Good Calories - Mini batoane cu alune
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Acest produs contine 4 ingrediente dintre care 3 sunt considerate a fi sigure, iar 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
Produsul contine chipsuri din cereale facute din faina de porumb si faina de orez.
Avertisment: Poate contine (bucati de) samburi.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Curmalele sunt unele dintre cele mai dulci fructe din lume si sunt fructele palmierilor de curmale, originari din Orientul Mijlociu.
Cu gustul sau dulce, asemanator caramelului, acestea pot fi consumate ca atare sau incorporate in salate, sosuri sau batoane.
Deoarece sunt uscate, continutul lor caloric este mai mare decat cel al majoritatii fructelor proaspete si este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafidele si smochinele. Majoritatea caloriilor din curmale provin din carbohidrati, ar contine si proteine, desi intr-o cantitate mica. De asemenea, sunt bogate in fibre si antioxidanti.
Valori nutritionale pentru 100 de grame de curmale:
- Calorii: 277 kcal
- Carbohidrati: 75 grame
- Fibre: 7 grame
- Proteine: 2 grame
Datorita continutului de antioxidanti, curmalele pot ajuta la prevenirea dezvoltarii anumitor boli cronice, cum ar fi bolile de inima sau diabetul.
In plus, fibrele, minerale si compusii vegetali din curmale pot stimula digestia, functia creierului, sanatatea inimii, fertilitatea si multe altele.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Din cauza continutului ridicat de fibre, curmalele se digera mai greu.
Consumul excesiv de curmale poate provoca probleme abdominale, cum ar fi durere, gaze, balonare si diaree.
Citeste mai mult
Descriere:
Arahidele prajite sunt seminte de arahide care au fost supuse unui proces termic (cu sau fara ulei) pentru a le imbunatati gustul, textura si durata de conservare.
Arahidele pot fi prajite in mai multe moduri:
- uscat (dry roasted)
- in ulei
- cu sare/fara sare
Consumate in cantitati moderate, pot aduce beneficii:
- bogate in proteine si grasimi sanatoase (mono si polinesaturate)
- contin vitamine B, E, magneziu, zinc, antioxidanti
- pot ajuta la reducerea senzatiei de foame (efect de satietate).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Arahidele sunt unul dintre cei mai comuni alergeni alimentari. Pot provoca reactii grave (anafilaxie).
Atentionari:
- Exces de sodiu: arahidele prajite si sarate pot contribui la cresterea tensiunii arteriale.
- Multe calorii: arahidele sunt dense caloric. 100 g = ~550-600 kcal.
- Risc de contaminare cu aflatoxine: arahidele pot contine aflatoxine (toxine produse de mucegaiuri), mai ales daca sunt depozitate in conditii proaste. Prajirea reduce partial riscul, dar nu il elimina complet.
Citeste mai mult
Descriere:
Faina de porumb prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (per cana):
- 416 calorii
- 4,4 g de grasimi
- 11 g de proteine
- 89 g de carbohidrati
- 7,3 g de fibre
- 0% colesterol
- 9 mg de fier
- 6 mg de sodiu
- 106 mg de magneziu
- 300 mg de potasiu
- 16 mg de seleniu
Conform Codex Alimentarius, faina se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.
Acesta poate contine urmatorii aditivi:
- azodicarbonamide - 45 mg/kg
- peroxid de benzoil - 75 mg/kg
- clor - 2500 mg/kg
- dioxid de clor - 30 mg/kg
- proteaze – gmp
- sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
- Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
- Acid ascorbic (E 300)
- L-cisteina (E 920)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de faina de porumb poate cauza:
Consumul de faina de porumb nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Tip de faina obtinut prin macinarea orezului. Este diferit de amidonul de orez, care este produs prin inmuierea orezului in lesie.
Faina de orez pot fi facuta fie din orezul alb sau din orezul brun.
Japonezii o numesc Komeko sau Mochiko, faina de orez este un alt element de baza al bucatariilor Asiatice.
Orezul contine o serie importanta de minerale :
-
Calciu
-
Fosfor
-
Fier
-
Potasiu
-
Sodium
-
Sulf
-
Magneziu
-
Mangan
-
Iod
-
Zinc
-
Fluor
Sarac in proteine si grasimi, el este bogat in amidon si reprezinta o sursa de vitamine:
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Practic nu contine gluten, este ideal pentru cei ce sufera de boli abdominale (intoleranta la gluten).
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.