de Elena-Alina Constantinescu 26 Oct 2016
Tags:
De multe ori dam vina pe lispa de somn pentru starea permanenta de oboseala. Insa este important de stiut ca mai sunt si alti factori pentru care ai mereu aceasta stare.
1. Sari peste micul dejun
Pentru a avea energie intreaga zi ai nevoie de un mic dejun echilibrat si nutritiv, bogat in fibre si proteine. Astfel, senzatia de satietate se mentine timp indelungat, iar sistemul digestiv functioneaza excelent.
Micul dejun poate da startul unei zile perfecte din punct de vedere nutritiv si energic. Astfel, persoanele care mananca dimineata sunt mai putin predispuse la ingrasare si au un risc mai mic de a suferi de boli cardiace si diabet.
La micul dejun puteti manca cereale integrale, lactate (lapte, iaurt, branza de vaci, urda), fructe, oua
2. Nu bei suficienta apa
Lipsa aportului necesar de lichide determina ingrosarea sangelui care, la randul ei, este responsabila de slabirea ritmului cardiac. Consecinta este ca oxigenul si nutrientii ajung mult mai greu la creier si la celelalte organe, provocand o senzatie de oboseala.
Bea cat mai multa apa, pentru o buna circulatie a sangelui, si nu uita ca sucurile carbogazoase si cafeaua deshidrateaza.
3. Ai o carenta de fier
O deficienta de fier te poate face sa te simti iritata, slabita si fara capacitate de concentrare. Esti obosita pentru ca din ce in ce mai putin oxigen circula catre muschi si celule. Creste-ti aportul de fier pentru a reduce riscul de anemie: mananca carne de vita, fasole, tofu, oua (inclusiv galbenusul), legume cu frunze verzi, nuci si unt de arahide si combina-le cu surse de vitamina C (vitamina C imbunatateste absorbtia fierului, atunci cand sunt consumate impreuna). Atentie: deficienta de fie poate fi cauzata de unele probleme de sanatate asa ca, daca te confrunti cu aceste simptome, trebuie sa mergi la medic.
4. Ai un dezechilibru hormonal
Tiroida care nu functioneaza corespunzator afecteaza glandele suprarenale, determinand aparitia asa-numitei "oboseli suprarenale". Unul dintre hormonii produsi de glandele suprarenale este cortizolul. Cortizolul este responsabil de raspunsul organismului la stres. Ingrijorarea si anxietatea dezechilibreaza productia de cortizol, care oboseste organismul.
Incearca tehnici de respiratie, pentru a te calma. Acorda timp activitatilor placute si tine minte: stresul inseamna oboseala.
Foto: womenpla.net
Vitamina D se numara printre cele mai importante vitamine de care are nevoie corpul nostru. Aceasta are un rol deosebit in dezvoltarea si functionarea muschilor, absorbtia calciului in organism, formarea oaselor, a dintilor si mentinerea sanatatii lor. [detalii]
Poate ca si tu porti sau ai purtat pantofi de dama incomozi, deoarece se potrivesc perfect cu anumite tinute sau pentru ca, pur si simplu, adori designul lor. Chiar daca pare ceva banal, decizia de a purta incaltarile nepotrivite poate avea consecinte serioase, care te pot afecta si pe viitor! [detalii]
Diabetul nu este o afectiune pe care sa o ignori, pentru ca se poate agrava. Asa ca trebuie sa mananci mai sanatos si sa renunti la zahar, in principiu, dar exista si alte reguli. [detalii]
Zaharul este un produs utilizat in majoritatea produselor alimentare, fie ca sunt bomboane sau nu. Pe langa gustul dulce si starea buna pe care o declanseaza zaharul, iti poate provoca dependenta, dar si alte probleme de sanatate. [detalii]
Sarea in mancare este minunata. Contribuie la potentarea gustului pretaratelor si in plus, este necesara si organismului. Regleaza echilibrul fluid de celule si plasma. Din pacate insa, atunci cand este consumata in exces poate avea si efecte adverse. [detalii]