de AlegeSanatos.ro 25 Ian 2022
Tags:

Alimentatia sanatoasa inseamna, pe langa un meniu care contine produse proaspete, legume, fructe din abundenta si seminte, renuntarea la sosurile grele, precum ketchup, maioneza sau sos de barbeque.
In general, sosurile sunt preferate atunci cand consumam friptura, cartofi prajiti, pizza sau alte combinatii mai grele. In ultima perioada insa, ele au inceput sa apara chiar si in salate sau andvisuri. Ideal ar fi sa renuntati la ele pe cat posibil sau sa le inlocuiti.
Cu ce puteti sa inlocuiti sosurile grele din alimentatie?
1. Sos de iaurt si condiment
In loc de ketchup sau maioneza puteti folosi, in special in salate, sosuri cu iaurt simplu sau sos de iaurt cu condimente. Daca salata contine rosii puteti adauga si busuioc sau oregano pentru un plus de gust.
2. Condimente
Un alt lucru pe care il puteti face pentru a va bucura de un gust minunat al retetelor chiar si fara sosuri este sa condimentati foarte bine preparatele. Condimentele sunt extrem de multe, nu trebuie decat sa faceti combinatii care sunt pe gustul dumneavoastra.
3. Sos de lamaie
In cazul in care nu reusiti sa consumati friptura sau pestele fara sos, puteti sa pregatiti chiar dumneavoastra unul, cu lamaie si usturoi, sau doar din lamaie si putina sare.
4. Sosul tzatziki
Un sos cunoscut care nu este atat de nociv este sosul tzatziki. El contine predominant iaurt, usturoi, castravete si marar. Se pregateste rapid si este genial alaturi de o friptura de pui sau de porc. Daca vreti sa mancati cat mai curat si sanatos, puteti opta pentru varianta de tzatziki fara ulei de masline.
Spune-ne opinia ta despre
"Cu ce puteti sa inlocuiti sosurile grele din alimentatie"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Poftele de dulce: 4 strategii sanatoase pentru a le gestiona si a inlocui zaharul rafinat
Cu totii cunoastem acea pofta intensa de "ceva dulce" care apare, parca de nicaieri, dupa-amiaza tarziu sau seara, dupa o zi obositoare. Desi este o reactie perfect normala a organismului, modul in care alegem sa o satisfacem poate avea un impact major asupra sanatatii si a nivelului nostru de energie. [detalii]

Meal prep pentru o saptamana sanatoasa: ghidul incepatorului
Stim cu totii scenariul: ajungi acasa tarziu, dupa o zi lunga si obositoare la birou. Esti flamand, lipsit de energie si ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa te apuci de gatit. In acel moment, tentatia de a comanda o pizza sau de a manca ceva rapid si procesat este uriasa. Desi ne dorim cu totii sa avem un stil de viata mai sanatos, agitatia cotidiana pare sa ne saboteze constant bunele intentii. [detalii]

Iata cat de simplu e sa faci iaurt de casa chiar in bucataria ta
Iaurtul este unul dintre produsele lactate cel mai des intalnite in alimentatia zilnica, atat pentru gustul sau placut, cat si pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Acesta are o istorie indelungata si o versatilitate care il face potrivit atat ca gustare rapida, cat si ca ingredient de baza in retete diverse. [detalii]

Cum sa gatesti corect pastele orzo? Trucuri si retete delicioase
Orzo atrage atentia prin forma si usurinta in gatire. Daca vrei sa te distrezi preparand ceva rapid, sa gasesti o alternativa sanatoasa pentru mesele de familie sau sa creezi un pranz savuros dupa o zi incarcata, aceste paste pot fi cea mai practica alegere. Le poti adapta cu usurinta indiferent de gusturi, preferinte alimentare sau programul zilnic. Afla in continuare cum gatesti corect pastele orzo, cum le adaptezi la diverse retete si sfaturi pentru a obtine mereu o textura buna! [detalii]

Simplitatea casului cu valoare nutritiva ridicata
Casul este unul dintre cele mai vechi si mai naturale produse lactate romanesti si continua sa ramana un aliment de baza in multe gospodarii. Este apreciat pentru gustul sau proaspat si textura sa moale, dar mai ales pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii. [detalii]