calciu
-
382.6 mg de potasiu
-
Vitamina A si C
Conform legislatiei in vigoare la nivelul UE, laptele praf degresat este obtinut prin indepartarea apei din lapte (produsul solid trebuie sa contina maximum 5% apa). Laptele nu trebuie sa depaseasca o concentratie de 1,5% grasimi. Alte specificatii cu privire la continutul laptelui degresat sunt si urmatoarele (Regulamentul nr. 2799/1999):
-
proteine: 31,4 % m/m (minimum) din continutul fara grasimi
-
grasimi: pana la 11 % m/m
-
zer inchegat: 0%
-
amidon: 0%
Conform Codex Alimentarius, Standardul 207-1999, laptele praf degresat se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf si pudra crema si analogi sub forma de pudra (simpla), subgrupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Acesta poate contine:
-
esteri de ascorbil (Ascorbyl palmitate si Ascorbyl stearate) - 500 mg/kg;
-
Butylated Hydroxyanisole - 100 mg/kg;
-
Butylated Hydroxytoluene - 200 mg/kg;
-
Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi ai Glycerol - 10000 mg/kg;
-
Polydimethylsiloxane - 10 mg/kg;
-
Propyl gallate - 200 mg/kg;
-
Sucroglycerides - 10000 mg/kg;a
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte praf degresat poate cauza:
Consumul de lapte praf degresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Untul de cacao contine:
- Peste 60% grasime
- 0 proteine sau carbohidrati
- 28.35 g =
- 248 de calorii, ceea ce acopera 43% din totalul zilnic de grasimi recomandat unui adult
- 7 micrograme de vitamina K (10% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
- 0,5 mg de vitamina E (3% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
- 0 fibre sau colesterol
Conform Codex Alimentarius, Standardul 086-1981, untul de cacao se regaseste in grupa 05.1.3 Unt de cacao: produse ce contin cacao amestecata cu alte ingrediente in scopul obtinerii unei paste ce se poate intinde pe paine sau care poate servi pe post de umplutura pentru articolele de panificatie.
Conform Directivei nr. 2000/36/EC, untul de cacao reprezinta grasimea obtinuta din boabele de cacao sau parti din acestea, avand urmatoarele caracteristici:
- Continut fara acizi grasi: pana la 1,75% (exprimati ca acid oleic)
- Substanta nesaponificabila (determinata cu ajutorul eterului de petrol): pana la 0,5%, cu exceptia untului de cacao presat (pana la 0,35%)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de unt de cacao poate cauza:
- Crestere in greutate
- Reactii alergice
- Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL)
- Insomnii si dureri de cap (datorita cofeinei)
Consumul de unt de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: ALANTIN; FRUCTOSANE; SYNANTHERIN; SYNANTHRIN
Functii: umectant, conditionator de piele, agent de hidratare
Descriere:
Extract natural din plante, inulina este obtinuta din radacina plantei de cicoare (Cichorium intybus).
Polizaharid al fructozei, apartine clasei de carbohidrati cunoscuta sub denumirea de fructani.
Inulina utilizata in produsele cosmetice este obtinuta prin biotehnologie.
Este un bun agent de hidratrare si trateaza parul deteriorat.
Folosita in produsele alimentare, inulina are urmatoarele actiuni:
-
ajuta la scaderea nivelului colesterolului seric si a glicemiei
-
combate constipatia
-
este un promotor al sanatatii colonului
-
imbunatateste functionarea sistemului imunitar
-
stimuleaza cresterea Bifidobacterium sp. in intestinul gros
-
creste absorbtia calciului
-
are un impact minim asupra glicemiei, putand fi consumata si de diabetici si suferinzii de alte boli cu probleme in ceea ce priveste nivelul zaharului din sange
-
ajuta si la stabilizarea florei intestinale
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produsele alimentare.
Inulina este recunoscuta ca fiind un ingredient GRAS, produs declarat sigur.
Citeste mai mult
Descriere:
Cacaoa (neindulcita) contine (100 g):
-
398 calorii
-
4 g de lipide
-
3,7 g de fibre
-
83,7 g carbohidrati
Aceasta este bogata si in vitamine si minerale: magneziu, zinc, fier, vitamina B, cupru, potasiu.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, cacaoa se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa 05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao.
Aditivi pe care ii poate contine:
-
Acesulfam de Potasiu 350 mg/kg
-
Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic 10000 mg/kg
-
Aspartam 3000 mg/kg
-
Esteri de Propylene Glycol din acizi grasi 5000 mg/kg
-
Zaharina 100 mg/kg
-
Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) - 580 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de cacao poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Crestere in greutate (obezitate)
Consumul de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Grasimea din lapte contine in general 65% grasimi saturate, 30% mononesaturate si 5% polinesaturate.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 280-1973, grasimea din lapte se regaseste in categoria 02.0 Grasimi si uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.1 Ulei din unt, grasimi anhidre din lapte, unt clarificat: toate produsele sunt derivate exclusiv din lapte si/sau produse obtinute din lapte prin intermediul unui proces ce indeparteaza in totalitate apa si solidele non-grase. Aditivi pe care ii poate contine:
-
Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
-
Hidroxianisol butilat - 175 mg/kg
-
Butilhidroxitoluen - 75 mg/kg
-
Acid citric - gmp
-
Galat de propil - 100 mg/kg
-
Citrat dihidrogenat de sodiu - gmp
-
Tocoferoli - 500 mg/kg
-
Citrat trisodic - GMP
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de grasimi din lapte poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Boli cardiovasculare (datorita cresterii nivelului colesterolului)
-
Obezitate
-
Inrautatirea artritei
Consumul de grasimi din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Pasta de alune (untul de arahide, cum este cel mai des denumit) contine (2 linguri):
-
13,8 mg de calciu
-
57 mg de magneziu
-
2,95 g de zahar sau 12 calorii
-
1,9 g de fibre
-
8,03 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, pasta de alune se regaseste in subgrupa 04.2.2 Legume procesate (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge marine, nuci si seminte, - 04.2.2.5 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge marine, piureuri si paste din seminte si nuci (exemplu: pasta de alune – pasta usor de intins obtinuta din arahide prajite si maruntite si ulei de arahide).
Aditivi pe care ii poate contine:
-
Acesulfam de potasiu - 1000 mg/kg
-
Aspartam - 1000 mg/kg
-
Benzoati - 1000 mg/kg
-
Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
-
Carmin - 100 mg/kg
-
Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
-
Carotenoizi - 50 mg/kg
-
Clorofila si clorofilina, complexi de cupru - 100 mg/kg
-
Etilen-diamina tetraacetat de calciu disodiu - 250 mg/kg
-
Extract din coaja de strugure - 100 mg/kg
-
Hidroxibenzoati, para- - 1000 mg/kg
-
Neotam - 33 mg/kg
-
Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
-
Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu - 160 mg/kg
-
Steviol glicozid - 330 mg/kg
-
Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 400 mg/kg
-
Sulfiti - 500 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de pasta de arahide poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Boli cardiovasculare
-
Obezitate
-
Toxicitate la nivelul organelor/ cancer (datorita contaminantului – aflatoxina)
Consumul de pasta de arahide nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Functii: emulgator
Descriere:
-
component predominant al tesutului nervos
-
functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.
In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lecitina poate cauza:
-
reactii alergice
-
probleme gastrointestinale
-
dureri de cap
-
ameteli
-
probleme la nivel reproductiv (inclusiv infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.
Citeste mai mult
Descriere:
Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.
Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele:
- care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
- compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de arome naturale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.