de Elena-Alina Constantinescu 26 Iun 2014
Tags:
Scortisoara, condiment care te ademeneste cu o aroma incantatoare, este folosita de gospodine la prepararea deserturilor. Pe langa mirosul placut, are numeroase proprietati vindecatoare. Te invitam sa citesti mai jos.
Macinata, sub forma de baton sau ca ulei esential, scortisoara are un rol important pentru sanatatea noastra. Adaugand acest condiment in dieta, poti trata boli precum cancerul, diabetul zaharat sau Alzheimer.
Cunoscuta inca din Antichitate, scortisoara, condiment cu un miros senzational, are proprietati antimicrobiene si anticoagulare, imbunatateste functionarea creierului si mentine sanatatea colonului.
Este o sursa de fibre, fier, calciu, magneziu iar consumul reduce riscul de a aparitie a cancerului la colon si a bolilor cardiovasculare.
Potrivit cercetarilor recente, uleiul de scortisoara este benefic pentru reglarea nivelului de zahar din sange.
Alzheimer este o boala degenerativa care apare la persoanele in varsta si se manifesta prin pierderea treptata a memoriei si declin mintal. Scortisoara contine doua substante care ofera creierului protectie impotriva maladiei Alzheimer, sustine un studiu publicat in Journal of Alzheimer’s Disease.
Estre un bun remediu pentru a reduce simptomele de raceala si gripa, mai ales daca la prepararea ceaiului se adauga si putin ghimbir.
Bogata in ingrediente active, mentine presiunea sanguina in limite normale si contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau din sange.
Previne raspandirea celulelor canceroase. Cercetatorii au descoperit ca celulele canceroase din colul uterin, tratate cu extract de scortisoara, nu se mai inmultesc.
Bogata in antioxidanti, trateaza cu succes si problemele legate de acnee, lasand tenul curat si luminos. Se amesteca o lingurita de scortisoara cu 3 linguri de miere si se aplica acest amestec pe ten. Se lasa sa actioneze cateva ore, apoi se clateste tenul cu apa calduta.
Cand anumite situatii de la locul de munca va complesesc, sunt anumite odalitati simple de a redobandi controlul asupra acestora. Aceasta abilitate de a menaja momentele care genereaza stres poate fi receptata si de colegi sau superiori, ceea ce conduce la crearea unor relatii mai deschise in cadrul colectivului. [detalii]
Activitatea din bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a unui hotel nu este posibila fara un dulap frigorific profesional de cea mai buna calitate. [detalii]
Sofranul este un ingredient minunat de folosit in alimentatie, insa pe cat de gustos si de bun este, pe atat de multe proprietati medicinale contine. [detalii]
Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]
Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]