de Elena-Alina Constantinescu 21 Aug 2014
Tags:
Diabetul este o boala care se poate preveni iar alimentele prezentate mai jos te pot ajuta in acest sens. Prezentam astazi un top al alimentelor care au capacitatea de a regla nivelul de zahar in sange si de a preveni accidentele vasculare.
Hipertensiunea arteriala, excesul de greutate sau obezitatea, lipsa exercitiilor fizice, dieta saraca in substante nutritive sunt principalii factori de risc pentru diabet.
Iata 10 alimente care regleaza nivelul de zahar din sange si care nu ar trebui sa lipseasca din dieta dvs., potrivit news.com.au.
Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi sunt bogate in magneziu care s-a dovedit a fi foarte important in reglarea nivelului de zahar din sange. Are un indice glicemic scazut, reduce stresul si elibereaza cantitati mari de insulina.
Spanacul, napii, guliile, varza, broccoli, salata verde - toate aceste legume sunt sarace in calorii si carbohidrati.
Nuci
Nucile si migdalele contin substante nutritive cum ar fi acizii grasi nesaturati, vitamine liposolubile precum si fibre dietetice, antioxidanti si alti compusi. Studiile au aratat ca persoanele care le consuma in mod regulat au un risc mai mic de diabet zaharat de tip 2.
Peste gras
Vitamina D este esentiala pentru asigurarea unui nivel optim de glucoza din sange, prevenind astfel diabetul de tip 2. Somonul, sardinele, tonul sunt surse excelente de acizi grasi omega 3 si omega 6 si vitamina D.
Seminta de Chia
Bogate in omega 3 si fibre solubile, semintele de chia sunt foarte gustoase cu iaurt si cereale.
Oua
Bogate in proteine si vitamine solubile, ouala mentin glicemia la un nivel normal. In plus, mentin senzatia de satietate mai mult timp fara a mai simti nevoie sa mananci intre mese.
Sparanghel
Bogat in acid folic si fibre alimentare, sparanghelul este benefic pentru sanatatea inimii. Totodata, sustine dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine, care sunt importante in prevenirea diabetului.
Iaurt grecesc
Cu un indice glicemic scazut si bogat in proteine, iaurtul grecesc sprijina sanatatea intestinelor prin continutul de probiotice.
Fasole
Fasolea tine sub control nivelurile de zahar din sange si reduce riscul de infarct. Este recomandata pentru ca are un indice glicemic scazut si datorita combinatiei de proteine, carbohidrati si fibre solubile.
Fulgi de ovaz
Un tip de fibra regasita in ovaz numita beta-glucan incetineste eliberarea glucozei in sange, regland astfel nivelul de zaharuri din organism.
Ceai verde
Inflamatiile cronice - cauzate de alimente bogate in grasimi, de lipsa de exercitii fizice si de o dieta saraca in fructe si legume - creste riscul de boli cardiace si scade capacitatea organismului de a absorbi zahar din sange. O solutie simpla este consumul de ceai verde. Bogat in flavonoizi, ceaiul verde combate inflamatia si stimuleaza activitatea insulinei.
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]