de Elena-Alina Constantinescu 15 Oct 2014
Tags:
Strugurii pot fi consumati sub forma de suc, gem, vin, jeleu, compot. Nutritionistii spun ca o cana de boabe de struguri rosii sau albi contine 104 calorii, 1,09 grame de proteine, 0,24 grame de grasime, 1,4 fibre de fibre, 4,8 miligrame de vitamina C, 10 micrograme de vitamina A, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier si 3 micrograme de folati.
Este bine de stiut ca strugurii au un nivel ridicat de apa si sunt excelenti pentru hidratarea organismului. Ofera o cantitate mare de nutrienti, avand putine calorii.
Sursa excelenta de antioxidanti, strugurii pot preveni mai multe tipuride cancer: de eseofag, plamani, pancreas, prostata si colon.
Coaja strugurilor rosii contine resveratrol, un polifenol cu efecte terapeutice uimitoare. Se pare ca este benefic pentru tratarea de Alzheimer, atenuand puseurile si schimbarile de stare asociate cu menopauza si imbunatatind controlul asupra glucozei din sange.
Resveratrolul nu este insa singura substanta cu efecte vindecatoare din coaja strugurilor..
Quercitina, o alta substanta din compozitia lor, reduce riscul de ateroscleroza si are efecte anticancer. Consumul de struguri poate ajuta la atenuarea simptomelor de alergii.
Prin continutul de polifenoli se reduce presiunea sanguina.
Potasiul mentine sanatatea inimii. Este asociat cu un risc redus de atac de cord, cu protectia impotriva pierderii masei musculare, pastrarea densitatii minerale in oase si reducerea aparitiei pietrelor la rinichi.
Cei care doresc sa slabeasca pot urma dieta cu struguri. Datorita continutului ridicat de fibre si substante nutritive, ajuta la detoxifierea organismului si mentin senzatia de satietate mai mult timp.
Datorita proprietatilor purificatoare, diuretice si depurative, sunt recomandati persoanelor care sufera de constipatie si balonare sau celor care vor sa inceapa o cura de detoxifiere.
Mastile cosmetice cu struguri sunt nemaipomenite pentru mentinerea frumusetii pielii. Antioxidantii previn formarea radicalilor liberi, luptand impotriva imbatranirii pielii.
Pentru o piele stralucitoare, zdrobiti cateva boabe de struguri si amestecati-le cu miere, intindeti amestecul pe fata si lasati sa actioneze timp de 20 de minute. Clatiti apoi cu apa calduta.
Sursa: Mediafax
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]