de Elena-Alina Constantinescu 11 Sep 2014
Tags:
Homer spunea despre uleiul de masline ca ar fi aur lichid. Bogat in antioxidanti si grasimi mononesaturate, acest ulei ne promite protectie impotriva celor mai grave boli.
Pe langa faptul ca ofera o savoare aparte salatelor, uleiul de masline este unul dintre cele mai sanatoase tipuri de ulei. Sursa excelenta de grasimi mononesaturate, este un ingredient de baza in dieta mediteraneana.
Scade tensiunea arteriala
Uleiul de masline contine o cantitate mare de grasimi sanatoase omega 6, care pot preveni inflamarea vaselor de sange si pot contribui la scaderea tensiunii arteriale, ceea ce are un impact pozitiv asupra intregului sistem cardiovascular.
Datorita grasimilor bune continute si a vitaminei K, uleiul de masline extravirgin protejeaza inima si arterele.
Cei care folosesc ulei de masline in dieta zilnica prezinta mai putine riscuri de a suferi atacuri cerebrale in comparatie cu persoanele care nu consuma acest produs alimentar.
Demachiant natural
Uleiul de masline este recomandat pentru proprietatile sale de hranire, hidratare si antiimbatranire.
Este ideal pentru pielea uscata si sensibila; hraneste epiderma, lasand pielea supla si catifelata.
Picura putin ulei de masline pe o discheta de bumbac si sterge urmele de machiaj; pielea ti se va curata imediat si nu se va irita deloc.
Regenereaza varfurile despicate
Uleiul de masline confera stralucire parului uscat si deteriorat. Aplicat pe varfurile despicate, ajuta la regenerarea acestora.
Contra caderii parului se maseaza scalpul cu ulei seara, timp de 10 zile.
Protejeaza ficatul
De asemenea, este bine tolerat de stomac si imbunatateste functiile hepatice, ajutand totodata la eliminarea toxinelor din organism.
Stimuleaza secretia bilei intr-un mod mai natural decat medicamentele prescrise de medic.
Previne cancerul
Grasimile sanatoase care se gasesc din abundenta inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Tot ce trebuie sa faci este sa il folosesti cat mai des la prepararea mancarurilor.
Previne diabetul zaharat
Prin continutul de grasimi mononesaturate, ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Este o sursa de vanadiu, mineral mai putin cunoscut, care contribuie la stabilizarea glicemiei.
Hidrateaza tenul
Pentru tenul uscat si ridat se recomanda o masca faciala dintr-un ou crud, o lingurita de miere si o lingurita cu ulei de masline. Se aplica amestecul pe fata pentru 15 minute, apoi se indeparteaza cu apa calduta.
In acelasi timp, uleiul de masline lasa pielea fina si reduce ridurile.
Mentine unghiile frumoase si sanatoase
Pentru a va intari unghiile, inmuiati-le timp de 10 minute in ulei de masline caldut, o data pe saptamana. Vor deveni mai putin casante.
Sarea in mancare este minunata. Contribuie la potentarea gustului pretaratelor si in plus, este necesara si organismului. Regleaza echilibrul fluid de celule si plasma. Din pacate insa, atunci cand este consumata in exces poate avea si efecte adverse. [detalii]
Infarctul miocardic face parte din categoria problemelor de sanatate cu potential letal, necesitand interventie medicala inaintea sau imediat dupa ce are loc. Cunoscut si sub denumirea de atac de cord, infarctul se produce atunci cand muschiul inimii – miocardul – nu mai primeste sange suficient prin intermediul arterelor coronare. [detalii]
Cauza acestei boli nu este cunoscuta. Se crede ca este determinata genetic si ca anumite grupe ale populatiei sunt mai predispuse sa dezvolte aceasta boala. [detalii]
Foarte multi factori din prezent determina deteriorarea rapida a dintilor. Obiceiurile daunatoare, precum desfacerea cu dintii a recipientelor sau fumatul, dar si consumul anumitor alimente pot afecta stabilitatea danturii. [detalii]
Sevrajul nicotinic este numit si ca boala de DSM-IV, reprezentand totalitatea simptomelor pe care le resimte organismul dupa ce ne-am lasat de fumat. [detalii]