de Laura Voica 22 Mai 2014
Tags:
Desi balsamul de rufe poate face hainele mai matasoase si le ofera un miros mai proaspat, acesta este unul dintre cele mai toxice produse din jurul nostru. Cred ca v-ati gandi de doua ori inainte sa-l folositi daca ati stii ca acesta contine substanțe chimice care pot cauza cancer si leziuni ale creierului.
Aici este o lista cu doar cateva dintre substanțele chimice gasite in balsamurile de rufe:
Acetat de benzil: legat de cancer pancreatic
Spirt de benzil: iritant ale tractului respirator superior
Etanol: este pe lista deseurilor periculoase si poate provoca tulburari ale sistemului nervos central
Limonene: Cunoscut cancerigen
A - Terpineol: Poate provoca probleme respiratorii, inclusiv edem fatal, si leziuni ale sistemului nervos central
Acetat de etil: un narcotic pe lista deseurilor periculoase
Camfor: Provoaca tulburari ale sistemului nervos central
Cloroform: neurotoxic, anestezic si cancerigen
Linalool: Un narcotic care provoaca tulburari ale sistemului nervos central
Pentan: O substanța chimica cunoscuta a fi nocive daca sunt inhalate
Asadar in spatele unor denumiri atat de frumoase care ne promit o primavara perpetua pentru rufele noastre stau de fapt niste substante chimice nocive.
Chimicalele din balsamurile de rufe au un miros ințepator si puternic - atat de puternic incat este nevoie de utilizarea a unor arome grele ( cred ca de 50 de ori mai mult parfum ), doar pentru a acoperi mirosurile.
Mai mult decat atat, materiale sintetice, motivul pentru care balsamurile de rufe au fost create in primul rand, nu miros bine atunci cand sunt incalzite intr-un uscator sau cand transpiram in ele... de unde si nevoia de arome ale balsamurilor si mai puternice.
In general, obisnuim sa mergem la doctor doar atunci cand ne simtim rau sau anumite simptome persista foarte mult timp. Din pacate, de multe ori ajungem prea tarziu la tratament si bolile se pot complica. [detalii]
Ziua buna se cunoaste de dimineata si tocmai de aceea obiceiurile si tabieturile pe care le avem au un mare efect asupra noastra. [detalii]
Obisnuiesti sa tai partea mucegaita din produse si sa consumi restul? Chiar daca aceasta „tehnica” este destul de des folosita, trebuie sa renunti la ea cat mai curand. [detalii]
Produsele fast-food se gatesc prin prajire. Precum este si denumirea, prin acest procedeu ingredientele se pregatesc mai rapid si prind un gust delicios. Totusi, uleiul folosit nu este sanatos pentru organism. [detalii]
Epidemia cu coronavirus face din ce in ce mai multe victime in aceasta perioada, iar cel mai sigur antidot pe care il avem la indemana este sa nu intram in contact cu persoanele care s-au intors din regiunile afectate si sa ne spalam cat mai des pe maini. Totusi, trebuie sa tinem cont si de alte masuri de prevenire. [detalii]