de Elena-Alina Constantinescu 22 Ian 2016
Tags:
O noua cercetara publicata în Journal européen d'Epidémiologie arata ca scaderea brusca a temperaturilor determina formarea cheagurilor de sange si blocarea arterelor, sporind astfel riscul de accident vascular cerebral.
Temperaturile scazute si nivelul ridicat de umiditate pot creste riscul de atac cerebral, aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii germani de la Spitalul Universitatii Jena (Turingia).
Acestia au analizat starea de sanatatea a 1.700 de voluntari, asociind starea lor cu modificarile climatice. Astfel, dupa ce temperatura a scazut cu 3 grade celsius, riscul de accident vascular cerebral a crescut cu 11%. La pacientii care prezinta un risc deosebit (colesterolul marit, fumatori), riscurile au crescut pana la 30%.
Printre simptomele accidentului vascular cerebral se numara o tulburarea vederii, incoerenta in vorbire sau paralizie, confuzie, tulburari de vorbire, ameteala, pierderea echilibrului, dureri de cap severe.
Frigul favorizeaza aparitia cheagurilor de sange, ingusteaza vasele sanguine si creste presiunea arteriala.
In aceasta perioada, Ministerul Sanatatii recomanda sa evitam expunerea prelungita a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute pentru a ne feri de degeraturi. De asemenea, in cazul simptomelor de raceala, trebuie evitata automedicatia si este recomandata consultarea medicului.
Prin urmare, este important ca varstnicii si hipertensivii sa fie prudenti in conditiile acestor variatii meteorologice.
Foto: youqueen.com
Rinichii sunt organe pereche fara de care nu am putea supravietui. Acestia filtreaza sangele de toxine si echilibreaza lichidele si mineralele din organism. De aceea rinichii sunt extrem de importanti! [detalii]
Atunci cand tranzitul intestinal este mai lent si dificil inseamna ca suferi de constipatie. [detalii]
Pentru a-ti pastra dintii curati si sanatosi trebuie sa te speli regulat si corespunzator, dar si sa mergi, din cand in cand, la un control de rutina. [detalii]
Indiferent de locul in care ne aflam, fie acasa, pe strada sau la birou, trebuie sa acordam o atentie deosebita unui subiect ce continua sa fie cap de afis de peste un an: dezinfectarea corecta. Contrar asteptarilor, riscul imbolnavirii cu Sars-Cov-2 este intr-o continua crestere si de aceea, grija pentru igiena personala si a locurilor in care ne desfasuram activitatea ar trebui sa devina o prioritate pentru fiecare dintre noi. [detalii]
Desi in „bucataria” romaneasca semintele de in nu sunt foarte des folosite in mancare, trebuie sa incercam sa le introducem mai des in meniul zilnic, pentru ca sunt extrem de sanatoase! [detalii]