Dacia Plant - Drojdie Vitaminizant
Nota 8.1 / 10 din 403 voturi 1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Companie: Dacia Plant
Descriere Dacia Plant - Drojdie Vitaminizant
Drojdie Vitaminizant
Forta vindecatoare a plantelor.
Drojdiile sunt in realitate colonii microscopice de ciuperci. Se cunosc aproximativ 1500 de specii de drojdie. Specia numita Saccharomyces cerevisiae, cunoscuta sub denumirea de drojdie de bere, este folosita in panificatie si in fermentarea bauturilor alcoolice de mii de ani, dar este si un foarte bun remediu natural.
Drojdia de bere contine proteine (majoritatea aminoacizilor esentiali) toate vitaminele din complexul B, vitaminele D, H si E, enzime, saruri minerale cu continut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor (12%), lipide (5-10%) glucide si anumite oligoelemente indispensabile vietii (seleniu, crom). Conform ultimelor cercetari, drojdia de bere are in alcatuire 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine. Iata cateva dintre actiunile terapeutice ale vitaminelor din complexul B:
-
B1 (tiamina) - eficienta in combaterea tulburarilor digestive, a celor cardiace, in tratarea depresiilor, a nevralgiilor si a oboselii.
-
B2 (riboflavina) - utila in combaterea eczemelor, a imbatranirii pielii.
-
B3 (niacinamida) - implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, procesele de oxido-reducere.
-
B5 (pantotenat de calciu) - stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, mareste rezistenta la infectii.
-
B6 (piridoxina) - neurotrop, antianemic.
-
B7 (colina) - neutralizeaza colesterolul, fiind deci indicata in obezitate, previne caderea parului.
-
B8 (biotina) - utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor.
-
B9 (acidul folic) - are efect antianemic, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal.
-
B12 (ciancobalamina) - actioneaza asupra sistemului nervos marind puterea de concentrare si ameliorand cefaleele, contribuie la mentinerea echilibrului hormonal, antianemic.
-
B15 (acid pangamic) - amelioreaza oxigenarea tisulara, este un remediu impotriva imbatranirii, ajuta la detoxifierea ficatului.
Global, grupul vitaminelor B are actiune antianemica, vitaminizanta, antitoxica, remineralizanta, protectoare a sistemului nervos, anticolesterolemianta, stimulatoare a glandelor endocrine, antistres.
Actiuni: antiastenic, vitaminizant, mineralizant, vitalizant, roborant, antianemic, imunostimulent, antistres (inclusiv cel datorat radiatiei de calculator)
Recomandat in: stari de oboseala, cefalee, palpitatii, nervozitate, scaderea memoriei si comportament labil psiho-emotional, spasmofilie, convalescenta, surmenaj intelectual, anemie, avitaminoza B, rahitism, demineralizare, tulburari de crestere, intoxicatii, tulburari ale sistemului nervos, afectiuni hepato-biliare, afectiuni cardio-vasculare, boli digestive, diabet zaharat, obezitate, hiperglicemie, hipercolesterolemie, expunere prelungita la radiatia de calculator.
Administrare:
Adulti si copii peste 14 ani: 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, inainte de masa.
Copii intre 5 si 14 ani: ½-1 comprimat de 1-3 ori pe zi, inainte de masa, in functie de varsta si greutate.
Copii sub 5 ani, gravide si lehuze: este recomandat cu avizul medicului. Comprimatele se iau cu putina apa sau se pot suge (absorbtia este mult mai rapida si efectul mai intens).
Contraindicatii: prudenta in caz de intoleranta la lactoza.
Continut: 60 comprimate
Informatii Dacia Plant - Drojdie Vitaminizant
- Alte informatii:
Compozitie/comprimat:
Drojdie (Saccharomyces cerevisiae) - 500 mg
Lactoza - 90 mg
Celuloza microcristalina - 400 mg
Aerosil - 10 mg.
