de Elena-Alina Constantinescu 16 Iun 2014
Tags:
Cele mai multe dintre alimentele procesate contin monoglutamat, nitriti si aspartam. Exista insa si o exceptie: mustarul. Haideti sa descoperim impreuna, prin randurile de mai jos, beneficiile surprinzatoare ale boabelor de mustar!
Astazi ne indreptam atentia catre mustar, un aliment bogat in substante nutritive, cu numeroase proprietati anti-cancer. Va intrebati de ce este unul dintre cele mai sanatoase alimente? Pentru ca este facut din seminte de mustar si contine o substanta uimitoare numita izotiocianat de alil care inhiba dezvoltarea cancerului de vezica urinara.
Este uimitor faptul ca aceasta substanta protejeaza celulele de efectele toxice cauzate de nitriti si nitrozamine. Semintele de mustar blocheaza compusii care sunt adaugati in carnurile procesate cum ar fi crenwurstii.
Compusii anti-cancer se mai gasesc in alimente precum portocale, morcovi, telina, broccoli, struguri, nuci, informeaza naturalnews.com.
In compozitia mustarului se mai gaseste otet, turmeric, boia de ardei, apa si usturoi. Consumate la fiecare masa, aceste ingrediente previn substantele cancerigene sa ajunga in sistemul digestiv.
Poate fi de ajutor si pentru cei care au carente de calciu, fier sau magneziu. Datorita aportului de minerale, este de folos in remedierea deficientelor nutritionale.
Mustarul este mult mai sanatos decat ketchupul
Comparativ cu ketchupul, mustarul este mult mai sanatos, spun specialistii in nutritie. Ketchupul contine fructoza si sirop de porumb, care provoaca diabet si multe alte afectiuni. In schimb, mustarul nu contine indulcitori.
Nu in ultimul rand, boabele de mustar stimuleaza metabolismul sa arda mai rapid caloriile. Sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului nervos si tin depresia la distanta.
Semintele de mustar au fost cultivate prima data in Europa si Asia, apoi in regiunile mediteraneene. Tarile care produc cea mai mare cantitate de seminte de mustra sunt Ungaria, Maria Britanie, India, Canada.
Nucile fac parte din alimentele sanatoase, pe care trebuie sa le consumam mai des. Pot fi folosite atat in prajituri sau alte preparate, dar le puteti manca si simplu, ca gustare intre mese. [detalii]
Fasolea alba este un aliment care se regaseste din abundenta pe mesele romanilor. Fasole scazuta, batuta sau mancare de fasole sunt doar cateva preparate care ne incanta papilele gustative. [detalii]
Atunci cand mergi la cumparaturi ai nevoie neaparat de o lista cu alimentele preferate, pentru ca supermarketurile sunt imense si de multe ori te ratacesti prin raioane si uiti sa pui in cos lucruri de care ai neaparat nevoie sau cheltui mult prea multi bani pe produse nefolositoare. [detalii]
Lasagna este un fel de mancare pe care l-am imprumutat din Italia. Datorita gustului inconfundabil, a devenit din ce in ce mai popular la noi in tara si a intrat in meniul multor restaurante. Totusi, de multe ori evitam sa consumam lasagna din cauza sosului de besamel sau a carnii folosite. [detalii]
Dietele de slabit sunt nenumarate si extrem de diverse. Daca nu ai ales inca una, insa iti doresti sa mai scapi de kilogramele in plus acumulate in perioada sarbatorilor, iti vom arata cateva alimente pe care trebuie sa le eviti. [detalii]