de AlegeSanatos.ro 02 Sep 2015
Tags:
Nu toate produsele sunt create la fel. Unele contin ingrediente care, chiar daca sunt permise a fi utilizate, sunt periculoase pentru sanatate si pot cauza diverse dereglari hormonale sau chiar boli grave. Urmatoarele ingrediente periculoase ar trebui excluse din alimentatie pentru a reduce riscul imbolnavirii.
Propyl Paraben
Acest ingredient este prezent in unele produse de patiserie si in colorantii alimentari, fiind o substanta care cauzeaza dereglari hormonale. A fost dovedit stiintific ca aceasta substanta omoara testosteronul si creste riscul dezvoltarii de cancer la san.
Diacetil
Aceasta substanta este folosita deseori la fabricarea popcornului la microunde, fiind asociata unei boli respiratorii grave care afecteaza plamanii in mod ireversibil.
Aditivi alimentari pe baza de fosfat
Fosfatii se gasesc indeosebi in mancarurile procesate si in alimentele de tip fast food. Aceste substante dauneaza rinichilor si inimii si accelereaza imbatranirea.
Colorantii artificiali
Toate produsele care contin coloranti artificiali ar trebui evitate, deoarece aceste substante sunt cancerigene sau sunt asociate cu hiperactivitatea. Este recomandat sa se evite consumul de produse care contin coloranti artificiali Caramel III si IV.
Propil galata
Acesta este un alt aditiv periculos, care se regaseste in grasimi, fiind asociat dereglarilor hormonale.
Hidroxitoluenul butilat (HTB)
Acest conservant poate cauza dereglari hormonale si disfunctii ale sistemului endocrin. In cazul studiilor facute pe animale, sobolanii hraniti cu HTB au dezvoltat tumori canceroase a plamani si la ficat.
Nitriti si nitrati
Nitritii si nitratii, folositi indeosebi la conservarea mezelurilor si a produselor din carne, sunt substante cancerigene. Este posibil ca aceste substante sa fie asociate cu cancerul la stomac, la creier si la tiroida.
Aditivii pe baza de aluminiu
Multe produse disponibile in comert contin aditivi pe baza de aluminiu, precum sodiu aluminiu fosfat sau sodiu aluminiu sulfat. Aluminiul se acumuleaza in corp, in special in oase, si poate declansa boala Alzheimer’s.
Sursa foto: Pixabay.com
In general, obisnuim sa mergem la doctor doar atunci cand ne simtim rau sau anumite simptome persista foarte mult timp. Din pacate, de multe ori ajungem prea tarziu la tratament si bolile se pot complica. [detalii]
Ziua buna se cunoaste de dimineata si tocmai de aceea obiceiurile si tabieturile pe care le avem au un mare efect asupra noastra. [detalii]
Obisnuiesti sa tai partea mucegaita din produse si sa consumi restul? Chiar daca aceasta „tehnica” este destul de des folosita, trebuie sa renunti la ea cat mai curand. [detalii]
Produsele fast-food se gatesc prin prajire. Precum este si denumirea, prin acest procedeu ingredientele se pregatesc mai rapid si prind un gust delicios. Totusi, uleiul folosit nu este sanatos pentru organism. [detalii]
Epidemia cu coronavirus face din ce in ce mai multe victime in aceasta perioada, iar cel mai sigur antidot pe care il avem la indemana este sa nu intram in contact cu persoanele care s-au intors din regiunile afectate si sa ne spalam cat mai des pe maini. Totusi, trebuie sa tinem cont si de alte masuri de prevenire. [detalii]