de Alege Sanatos 19 Iun 2017
Tags:
Beneficiile pentru sanatate ale coacazelor negre includ folosirea acestora in tratarea bolilor cardiovasculare datorita prezentei vitaminei C si prevenirea bolilor digestive prin continutul de antocianine. Mai mult, deoarece sunt sarace in calorii, coacazele sunt recomandate si in curele de slabire. Iata si alte beneficii pentru sanatate ale acestor mici fructe de padure.
Stimuleaza imunitatea organismului
Sucul de coacaze combate parazitii intestinali, stimuleaza functionarea ficatului, a pancreasului si a splinei. Ceaiul din frunze de coacaze constituie un tratament natural pentru problemele legate de rinichi, deoarece are proprietati diuretice.
Imbunatatesc circulatia sangelui
Coacazele negre sunt, de asemenea, benefice pentru femeile aflate la menopauza, deoarece intensifica circulatia periferica si mentin colesterolul la limite normale si favorizeaza eliminarea toxinelor din sange.
De asemenea, sunt bogate in fier care creste productia de globule rosii. Datorita vitaminei C, cresc capacitatea corpului de a absorbi fierul. Coacazele mai contin o cantitate mare de flavonoide, promovand astfel sanatatea cardiovasculara.
Remediu pentru problemele pielii
Fructele sunt folosite ca remediu natural pentru tratarea afectiunilor cutanate (eczeme, dermatite, intepaturi de insecte).
Ne protejeaza de cancer
De asemenea, sucul de coacaze este eficient impotriva cancerului datorita continutului sau bogat de antioxidanti. Antioxidantii neutralizeaza efectele radicalilor liberi. Rezultatele unui studiu din aprilie 2016 care a testat activitatea anticanceroasa a micilor fructe a demonstrat ca au efect anti-tumoral, micsorand, asadar, dimensiunile tumorilor gastrice si esofagiene.
"Au fost intreprinse mai multe cercetari pentru a identifica beneficiile consumului de coacaze atat in ceea ce priveste sanatatea digestiva, cat si in combaterea anumitor forme de cancer. Aceste noi studii confirma faptul sucul natural de coacaze este asociat cu o scadere a inflamatiei intestinului si, ulterior, o crestere a nivelurilor de Bifidobacterium in intestine. Mai mult, cercetarea sprijina acum ideea ca antocianinele gasite in coacaze negre au intr-adevar un efect anti-tumoral", spune profesorul Derek Stewart de la Institutul James Hutton din Scotia.
Incetinesc imbatranirea pielii
Imbatranirea timpurie este o problema care poate fi prevenita prin includerea alimentelor bogate in antioxidanti. Coacazele negre contin o cantitate mare de vitamina C care previne leziunile celulare cauzate de radicalii liberi.
Reduc inflamatiile din organism
Sunt bogate in fitonutrienti, antioxidanti si tanini care se dovedesc utili in prevenirea inflamatiilor stomacului si a intestinelor.
Imbunatatesc vederea
Prin continutul de vitamina A mareste acuitatea vizuala. Oamenii de stiinta au descoperit ca antioxidantii joaca un rol important in mentinerea sanatatii vederii, in special in prevenirea cataractei. Cataracta este o boala comuna degenerativa a ochilor si este asociata cu imbatranirea.
Imbunatatesc memoria
Deoarece coacazul negru este o sursa bogata de fier, creste cantitatea de oxigen furnizata creierului. Astfel, imbunatateste sanatatea creierului, stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare.
Stimuleaza digestia
Antocianinele sunt compusii naturali care dau coacazelor negre culoarea lor caracteristica. Noi cercetari au demonstrat ca acestea contribuie la cresterea nivelului de bacterii sanatoase (Bifidobacterium) in intestin, ajutand la mentinerea functionarii sanatoase a sistemului digestiv. Mentinerea unui sistem digestiv sanatos si reducerea inflamatiei intestinale sunt importante pentru sanatate, managementul greutatii si prevenirea bolilor. Important de stiut este ca sucul bio ajuta la reglarea digestiei si a miscarilor intestinale, tratand totodata constipatia si alte probleme digestive.
In concluzie, fructele propaspete sau consumate sub forma de extract sau sirop au efecte benefice in: anemie, surmenaj, insuficienta cardiaca si respiratorie, pneumonie, gastrita, hipertensiune arteriala, ulcer, colita, boli reumatice, obezitate, tulburari circulatorii, boli oculare, insomnii si afectiuni ale sistemului nervos.
Spune-ne opinia ta despre
"9 motive pentru care este bine sa consumi coacaze"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
5 tipuri populare de lapte si beneficiile lor: vaca, oaie, capra, bivolita si magarita
Cand vine vorba de alimentatie echilibrata, laptele este in topul meniului pentru multi dintre noi. Fie ca il consumi pentru gust, nutrienti sau doar din obisnuinta, alegerea tipului de lapte poate dezvalui multe despre nevoile organismului tau sau despre stilul de viata. [detalii]
Prepara branza acasa: mai sanatos, mai ieftin, mai gustos
Adoptarea unui stil de viata sanatos implica alegeri alimentare informate, bazate pe calitatea si provenienta produselor consumate zilnic. Branza si lactatele sunt surse esentiale de nutrienti, dar este important sa optam pentru variante sigure, fara aditivi sau conservanti artificiali. [detalii]
Cum sa prepari si sa incorporezi in dieta ta zilnica tofu
Daca ai vrea sa devii vegan sau vegetarian, trebuie sa stii ca este extrem de important sa mananci proteine, pentru a suplini lipsa carnii. O sursa bogata de proteine se regaseste in tofu, un ingredient aparent simplu, care care se poate pregati in foarte multe feluri. [detalii]
Cum sa verifici daca ouale sunt proaspete. Metode utile
Oul este alimentul complet, contine proteine, vitamine, minerale, grasimi sanatoase si are efecte pozitive asupra sanatatii. [detalii]
Efectele negative ale consumului de ciocolata seara
Desi ciocolata este delicioasa si indragita de foarte multe persoane, in special de copii, consumul ei seara poate aduce cateva dezavantaje pentru sanatate. [detalii]