de Alege Sanatos 09 Sep 2014
Tags:
Condimentele sunt folosite de sute de ani in scopuri medicinale, cum ar fi lupta impotriva indigestiei, constipatiei, inflamatiilor, etc. Gratie proprietatilor antiinflamatorii, au capacitatea de a proteja organismul de infectii.
Condimentele se remarca prin proprietati terapeutice, ele putand sa fie introduse frecvent in sosuri, salate, deserturi, mancaruri, pentru potentarea gustului si aromelor. Pentru a beneficia de toate vitaminele si mineralele, se adauga spre finalul prepararii mancarii.
Afla care sunt condimentele cu proprietatile medicinale si bucura-te de substantele nutritive pe care le contin, folosindu-le cat mai des la gatit:
Turmeric
Turmericul sau curcuma, condiment originar din India, este cheia rezolvarii multor probleme de sanatate. Pe langa aroma deosebita pe care o ofera mancarii, este folosit cu succes si in medicina naturista pentru ca are un efect extraordinar asupra corpului.
Una dintre cele mai benefice proprietati ale curcuminei este capacitatea sa de a lupta impotriva cancerului. Cercetari de ultima ora au aratat ca opreste procesul de transformare a celulelor normale in celule canceroase.
Scortisoara
Proprietatile sale vindecatoare se datoreaza uleiurilor esentiale, fiind recomandata in medicina naturista pentru beneficiile sale.
Este o sursa de fibre, fier, calciu, magneziu iar consumul reduce riscul de a aparitie a cancerului la colon si a bolilor cardiovasculare.
Deci, pentru a beneficia de toate aceste proprietati nu trebuie decat sa adaugi scortisoara cat mai des in deserturi.
Ghimbir
Ghimbirul este folosit de multa vreme in medicina populara pentru a trata orice, de la raceala la constipatie. Se recomanda a se folosi proaspat ras. Ceaiul de ghimbir actioneaza eficient asupra tranzitului intestinal si contribuie la detoxifierea organismului.
Chimen
Cercetatorii au descoperit ca rata cancerului este mai mica in India, unde chimenul este folosit des pentru condimentarea mancarurilor. Studiile au demonstrat ca acesta inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si opreste dezvoltarea tumorilor.
Nucsoara
Nucsoara nu este numai un simplu condiment ce ofera o aroma deosebita mancarurilor, ci si un remediu naturist pentru numeroase afectiuni. Este utilizata pentru diaree, varsaturi, balonare, dureri abdominale.
Anason
Este laudat pentru abilitatea sa de a creste imunitatea, de a mentine frumusetea parului si a pielii. Despre anason se mai stie ca are proprietati antiseptice si expectorante si ca este o sursa excelenta de fier, mangan, potasiu.
Piper
Unul dintre cele mai apreciate condimente din lume este important datorita capacitatii sale de a tine sub control tensiunea arteriala si de a preveni cancerul, prin proprietatile antioxidante. Este un excelent condiment care poate fi folosit in toate preparatele: sosuri, fripturi, supe, sarmale, paste,etc.
Coriandru
Unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru prevenirea infectiilor este coriandrul (sau patrunjelul chinezesc). Uleiul de coriandru constituie un remediu de succes in tratarea reumatismului.
Proprietatile medicinale se datoreaza continutului bogat in siliciu, acid linoleic, taninuri si vitamina C. In plus, intra si in compozitia ceaiurilor contra colicilor la copii.
Boia
Boiaua contine capsaicina, substanta cu actiune antiinflamatorie si antioxidanta care reduce riscul aparitiei cancerului.
Capsaicina este o substanta activa care accelereaza metabolismul si din acest motiv boiaua nu trebuie sa lipseasca din dieta de slabire.
Boabe de mustar
Este important de stiut ca boabele de mustar ajuta la decongestionarea sinusurilor, stimuleaza apetitul alimetar si digestia. Este dovedit faptul ca este un bun medicament impotriva racelilor, alungand frisoanele.
Spune-ne opinia ta despre
"Top 10 condimente cu proprietati terapeutice"
Spune-ne opinia ta despre
"Top 10 condimente cu proprietati terapeutice"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Prepara branza acasa: mai sanatos, mai ieftin, mai gustos
Adoptarea unui stil de viata sanatos implica alegeri alimentare informate, bazate pe calitatea si provenienta produselor consumate zilnic. Branza si lactatele sunt surse esentiale de nutrienti, dar este important sa optam pentru variante sigure, fara aditivi sau conservanti artificiali. [detalii]
Cum sa prepari si sa incorporezi in dieta ta zilnica tofu
Daca ai vrea sa devii vegan sau vegetarian, trebuie sa stii ca este extrem de important sa mananci proteine, pentru a suplini lipsa carnii. O sursa bogata de proteine se regaseste in tofu, un ingredient aparent simplu, care care se poate pregati in foarte multe feluri. [detalii]
Cum sa verifici daca ouale sunt proaspete. Metode utile
Oul este alimentul complet, contine proteine, vitamine, minerale, grasimi sanatoase si are efecte pozitive asupra sanatatii. [detalii]
Efectele negative ale consumului de ciocolata seara
Desi ciocolata este delicioasa si indragita de foarte multe persoane, in special de copii, consumul ei seara poate aduce cateva dezavantaje pentru sanatate. [detalii]
Ce sa mananci la pranz cand tii post. Idei delicioase
Perioada in care tii post poate fi una dificila, fiindca trebuie sa iti adaptezi dieta: nu mai ai voie nici carne, nici lactate si nici alte tipuri de produse de provenienta animala. [detalii]