de Alege Sanatos 24 Nov 2016
Tags:
Ceaiul verde poate substitui cu succes cafeaua, energizeaza organismul, asigura o buna functionare a ficatului si a rinichilor, mentine un ritm cardiac constant si previne bolile digestive, de inima si cancerul.
Problemele digestive pot fi cauzate de consumul de cafea si alcool in exces, de alimentele grase sau prajite care cresc aciditatea din stomac si sunt foarte greu de digerat. Asadara, ceaiul verde echilibreaza tranzitul intestinal si faciliteaza digestia.
Bogat in flavonoizi, ceaiul verde este un remediu natural pentru detoxifierea organismului. Sustine functiile ficatului si contribuie la eliminarea substantelor toxice din corp.
Mai mult, prin continutul de taninuri reduce absorbtia glucidelor si lipidelor si astfel te ajuta sa pierzi in greutate. Specialistii in nutritie spun ca polifenolii produc caldura suplimentara in organism si ajuta la arderea caloriilor.
Radicalii liberi pot fi produsi de fumul de tigara, poluare, ultraviolete sau gazele de esapament. Aceasta bautura contine polifenoli, substante care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi responsabili de deteriorarea celulelor.
Datorita continutului de fluorina, protejeaza sanatatea dintilor.
Mai mult, prin continutl de cofeina, are efect tonic, revitalizant. Prin continutul de L-teanina, ceaiul verde ajuta la imbunatatirea tonusului psihic, creand o stare generala de bine care se va reflecta in indeplinirea cu succes a sarcinilor de zi cu zi.
Un efect foarte important si mediatizat al ceaiului verde este scaderea nivelului de colesterol rau concomitent cu cresterea cantitatii de colesterol bun HDL. Consumul de ceai verde reduce riscul de afectiuni cardiovasculare.
Previn daunele la nivelul celulelor creierului si astfel tine la distanta bolile degenerative (Parkinson si Alzheimer). Stimuleaza procesele metabolice la nivelul celulelor sistemului nervos central si imbunatateste circulatia sanguina la nivelul tegumentelor.
De asemenea, numeroase studii au demonstrat ca ofera protectia impotriva mai multor tipuri de cancer precum: cancerul mamar, de colon, rinichi sau de plamani. Testele de laborator au demonstrat ca inhiba dezvoltarea celulelor tumorale.
Este foarte apreciat pentru proprietatile antiimbatranire. Antioxidantii elimina cearcanele, ridurile, petele sau orice alte probleme ale pielii. Are proprietatea de a vindeca ranile usoare si este folosit ca tratament chiar si in cazul unor afectiuni ale pielii, printre care si rozaceea. Avand proprietati antibacteriene si antioxidante, ceaiul verde este in mod frecvent utilizat ca ingredient al produselor pentru ingrijirea corpului.
Foto: pixabay.com
Spune-ne opinia ta despre
"Ceaiul verde, secretul siluetei si frumusetii tale"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
3 motive pentru care apa cu vitamine nu este buna pentru sanatate
Apa cu vitamine contine vitamine si minerale, fiind considerata o alegere benefica pentru sanatate. [detalii]
Te ingrasi pe fond de stres? Iata cum poti scapa de aceasta problema!
Stresul creeaza o stare de tensiune si o reactie de alarma a organismului, ducand uneori la imbolnaviri grave. [detalii]
Cel mai eficient ceai de slabit! Isi face efectul in doar cateva zile!
Kilogramele nedorite iti dau batai de cap in ultima perioada? Ai apelat la ajutorul mai multor metode, insa niciuna dintre acestea nu ti-a oferit rezultatele dorite? Atunci te sfatuim sa prepari urmatoarea reteta de ceai de slabit. Ai nevoie de doar trei ingrediente, iar rezultatele vor putea fi observat in doar cateva zile. [detalii]
Cum sa slabesti rapid: 4 trucuri simple
Cauti un mod simplu de a slabi sanatos si rapid? Crezi ca obtinerea unui corp demn de invidiat este un drum foarte greu si lung de parcurs? Nici vorba de asa ceva daca stii trucurile potrivite. Descopera mai jos ce schimbari trebuie sa faci in alimentatia ta pentru a slabi repede! [detalii]
Ce legatura exista intre somnul insuficient si greutatea corporala
In urma unui studiu realizat de cercetatorii britanici s-a observat ca persoanele care dorm doar sase ore pe noapte au circumferinta taliei mai mare decat cele care dorm noua ore. Potrivit acestora, somnul insuficient poate contribui la dezvoltarea unor tulburari metabolice, precum diabetul. Tot ca urmare a lipsei de somn, nivelul cortizolului (hormonul stresului) incepe sa creasca. [detalii]