de Laura Voica 27 Mai 2014
Tags:
Esti lacto-ovo-vegetarian, vegetarian sau vegan? Afla ca este sa posibil sa consumi carne fara sa-ti dai seama. Ai vazut ingredientul " cazeina acida "? Dar „amilaza”? Unii oameni nici macar nu citesc ingredientele de pe spatele etichetelor alimentelor, bauturilor si produselor de ingrijire personala. Alte persoane sunt destul de selective atunci cand vine vorba de a manca carne accidental sau de a folosi subproduse de origine animala pe pielea lor, continute de lotiuni, antiperspirante si sampoane. In continuare va vom prezenta cateva cateva detalii despte ingredientele de origine animala pe care unele dintre alimentele din comert le contin si nu numai...
Amilaza, in unele forme, este o substanta fungica sau bacteriana, care provine de la porci – mai exact, sunt enzimele digestive ale purcelusilor. Industria alimentara se foloseaste de aceasta enzima intr-o multime de produse de patiserie. Cazeina este proteina din lapte si este adesea folosita pentru paine si cereale „imbogatite”. Ce inseamna " imbogatite " de fapt ?
Substante derivate din carne pe care le mananci fara sa stii
Daca esti vegetarian sau vegan, acest articol ar putea fi socant pentru tine. Ambergis, o substanta cenusie, care reprezinta intestinele de balena, este folosita ca aroma alimentara si pentru a face parfumuri ! Agentii folositi pentru claritatea produselor adesea provin de la animale sub forma de gelatina. Sunt folositi pentru a ajuta la filtrarea particulelor mici din lichide pentru a le face mai clare. Asadar, intrebarea este ce lichide "clare ca lacrima" bei si contin resturi de animale?
Diglicerida si aluatul fraged
Digliceridele de multe ori provin de la bovine sau porci. Untul de arahide, guma de mestecat, inghetata contin adesea digliceride. Digliceridele ajuta la amestecarea unor ingredientele care in mod normal nu se amesteca bine impreuna, cum ar fi apa si uleiul.
Uneori, substanta care incheaga aluatul provine de la animale. Cele mai multe parti din animale care nu sunt vandute ca si carne in magazine alimentare sunt fierte pana ajung o substanta cleioasa, pe care toata lumea o cunoaste sub numele de gelatina. Ati auzit de gliceril monostearat, bromatul de potasiu, guma din seminte de carruba ( carob ), peroxidul de benzoil sau sulfat de calciu vreodata ? Acestea sunt responsabile de aluatul inchegat din unele produse de patiserie.
Emulgatori si enzime
Emulgatori sunt agenti de netezire. Par inofensivi. Enzimele sunt importante pentru digestia umana, dar exista diferite tipuri de enzime pe care nu le vrei in corp si acestea sunt cele care provin de la animale infectate si bolnave. Plus, emulgatorii pot fi sintetici, astfel adauga in mixul de produse alimentare de cosmar si substantele care provoaca sindromul intestinului iritabil, alergii si tulburari nervoase. Ganditi-va la lecitina, mono si digliceride, stearoil lactat, polisorbat si monostearat. Unele contin enzime fungice si agenti patogeni.
Gelatina se obtine din copite de animale, muschi, piei si oase. Acum ganditi-va ca gelatina este folosita in produse precum jeleuri, bezele, anumie iaurturile comerciale care nu sunt asa sanatoase. Mai este folosita ca un agent de ingrosare pentru sampoane si produse cosmetice, si in stratul de protectie al medicamentelor sub forma de capsule, chiar si in cele organice, uneori.
Iata cateva ingrediente care se ascund in alimentele si produsele pe care le folosim:
• Gelatina: Derivat din colagenul din pielea si oasele animalelor. Poate contine hormoni sintetici de crestere si boala vacii nebune.
• Clorura de sodiu: Creste tensiunea arteriala si inhiba contractia si crestere musculara.
• Proteine din ou: Vaccinurile sunt pregatite in oua ( cu siguranta nu organice ). Pot contine hormoni de crestere, antibiotice si bacterii Salmonella.
• Formaldehida: lichid foarte cancerigen folosit pentru imbalsamarea cadavrelor. Clasat unul dintre compusii mai periculoase pentru sanatatea umana.
De asemenea, fiti foarte atenti la urmatoarele tipuri de substante:
Keratina: De obicei de origine animala. Din aceasta este produs aminoacidul tirozina de cele mai multe ori.
Rasina ( shellac ): De originea animala ( secretia insectelor ). Se gaseste in bomboane, fructe si pastile.
Acidul lactic: animale, lapte ; gasite in muraturi, deserturi congelate, conserve de fructe, bomboane, masline, iaurt, branza, guma de mestecat si chiar si in bere, uneori.
Lactoza ( lactin saccharum ): zaharul din laptele mamiferelor. Folosit pentru diuretice medicinale, produse de patiserie, laxative, medicamente si formule pentru copii.
Sursa: NaturalNews.com
Spune-ne opinia ta despre
"Produsele derivate din carne ar putea sa te imbolnaveasca...dar unde se ascund?"
Spune-ne opinia ta despre
"Produsele derivate din carne ar putea sa te imbolnaveasca...dar unde se ascund?"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Trei semne care trebuie sa te trimita imediat la doctor
In general, obisnuim sa mergem la doctor doar atunci cand ne simtim rau sau anumite simptome persista foarte mult timp. Din pacate, de multe ori ajungem prea tarziu la tratament si bolile se pot complica. [detalii]
Obiceiuri toxice pe care le facem de dimineata
Ziua buna se cunoaste de dimineata si tocmai de aceea obiceiurile si tabieturile pe care le avem au un mare efect asupra noastra. [detalii]
3 efecte negative ale alimentelor mucegaite asupra organismului
Obisnuiesti sa tai partea mucegaita din produse si sa consumi restul? Chiar daca aceasta „tehnica” este destul de des folosita, trebuie sa renunti la ea cat mai curand. [detalii]
Efectele nocive ale consumului de prajeli
Produsele fast-food se gatesc prin prajire. Precum este si denumirea, prin acest procedeu ingredientele se pregatesc mai rapid si prind un gust delicios. Totusi, uleiul folosit nu este sanatos pentru organism. [detalii]
Masuri de prevenire impotriva infectarii cu COVID-19
Epidemia cu coronavirus face din ce in ce mai multe victime in aceasta perioada, iar cel mai sigur antidot pe care il avem la indemana este sa nu intram in contact cu persoanele care s-au intors din regiunile afectate si sa ne spalam cat mai des pe maini. Totusi, trebuie sa tinem cont si de alte masuri de prevenire. [detalii]