de Elena-Alina Constantinescu 29 Iun 2016
Tags:
Produsele congelate pot fi la fel de sanatoase ca cele proaspete, daca sunt pastratate in conditii optime. Prin congelare, se mentine calitatea nutritionala a alimentelor, temperatura scazuta impiedicand dezvoltarea microorganisemlor care provoaca alterarea lor.
In cele ce urmeaza, iata 10 sfaturi de la specialisti privind congelarea alimentelor:
- la decongelare, produsele alimentare trebuie sa prezinte gustul si mirosul nemodificate. Acordati atentie conditiilor de depozitare impuse de producator, atat in magazinul de comercializare, cat si la domiciliu;
- orice produs care a fost congelat nu se va recongela, deoarece exista riscul toxiinfectiilor alimentare;
- acordati o atentie deosebita cand cumparati produsele alimentare congelate asupra modului de prezentare a ambalajului; nu achizitionati produse la care constatati ca ambalajul este murdar, degradat, nu este inchis etans si nu asigura salubritatea produsului;
- de asemenea, verificati durata de valabilitate. Refuzati produsele care prezinta data durabilitatii minimale modificata sau depasita;
- mentiunile obligatorii ce se inscriu pe etichetele/ambalajele produselor alimentare provenite din alte tari trebuie sa fie redactate in limba romana, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi;
- la cumpararea produselor alimentare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs;
- nu este recomandat sa decongelam alimentele la temperatura camerei, ci la frigider. Excludem din start folosirea microundelor;
- dupa dezghetare, alimentele trebuie gatite imediat;
- puneti alimentele in pachete mici, pentru a le putea decongela cat mai repede;
- pentru a mentine produsul intr-o stare buna cat mai mult timp, folositi pungi speciale pentru congelare, care se inchid etans, nu pe cele de la supermarket.
Sursa: infocons.ro
Foto: pixabay.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]