Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive

de Elena-Alina Constantinescu 10 Feb 2015

Tags: sfecla rosie suc de sfecla rosie tensiune arteriala sanatate


Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive

Sfecla rosie are in compozitia sa multe substante nutritive, cu efect benefic pentru sanatate. Printre acestea se numara vitamina A, vitaminele din complexul B, vitamina C, sulf, sodiu, calciu, fier, iod, potasiu si antioxidanti, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.

Sfecla rosie, consumata in otet, proaspata sau coapta, este considerata un superaliment cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Contine fier, acid folic, azotati, magneziu si antioxidanti care au rolul de a preveni cancerul. Azotatii, care se transforma in oxid de azot in organism reduc tensiunea arteriala iar studii anterioare au descoperit ca pot imbunatati performantele fizice. Se crede ca nitratii dilata vasele de sange si permit unei cantitati mai mari de oxigen sa ajunga la inima.

Gratie aportului ridicat de magneziu, sfecla mareste productia de globule rosii din corp. Mai contine aminoacizi, esentiali in dezvoltarea si mentinerea tesutului muscular.

Un pahar cu suc baut dimineata pe stomacul gol regenereaza celulele hepatice.

Mai mult decat atat, sustin specialistii, sucul de sfecla stimuleaza circulatia sangvina la nivelul creierului. Acest suc plic de vitamine si minerale ne ofera energie si vitalitate pe parcursul zilei.

Nitratii din sucul de sfecla rosie contribuie la relaxarea vaselor de sange si mentin tensiunea arteriala la cote scazute.  250 de mililitri de suc de sfecla rosie consumata zilnic este suficienta pentru a scadea considerabil tensiunea arteriala.

Sfecla rosie este un excelent remediu pentru persoanele anemice. Sucurile si salatele proapete sunt recomandate mai ales in perioadele cu stari acute de oboseala.

Pe langa faptul ca protejeaza organismul de raceala si gripa, are si puternice proprietati anticancerigene datorita pigmentului care ii da culoarea aceasta minunata. Sucul de sfecla rosie regleaza digestia, trateaza constipatia.

Betalaina - pigmentul rosu din sfecla - este folosita in prezent ca un colorant alimentar (pentru inghetata, spre exemplu).

Datorita continutului bogat in substante benefice organismului, acest aliment nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic.


Sursa: Mediafax
Foto: www.core-health.com




Spune-ne opinia ta despre
"Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive"

10 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sfecla rosie, un aliat in lupta cu bolile cardiace si digestive"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Retete de smoothie cu pepene rosu si galben

Retete de smoothie cu pepene rosu si galben

de AlegeSanatos.ro 13 Iul 2020

Temperaturile extrem de ridicate din timpul verii ne fac sa ne dorim bauturi cat mai reci si fresh, fructate. In aceasta perioada este ideal sa consumam mai des pepene, atat rosu cat si galben. [detalii]

Reteta rapida de budinca cu zmeura

Reteta rapida de budinca cu zmeura

de AlegeSanatos.ro 10 Iul 2020

Budinca este unul dintre deserturile care pot fi consumate in orice anotimp. Compozitia de baza, fina si usoara, combinata cu zmeura sau alte fructe, transforma preparatul intr-un deliciu culinar. [detalii]

5 semne alarmante ca nu consumi suficiente legume

5 semne alarmante ca nu consumi suficiente legume

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Medicii ne recomanda sa consumam zilnic legume. Si nu degeaba. Ar trebui sa luam in serios in acest sfat si sa facem cateva schimbari in privinta alimentatiei zilnice, pentru ca organismul nostru are nevoie de legume la fel cum are de apa. [detalii]

Scapa rapid de kilogramele in plus cu dieta verde

Scapa rapid de kilogramele in plus cu dieta verde

de AlegeSanatos.ro 08 Iul 2020

Pentru ca este deja vara si organismul nostru simte nevoia de o alimentatie mai usoara, bazata pe fructe si legume, este momentul perfect sa incepi dieta verde. [detalii]

7 motive pentru care trebuie sa-ti iei un cuptor electric

7 motive pentru care trebuie sa-ti iei un cuptor electric

de AlegeSanatos.ro 07 Iul 2020

A venit momentul sa faci o schimbare in bucataria ta si vrei sa inlocuiesti aragazul traditional? Ce-ai spune de un cuptor electric cu un design hi-tech si numeroase functii avansate, ideal pentru o casa moderna? Simbolul locuintelor contemporane si ajutor de nepretuit al gospodinelor, cuptorul electric este indispensabil in orice bucatarie. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016