de Alege Sanatos 14 Ian 2016
Tags:
Fructele uscate (stafide, smochine, curmale) reprezinta o gustare extrem de sanatoasa, dar si satioasa, cu mentiunea ca trebuie consumate cu moderatie deoarece au un continut caloric destul de mare.
Multumita bogatiei de minerale, vitamine si antioxidanti pe care o contin, curmalele actioneaza benefic asupra intregului organism. Surse importante de seleniu, mangan, cupru si magneziu, fibre, carbohidrati si vitamine (A, B si C), aceste fructe uscate ne ofera o doza mare de energie.
Important de stiut este ca sunt mai bogate in aminoacizi decat merele, portocalele sau bananele. Este indicat sa cumparam curmale deshidratate, nu confiate pentru a nu avea adaos de zahar. Reprezinta o alternativa delicioasa pentru desert sau chiar pentru gustarile dintre mese.
Nutritionistii recomanda consumul de curmale in perioadele de efort fizic si intelectual, dar si pe timpul iernii pentru intarirea sistemului imunitar.
Fibrele din compozitia lor sunt esentiale pentru sustinerea digestiei sanatoase si sanatatea tractului intestinal. Actioneaza ca un laxativ, eliminand toxinele si facilitand digestia. Aminoacizii prezenti in aceste fructe protejeaza flora intestinala.
O importanta deosebita are continutul de fier. Sunt grozave ca supliment alimentar pentru persoanele care sufera de anemie.
Curmalele mai sunt eficiente si in scaderea nivelurilor de colesterol din organism. Potasiul este cel care reduce riscul bolilor de inima.
Foto: destinationksa.com
Spune-ne opinia ta despre
"Importanta curmalelor in mentinerea sanatatii"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cum sa gatesti corect pastele orzo? Trucuri si retete delicioase
Orzo atrage atentia prin forma si usurinta in gatire. Daca vrei sa te distrezi preparand ceva rapid, sa gasesti o alternativa sanatoasa pentru mesele de familie sau sa creezi un pranz savuros dupa o zi incarcata, aceste paste pot fi cea mai practica alegere. Le poti adapta cu usurinta indiferent de gusturi, preferinte alimentare sau programul zilnic. Afla in continuare cum gatesti corect pastele orzo, cum le adaptezi la diverse retete si sfaturi pentru a obtine mereu o textura buna! [detalii]
Simplitatea casului cu valoare nutritiva ridicata
Casul este unul dintre cele mai vechi si mai naturale produse lactate romanesti si continua sa ramana un aliment de baza in multe gospodarii. Este apreciat pentru gustul sau proaspat si textura sa moale, dar mai ales pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii. [detalii]
5 tipuri populare de lapte si beneficiile lor: vaca, oaie, capra, bivolita si magarita
Cand vine vorba de alimentatie echilibrata, laptele este in topul meniului pentru multi dintre noi. Fie ca il consumi pentru gust, nutrienti sau doar din obisnuinta, alegerea tipului de lapte poate dezvalui multe despre nevoile organismului tau sau despre stilul de viata. [detalii]
Prepara branza acasa: mai sanatos, mai ieftin, mai gustos
Adoptarea unui stil de viata sanatos implica alegeri alimentare informate, bazate pe calitatea si provenienta produselor consumate zilnic. Branza si lactatele sunt surse esentiale de nutrienti, dar este important sa optam pentru variante sigure, fara aditivi sau conservanti artificiali. [detalii]
Cum sa prepari si sa incorporezi in dieta ta zilnica tofu
Daca ai vrea sa devii vegan sau vegetarian, trebuie sa stii ca este extrem de important sa mananci proteine, pentru a suplini lipsa carnii. O sursa bogata de proteine se regaseste in tofu, un ingredient aparent simplu, care care se poate pregati in foarte multe feluri. [detalii]