Ingrediente Dacia Plant - Drojdie Vitaminizant
Drojdie,
LACTOSE (LACTOZA),
CELULOZA MICROCRISTALINA,
AEROSIL
Atentie: Aceasta analiza nu inlocuieste un consult medical de specialitate pe care ar trebui sa il efectuati inainte de a consuma orice supliment alimentar.
Data analizei: 2013-01-08
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Exista 2 tipuri de drojdie – cea folosita in fabricarea berii si cea folosita in industria alimentara. Drojdia de bere este bogata in:
-
Acid folic
-
Complexul de vitamina B (fara B12)
-
Potasiu
-
Tiamina
-
Niacina (vitamin B3)
-
Crom
-
Seleniu
-
Zinc
Alte valori nutritionale (per 2 linguri):
-
116 calorii
-
70 mg de sodiu
-
13 g de carbohidrati
-
6 g de fibre
-
16 g de proteine
-
0 grasimi
Conform Codex Alimentarius, drojdia se regaseste in grupa 12.8 Drojdie si produse din drojdie: inclusiv drojdia folosita in brutarii si produsele orientale folosite in productia bauturilor alcoolice.
Acesta poate contine urmatorii aditivi:
-
hidroxianisol butilat - 200 mg/kg 15
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), drojdia poate contine:
-
Esteri de sorbitan (E 491-495) - numai drojdie uscata și drojdie pentru panificatie
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de drojdie poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel digestiv (crampe, balonari, gaze)
-
Candida
Consumul de drojdie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: MILK SUGAR; LACTIN; LACTOBIOSE
Functii: agent de ingrijire a pielii, umectant
Descriere:
Lactoza este un glucid care poate fi intalnit in lapte.
Este o substanta organica incolora, cu gust dulce, care contine intre 25 si 60 % zaharoza.
Prin incalzire lactoza se transforma in lactuloza care are un gust mai dulce ca si glucoza.
Lactoza se poate obtine din lapte dulce.
Beneficii:
-
ofera organismului energie
-
stimuleaza absobtia calciumului
-
franeaza dezvoltarea bacteriilor care produc putrefactie
-
stimuleaza dezvoltarea bacteriilor bifide si are un rol laxativ.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Lactoza nu trebuie consumata de persoanele care sufera de intoleranta la lactoza.
Intoleranta la lactoza reprezinta incapacitatea de a digera cantitati semnificative de lactoza (zaharul predominant din lapte). Acest fapt rezulta dintr-un deficit al enzimei denumite lactaza, produsa in mod fiziologic de celulele care captusesc intestinul subtire.
Citeste mai mult
Sinonime: E460(I)
Functii: Agent de incarcare, antiaglomerant vegetal.
Descriere:
Se obtine prin tratament cu acizi minerali (C6H]0O2)n si grad de polimerizare < 400.
Nu are valoare nutritiva, nefiind asimilata.
Stimuleaza peristaltismul intestinal.
In Codex Alimentarius are denumirea de E 460 (i).
Este considerat inofensiv.
Doza zilnica este nelimitata.
Reactii adverse:
- Restrictii de folosinta:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
-
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
-
Nu este solubila si nu se digera, avand un rol detoxifiant pentru tubul digestiv, dar cantitatile prea mari pot duce la balonare, constipatie, diaree, iar pe termen lung la probleme ale colonului.
Citeste mai mult
Descriere:
Dioxid de siliciu coloidal anhidru, de puritate mare
Serveste ca un agent consistent pentru uleiuri nepolare ca uleiul de parafina. Rezultatele sunt oleogelurile (lipogelurile), care joaca o anume parte in aplicatiile farmaceutice dar nu sunt acceptate in domeniul cosmetic.
Aerosilul incorporeaza uleiuri, o proprietate care permite sa transforme uleiuri in pulberi - o tehnica de care este de interes pentru procesarea alimentelor.
Reactii adverse:
Citeste mai mult