de Alege Sanatos 01 Iul 2014
Tags:
Consumul de alimente bogate in grasimi, alcoolul, bauturile energizante, cafeaua, lipsa exercitiilor fizice si stresul sunt factorii care contribuie la aparitia hipertensiunii arteriale.
Fie ca este vorba de peste, ciocolata neagra sau scortisoara, veti fi surprinsi sa aflati ca exista foarte multe alimente care previn afectiunile cardiace.
Pentru a mentine presiunea sangelui la limite normale incercati sa includeti in dieta alimente ce contin sodiu, potasiu, magneziu, zinc.
Nutrientii, antioxidantii, vitaminele si mineralele continute de produsele prezentate mai jos scad tensiunea arteriala:
Peste
Pestele proaspat si fructele de mare sunt bogate in acizi grasi omega 3, grasimi mononesaturate si calciu care sunt de ajutor in reducerea riscului de atac de cord si prevenirea bolilor cardiovasculare.
Ciocolata neagra
O patratica de ciocolata neagra mancata zilnic protejeaza inima si mentine tensiunea arteriala la limite normale.
Flavonoizii sunt responsabili pentru pastrarea unui nivel bun de zahar in sange, cercetatorii descoperind ca ciocolata neagra scade riscul de a suferi de diabet.
Sfecla rosie
Un studiu recent realizat de cercetatori demonstreaza ca persoanele care beau zilnic cate un pahar cu suc de sfecla rosie au tensiunea arteriala mai mica decat cele care nu au acest obicei.
Nitritii dilateaza vasele de sange, prin urmare scad riscul bolilor cardiovasculare.
Telina
Prin continutul de fier, calciu, magneziu, potasiu si vitamine din complexul B, sucul de telina regleaza tensiunea arteriala.
Scortisoara
Condiment cu multiple beneficii pentru sanatate, combate diabetul zaharat si tine sub control tensiunea arteriala. Pentru scaderea nivelului de zahar din sange, beti un pahar cu apa in care ati pus un varf de cutit de scortisoara. Sa nu uitam ca are efecte pozitive si asupra sistemului digestiv.
Soia
Soia este bogata in fitoestrogeni care au proprietatea de a dilata vasele sangvine, reducand astfel tensiunea arteriala. Medicii au subliniat ca acest aliment are efecte benefice pentru pacientii hipertensivi.
Fasole
Fasolea este o sursa excelenta de potasiu si magneziu, minerale care mentin sanatatea inimii. Este o alegere excelenta pentru pranz sau cina, mai ales daca suferiti de hipertensiune arteriala.
Migdale
Bogate in acizi grasi omeaga 3, magneziu, fibre solubile, proteine, zinc si fitosteroli, migdalele pot fi incluse in iaurturi sau prajituri.
Mai cunoasteti si alte alimente care scad tensiunea arteriala?
Spune-ne opinia ta despre
"Alimente care scad tensiunea arteriala"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Prepara branza acasa: mai sanatos, mai ieftin, mai gustos
Adoptarea unui stil de viata sanatos implica alegeri alimentare informate, bazate pe calitatea si provenienta produselor consumate zilnic. Branza si lactatele sunt surse esentiale de nutrienti, dar este important sa optam pentru variante sigure, fara aditivi sau conservanti artificiali. [detalii]
Cum sa prepari si sa incorporezi in dieta ta zilnica tofu
Daca ai vrea sa devii vegan sau vegetarian, trebuie sa stii ca este extrem de important sa mananci proteine, pentru a suplini lipsa carnii. O sursa bogata de proteine se regaseste in tofu, un ingredient aparent simplu, care care se poate pregati in foarte multe feluri. [detalii]
Cum sa verifici daca ouale sunt proaspete. Metode utile
Oul este alimentul complet, contine proteine, vitamine, minerale, grasimi sanatoase si are efecte pozitive asupra sanatatii. [detalii]
Efectele negative ale consumului de ciocolata seara
Desi ciocolata este delicioasa si indragita de foarte multe persoane, in special de copii, consumul ei seara poate aduce cateva dezavantaje pentru sanatate. [detalii]
Ce sa mananci la pranz cand tii post. Idei delicioase
Perioada in care tii post poate fi una dificila, fiindca trebuie sa iti adaptezi dieta: nu mai ai voie nici carne, nici lactate si nici alte tipuri de produse de provenienta animala. [detalii]