de Elena-Alina Constantinescu 04 Apr 2016
Tags:
Daca va plac deserturile cu mere, incercati aceasta reteta de briose cu mere si scortisoara. Atunci cand aveti pofta de ceva dulce, acesta este desertul ideal!
Ingredientele sunt pentru 12 portii:
- 2 mere;
- 300 g faina;
- 110 g zahar;
- o lingurita de praf de copt;
- 2 lingurite de scortisoara;
- 35 g nuci macinate;
- 250 ml lapte batut;
- 80 ml ulei;
- 2 oua.
Metoda de preparare
Merele se curata de coaja si samburi si se taie cubulete.
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt si o lingurita de scortisoara. Adaugam nucile tocate si punem compozitia in tava pentru briose. Formam o adancitura in mjilocul ingredientelor.
Separat, laptele batut se amesteca cu uleiul si ouale si bucatile de mere si se toarna compozitia in mijlocul ingredientelor uscate.
Deasupra se presara scortisoara.
Tava cu briose se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 de minute. Sunt gata cand trec testul scobitorii.
Pofta buna!
Sursa articol si sursa foto: taste.com.au
Painea este, fara doar si poate, un aliment preferat de romani. Indiferent de forma, gust sau ingrediente, este consumata destul de des, cam la fiecare masa. Si este delicioasa! [detalii]
Nucile fac parte din alimentele sanatoase, pe care trebuie sa le consumam mai des. Pot fi folosite atat in prajituri sau alte preparate, dar le puteti manca si simplu, ca gustare intre mese. [detalii]
Fasolea alba este un aliment care se regaseste din abundenta pe mesele romanilor. Fasole scazuta, batuta sau mancare de fasole sunt doar cateva preparate care ne incanta papilele gustative. [detalii]
Atunci cand mergi la cumparaturi ai nevoie neaparat de o lista cu alimentele preferate, pentru ca supermarketurile sunt imense si de multe ori te ratacesti prin raioane si uiti sa pui in cos lucruri de care ai neaparat nevoie sau cheltui mult prea multi bani pe produse nefolositoare. [detalii]
Lasagna este un fel de mancare pe care l-am imprumutat din Italia. Datorita gustului inconfundabil, a devenit din ce in ce mai popular la noi in tara si a intrat in meniul multor restaurante. Totusi, de multe ori evitam sa consumam lasagna din cauza sosului de besamel sau a carnii folosite. [detalii]