de Elena-Alina Constantinescu 13 Iun 2014
Tags:
Natura ne ofera plante medicinale si legume cu proprietati vindecatoare, care pot inlocui cu succes medicamentele prescrise de medic. Timp de secole, usturoiul a fost folosit in diverse scopuri, fiind recunoscut ca fiind o planta cu beneficii nutritionale uimitoare.
Pe langa faptul ca ofera un gust minunat mancarii, este un ajutor de nadejde pentru mentinerea sanatatii. Potentialul sau de vindecare este remarcabil. Exista numeroase retete gustoase cu usturoi si enumeram cateva dintre acestea: supa de usturoi, salata de ciuperci cu maioneza si usturoi, supa crema de morcovi cu usturoi si chimen, etc.
Usturoiul poate fi solutia pentru rezolvarea multor probleme de sanatate. A fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale medicinale. Face parte din familia Alliaceae iar denumirea stiintifica este Allium sativum.
Prima data a fost cultivat in Asia Centrala si apoi s-a raspandit in regiunile temperate.
Este o sursa minunata de mangan, seleniu, calciu, potasiu, fier, cupru, vitamina B1, Vitamina B6 si tiamina. De asemenea, are in compozitie o substanta numita alicina care are proprietati antibacteriene. Alicina este responsabila pentru producerea unei cantitati mari de antioxindati si sulf. Compusii din sulf sunt benefici pentru organismul nostru deoarece contribuie la detoxifiere, intaresc sistemul imunitar, reduc tensiunea arteriala si stimuleaza circulatia sangelui.
Trebuie stiut ca alicina este responsabila pentru aroma inconfundabila.
Specialistii in nutritie il recomanda ca antibiotic natural (este util si in tratarea alergiilor), in tratamentul aterosclerozei dar si pentru reducerea colesterolului si a tensiunii arteriale.
Poate fi de asemenea utilizat ca supliment alimentar pentru bolnavii de diabet, dar si ca o metoda de prevenire a cancerului.
Studiile au aratat ca substantele din compozitia usturoiului inhiba dezvoltarea bacteriilor si a parazitilor intestinali.
Si nu in ultimul rand, este un bun remediu pentru tratarea si prevenirea gripei . Astfel, in locul pastilelor, poti consuma o supa cu usturoi.
Este o sursa uimitoare de substante nutritive esentiale pentru buna functionare a organismului. De ce sa iei pastile cand ai la indemana un antibiotic natural? Nu uita sa adaugi usturoiul cat mai des in mancare pentru a stimula functiile sistemului imunitar.
Nucile fac parte din alimentele sanatoase, pe care trebuie sa le consumam mai des. Pot fi folosite atat in prajituri sau alte preparate, dar le puteti manca si simplu, ca gustare intre mese. [detalii]
Fasolea alba este un aliment care se regaseste din abundenta pe mesele romanilor. Fasole scazuta, batuta sau mancare de fasole sunt doar cateva preparate care ne incanta papilele gustative. [detalii]
Atunci cand mergi la cumparaturi ai nevoie neaparat de o lista cu alimentele preferate, pentru ca supermarketurile sunt imense si de multe ori te ratacesti prin raioane si uiti sa pui in cos lucruri de care ai neaparat nevoie sau cheltui mult prea multi bani pe produse nefolositoare. [detalii]
Lasagna este un fel de mancare pe care l-am imprumutat din Italia. Datorita gustului inconfundabil, a devenit din ce in ce mai popular la noi in tara si a intrat in meniul multor restaurante. Totusi, de multe ori evitam sa consumam lasagna din cauza sosului de besamel sau a carnii folosite. [detalii]
Dietele de slabit sunt nenumarate si extrem de diverse. Daca nu ai ales inca una, insa iti doresti sa mai scapi de kilogramele in plus acumulate in perioada sarbatorilor, iti vom arata cateva alimente pe care trebuie sa le eviti. [detalii]