de Raluca Garbea 13 Iul 2018
Tags:
Potrivit specialistilor, alergiile alimentare reprezinta una dintre cele mai raspandite conditii medicale de care sufera oamenii.
Sistemul imunitar mentine organismul sanatos prin combaterea infectiilor si a altor pericole. O reactie alergica la alimentatie apare atunci cand sistemul imunitar reactioneaza excesiv la un produs alimentar sau/si la o substanta dintr-un aliment, identificandu-le ca un pericol prin declansarea unui raspuns protector.
Printre simptomele unei alergii alimentare, se numara:
- dermatita;
- urticarie, eruptie cutanata;
- mancarime a gurii, buzelor, limbii si gingiilor;
- stranut;
- greata sau varsaturi;
- tulburari gastrointestinale;
- dureri de cap sau stare de lesin;
- probleme de respiratie;
- umflarea gatului.
Iata care sunt alimentele care pot provoca alergii!
Nuci
Nucile pot provoca reactii alergice, asemenea altor fructe cu coaja lemnoasa. Persoanele care sunt alergice la nuci pot avea reactii adverse la alune, migdale, pecan, fistic etc.
Grau
Graul se intalneste in multe alimente, prin urmare alergia la acest produs este greu de tinut sub control.
Lapte
Alergia consta in reactia imunologica la una sau mai multe proteine din lapte.
Oua
Simptomele alergiei la oua sunt eruptie cutanata, urticarie, prurit (mancarimi), congestie nazala, vomismente.
Alergia la oua apare din copilaria timpurie si dispare la foarte multi copii pana la varsta adolescentei.
Sursa foto: pexels.com
Vitamina D se numara printre cele mai importante vitamine de care are nevoie corpul nostru. Aceasta are un rol deosebit in dezvoltarea si functionarea muschilor, absorbtia calciului in organism, formarea oaselor, a dintilor si mentinerea sanatatii lor. [detalii]
Poate ca si tu porti sau ai purtat pantofi de dama incomozi, deoarece se potrivesc perfect cu anumite tinute sau pentru ca, pur si simplu, adori designul lor. Chiar daca pare ceva banal, decizia de a purta incaltarile nepotrivite poate avea consecinte serioase, care te pot afecta si pe viitor! [detalii]
Diabetul nu este o afectiune pe care sa o ignori, pentru ca se poate agrava. Asa ca trebuie sa mananci mai sanatos si sa renunti la zahar, in principiu, dar exista si alte reguli. [detalii]
Zaharul este un produs utilizat in majoritatea produselor alimentare, fie ca sunt bomboane sau nu. Pe langa gustul dulce si starea buna pe care o declanseaza zaharul, iti poate provoca dependenta, dar si alte probleme de sanatate. [detalii]
Sarea in mancare este minunata. Contribuie la potentarea gustului pretaratelor si in plus, este necesara si organismului. Regleaza echilibrul fluid de celule si plasma. Din pacate insa, atunci cand este consumata in exces poate avea si efecte adverse. [detalii]