de Elena-Alina Constantinescu 12 Aug 2016
Tags:
Pe langa gustul deosebit pe cre il ofera mancarii, condimentele sunt de mare ajutor pentru tratarea infectiilor si inflamatiilor gratie proprietatilor pe care le detin. Astfel, mentin sanatatea intregii familii. In cele ce urmeaza, iata 5 alimente pe care trebuie sa le ai in bucatarie:
Scortisoara
Scortisoara este un alt condiment utilizat in mai multe feluri de mancare, deserturi si bauturi calde. Scortisoare are capacitatea de a tine sub control nivelul zaharului din sange.
Scortisoara poate preveni, de asemenea, bolile de inimaa, accidentele vasculare cerebrale si ulcerele. Combinata cu mierea, este un antibiotic natural care lupta cu succes impotriva bacteriilor.
Turmericul
Este un condiment folosit din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala chineza si indiana, iar in prezent proprietatile sale vindecatoare sunt studiate de specialisti din intreaga lume.
Turmericul este recunoscut in primul rand pentru puternicele proprietati anticancerigene. Asa cum reiese din mai multe studii epidemiologice, poate preveni cancerul de prostata, pulmonar si de colon. Experimentele de laborator au aratat substanta activa poate preveni formarea tumorilor canceroase.
Ghimbir
Reprezinta un remediu natural pentru o stare optima de sanatate, are proprietati antioxidante si antiinflamatorii si astfel previne cancerul, bolile digestive si de inima.
Testele clinice si de laborator au descoperit ca ghimbirul contine fitochimicale care au efecte anti-cancer.
Coriandru
Datorita proprietatilor antibacteriene, digestive, antiseptice si diuretice sunt un bun remediu naturist impotriva balonarilor, diareei si durerilor de stomac. Baut inainte de masa, ceaiul de coriandru favorizeaza digestia si secretia de bila.
Ceaiul este revitalizant, imbunatateste circulatia sangelui si diminueaza retentia de apa. Se pun 2 lingurite de pulbere de seminte de coriandru la o cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat, apoi se serveste caldut.
Rozmarin
Actioneaza ca tonic hepatic si stimuleaza secretia biliara. Infuzia de rozmarin trateaza eficient diskinezia biliara si stimuleaza digestia. De asemenea, rozmarinul contribuie la vindecarea infectiilor gastro-intestinale.
Sursa: suntfericita.manager.ro
Foto: pixabay.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]