Uleiul de krill: Cea mai buna sursa de Omega 3 pentru corpul tau
de AlegeSanatos.ro 06 Sep 2017
Tags: omega 3 sistem imunitar antioxidanti colesterol stres
Acizii grasi omega 3 sunt renumiti pentru efectele benefice pe care le au asupra corpului omenesc. Aceste grasimi protejeaza o multitudine de organisme importante din trupul uman, cum este de exemplu inima, si au in componenta lor trei substante esentiale: acid eicosapentenoic (EPA), acid docosahexenoic (DHA) si acid alfa-lipoic (ALA).
Atunci cand vine vorba de obtinerea acizilor grasi omega 3 in dieta ta, cu siguranta ca iti vine in minte pestele. Intr-o lume ideala, ai putea obtine toate aceste grasimi doar din peste, insa multe studii arata faptul ca un consum exagerat de peste iti poate dauna corpului.
Ce este uleiul de krill?
Krill-ul este un crustaceu de dimensiuni reduse, care are un aspect similar cu cel al crevetilor si reprezinta principala sursa de hrana a balenelor din Oceanul Antarctic. Krill-ul este o sursa de proteine si substante nutritive extrem de prolifica.
Uleiul de krill a aparut ca o alternativa la uleiul de peste, in urma diferitelor studii care au dovedit ca acesta nu contine toxine, metale grele si pesticide, spre deosebire de pestii mari, din care se extrage de regula Omega-3.
Beneficii ale uleiului de Krill:
-
Diferite studii au dovedit faptul ca uleiul de krill are o eficienta de 40 de ori mai mare decat cea a uleiului de peste. Substantele nutritive ale acizilor grasi omega 3 din uleiul de krill sunt mult mai usor absorbite de corpul uman decat cele din uleiul de peste.
-
Uleiul de krill este benefic pentru sistemul imunitar. Antioxidantii din componenta acestuia lucreaza la intarirea sistemului imunitar.
-
Femeile tinere pot beneficia de asemenea in urma utilizarii uleiului de krill. Acesta ajuta la tratarea si prevenirea diverselor simptome premenstruale (dureri de cap, crampe, eruptii cutanate etc.). De asemenea, uleiul de krill poate fi utilizat pe intreaga perioada a ciclului menstrual, spre deosebire de alte suplimente bogate in omega 3.
-
Uleiul de krill ajuta la mentinerea unui nivel potrivit de zahar in sange. Din acest motiv, uleiul poate ajuta la tratarea hipoglicemiei si a diabetului zaharat.
-
Uleiul de krill este utilizat si in combaterea colesterolului nociv pentru trupul uman. Prin concentratia importanta de acizi grasi omega 3, acesta curata arterele de colesterol intr-un mod natural.
-
Sustinerea echilibrului emotional si a starii de bine generala este un alt capitol la care uleiul de krill exceleaza. Acesta incurajeaza functionarea normala a sistemului nervos si combate starile de stres, anxietate, depresie sau oboseala, cat si migrenele sau dificultatile de concentrare.
-
De asemenea, uleiul de krill ajuta la reducerea unor forme de dependenta (alcool, tutun, droguri).
Foto: sevennutrition.com
Nota articol: 5 din 5 (2 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 03 Feb 2021
Cand anumite situatii de la locul de munca va complesesc, sunt anumite odalitati simple de a redobandi controlul asupra acestora. Aceasta abilitate de a menaja momentele care genereaza stres poate fi receptata si de colegi sau superiori, ceea ce conduce la crearea unor relatii mai deschise in cadrul colectivului. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 03 Dec 2020
Activitatea din bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a unui hotel nu este posibila fara un dulap frigorific profesional de cea mai buna calitate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 02 Dec 2020
Sofranul este un ingredient minunat de folosit in alimentatie, insa pe cat de gustos si de bun este, pe atat de multe proprietati medicinale contine. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 03 Nov 2020
Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 05 Oct 2020
Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Top cele mai citite articole din site