de Alege Sanatos 01 Iul 2016
Tags:
Un studiu publicat in revista americana "JAMA Internal Medicine" arata ca acizii grasi omega 3 continuti de peste (somon, sardine, pastrav, etc) pot reduce cu 10% riscul de a suferi de atac de cord.
Cercetarea realizata recent de cercetatori pe un esantion de 45.637 de persoane a stabilit o stransa legatura intre consumul de alimente bogate in acizi grasi omega 3 si reducerea riscului de infarct miocardic.
"Rezultatele noastre consolideaza importanta consumului de peste si de omega-3 ca parte a unei diete sanatoase", a adaugat dr. Dariush Mozaffarian, conducatorul studiului.
Pe langa acizii omega 3, pestele furnizeaza organismului si vitamina D, seleniu si alte minerale.
"Cea mai mare parte a studiilor cu privire la acizii grasi si efectele lor asupra sanatatii s-au bazat pe chestionare", a mai precizat dr. Mozaffarian.
Potrivit nutritionistilor, inlocuirea carnii de porc cu peste este prima masura recomandata celor care au nivel crescut al colesterolului, trigliceridelor si sunt predispusi la boli cardiovasculare. Este foarte usor de digerat. si se poate prepara la abur, la gratar sau la cuptor. Prin prajire isi pierde proprietatile nutritive.
"Se comunica mult despre beneficiile vestitilor acizi grasi omega 3, aflati din abundenta atat in pestele oceanic (macrou, cod, hering, somon, ton, sardine etc.), cat si in pestele de apa dulce (pastrav, stiuca, salau, crap etc). Acizilor grasi omega 3 li se datoreaza efectul cardioprotector al pestelui. Acesti acizii grasi esentiali mentin elasticitatea vaselor sangvine si previn depunerile de grasimi pe peretii acestora (ateroscleroza). In cazul dislipidemiilor, pestele si suplimentele cu ulei de peste scad nivelul colesterolului 'rau' si al trigliceridelor", a declarat pentru Agerpres nutritionistul Lygia Alexandrescu.
In plus, s-a demonstrat ca imbunatateste memoria si capacitatea de concetrare si previne aparitia depresiilor. Vitamina B este esentiala pentru sistemul nervos, vitamina A, pentru sanatatea pielii si a ochilor, iar vitamina D are un rol important in asimilarea calciului in oase.
Pestele poate fi consumat cu incredere in curele de slabire, fiind o sursa excelenta de proteine.
Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com
Spune-ne opinia ta despre
"Acizii grasi omega 3 scad riscul de boli cardiovasculare"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cum sa arzi excesul de grasime corporala?
Excesul de grasime corporala nu este doar o problema estetica, ci si una de sanatate. Este important de mentionat ca aceasta problema afecteaza nu doar persoanele obeze sau supraponderale, ci si pe cele slabe care au putina masa musculara, dar un procent ridicat de grasime. Arderea grasimii acumulate in organism contribuie la reducerea inflamatiilor si la reglarea echilibrului hormonal. Cum poti elimina excesul de grasime din corp? Afla cum sa arzi definitiv tesutul adipos inutil. [detalii]
Cum sa reduci celulita printr-o alimentatie corecta
Celulita nu este o problema estetica de care poti scapa usor, mai ales daca nu ai un regim alimentar bine pus la punct sau daca nu faci sport deloc. [detalii]
Adevarul despre dieta daneza - Mituri despre regimul care se spune ca iti modifica metabolismul
In ultima vreme, multi dintre noi am trecut prin momente de frustrare cand, uitandu-ne in oglinda, am simtit nevoia unei schimbari rapide. Auzim frecvent despre dieta daneza si despre cum ar... [detalii]
Cum sa scapi de burta. Sfaturi simple si utile
Nu doar barbatii, ci si femeile care nu au o dieta sanatoasa si echilibrata, au o grasime abdominala mai ridicata decat ar fi normal, care se transforma in burtica de care toata lumea vrea sa scape. [detalii]
Ce sa mananci seara pentru a avea un abdomen plat
Nu ai nevoie neaparat de o cura de slabire drastica sau sa te abtii de la toate mancarurile care iti plac pentru a avea un abdomen plat. Este mai important ce mananci seara, inainte de culcare, la cina. [detalii]