de Andreea Pestisan 07 Dec 2015
Tags:
Dieta are un rol foarte important in cresterea riscului de a dezvolta cancer colorectal. Potrivit studiilor recente, exista o stransa legatura intre aportul crescut de carne rosie si grasimi si cancerul de colon.
Sedentarismul, consumul de alimente bogate in grasimi, alcoolul si fumatul isi pun amprenta asupra sanatatii noastre.
O echipa de la Universitatea din Loma Linda (California) a efectuat un studiu la care au participat 80.000 de adulti. Timp de cativa ani le-a fost monitorizat regimul alimentar.
Rezultatele au aratat ca cei care au mancat fructe si legume viu colorate au prezentat un risc cu 16-22% mai mic sa dezvolte cancer colorectal fata de cei care nu le-au inclus in dieta.
Pentru a preveni cancerul de colon, specialistii recomanda o cantitate cat se poate de mica de carne rosie (cel mult 300 de grame pe saptamana).
Ce alimente ar trebui sa manance persoanele care vor sa evite aparitia cancerului colorectal:
Turmeric: acest condiment galben-portocaliu contine curcumina, un antioxidant puternic care impiedica dezvoltarea tumorilor. Pentru a beneficia de proprietatile acestui condiment, adauga o lingurita de turmeric in supe, sosuri, carne sau paste.
Spanac: Antioxindantii din legumele cu frunze verzi protejeaza impotriva cancerului de vezica urinara. Iata un motiv pentru care este bine sa notezi pe lista de cumparaturi si spanacul.
Usturoi: Consumul de usturoi este deosebit de benefic pentru a reduce nivelul colesterolului si bolile de inima. Alte plante din aceasta familie cu proprietati similare includ ceapa, ceapa verde, prazul si arpagicul.
Peste: somonul, sardinele, macroul contin acizi grasi omega 3 si omega 6 care previn toate tipurile de cancer.
Broccoli: broccoli, dar si alte legume crucifere precum conopida, varza de Bruxelles, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
Ulei de masline: contine substante ce au proprietati anticancer. Studiile arata ca inhiba cresterea celulelor cancerului de colon.
Foto: esfishco.com
Spune-ne opinia ta despre
"6 alimente care te protejeaza de cancerul de colon"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
De ce este bine sa consumi spanac primavara
Spanacul este un aliment care merita consumat din plin primavara, atunci cand apare si este foarte proaspăt. El combate oboseala, imbunatateste calitatatea sangelui si creste vitalitatea. [detalii]
Top 8 alimente care pot completa aportul de proteina din meniul zilnic
Pentru un organism sanatos trebuie sa aveti o almentatie echilibrata, compusa din alimente proaspete. Nu uitati ca aveti nevoie sa consumati produse care contin vitamine, minerale, fibre, proteine si carbohidrati. [detalii]
5 trucuri simple pentru a slabi mai usor in zona coapselor
Zona copaselor este una destul de 'problematica' pentru multe femei, in sensul ca aici se depun mult mai usor grasimile. Trebuie sa te inarmezi cu rabdare si cu un plan de bataie bine pus la punct ca sa scapi de kilogramele in plus. [detalii]
De ce nu reusesti sa slabesti chiar daca mananci sanatos
Ai inceput de ceva timp o cura de slabire sanatoasa, insa nu vezi deloc rezultate imbucuratoare? Iti prezentam in continuare 3 motive principale din cauza carora nu reusesti sa dai jos kilogramele acumulate in plus. [detalii]
Ceaiul verde si beneficiile lui in slabire si detoxifiere
Ceaiul verde a devenit, in ultimii ani, o sursa pentru starea de bine, pentru multi oameni. Datorita substantelor indispensabile pe care frunzele de ceai verde le contin, acesta a fost numit “planta vindecatoare”. [detalii]