de Elena-Alina Constantinescu 19 Feb 2015
Tags:
Ghimbirul este un excelent remediu pentru durerile de stomac si usurarea digestiei. Unele studii au demonstrat ca este la fel de eficient ca medicamentele anti-greata. Spre deosebire de pastilele clasice, el nu provoaca somnolenta.
Ghimbirul contine vitaminele A, C, E, vitamine din complexul B, sodiu, magneziu, zinc, fosfor, fier si calciu. Radacina de ghimbir este deosebit de aromata, avand un gust usor picant, si o savoare deosebita. Se foloseste la supe, sosuri, mancaruri, deserturi, chiar si la prepararea unor bauturi.
Radacina de ghimbir a fost folosita de-a lungul secolelor ca un remediu naturist impotriva mai multor afectiuni, precum racelile, gripele si durerile stomacale. Consumat dupa mesele imbelsugate, ceaiul de ghimbir este excelent pentru recapatarea controlului asupra digestiei. De asemenea, poate preveni aparitia diareei, a flatulentelor, a balonarii si a indigestiei datorita substantelor din compozitia sa, care tonifiaza musculatura tractului digestiv, si impiedica nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale, noteaza csid.ro.
Specialistii in nutritie sustin ca putem combate greata si starile de voma provocate de sarcina sau rau de mare, rau de inaltime sau rau de masina cu ghimbir proaspat sau praf.
In sarcina, medicamentele nu sunt foarte indicate, insa exista acest remediu uimitor care combate senzatia de greata, fara a pune in pericol fatul.
Daca te confrunti cu greturi in timpul sarcinii, poti consuma ceai de ghimbir. Ghimbirul contine gingerol, o substanta responsabila pentru blocarea reflexului de a vomita.
Este important de precizat ca ceaiul de ghimbir nu se bea seara, deoarece este energizant.
Daca suferiti de rau de calatorie, de exemplu, trebuie sa luati 1/4 de lingurita de ghimbir macinat inainte de a urca in masina sau in avion. Este un remediu simplu, rapid si eficient prin care poti evita disconfortul acestor stari.
Insa calitatile sale nu se opresc aici: ghimbirul imbunatateste circulatia sangelui, amelioreaza durerile de cap, normalizeaza temperatura corporala, previne artrita, combate durerile musculare, etc.
Sursa: csid.ro
Foto: www.freeimages.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]