de Elena-Alina Constantinescu 22 Iun 2016
Tags:
Bogate in vitamine si minerale, ciresele detoxifica organismul si mentin sanatatea celulelor organismului.
Ciresele scad colesterolul, previn infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale. Consumate zilnic in sezonul cald, scad incidenta bolilor cardiovasculare. Prin continutul de potasiu regleaza tensiunea arteriala si echilibreaza nivelul de lichide din corp.
De asemenea, pot fi considerate ca un panaceu universal in tratarea unor boli si afectiuni (diabet zaharat, obezitate, dureri de stomac, celulita).
Ciresele au actiune tonica pentru sistemul nervos si vitalizanta a organismului. Combat anemia, demineralizarea organismului si ofera energia necesara pentrud desfasurarea activitatilor zilnice.
Au in compozitie vitamina A, excelenta pentru un sistem imunitar puternic si o piele stralucitoare.
Constin peste 75% apa si au putine calorii, fiind ideale in curele de slabire. Potrivit nutritionistilor, continutul ridicat de apa in organism amplifica nivelul de energie si ajuta la stimularea activitatii metabolismului.
Gratie fibrelor solubile din compozitie, confera rapid senzatia de satietate.
Sunt, in acelasi timp, o surse pretioasa de melatonina, hormonul care imbunatateste calitatea somnului. Astfel, persoanele care beau inainte de culcare un pahar cu suc de cirese au un somn odihnitor. Ciresele reprezinta asadar un remediu natural pentru tratarea insomniilor si pentru asigurarea unui somn linistit.
Foarte important de mentionat este antioxidantii din compozitia lor au rol protector in cazul declasarii cancerului.
Sa nu uitam de cozile de cirese, pe care le putem folosi pentru a prepara ceai. Acestea este apreciat indeosebi pentru efectele pozitive inregistrate asupra afectiunilor la rinichi. Datorita proprietatilor diuretice si antiinflamatoare mai sunt recomandate pentru afectiuni renale, reumatism, guta, artrita, ateroscleroza.
Foto: pixabay.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]