AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Burts Bees - Balsam de buze cu miere

Burts Bees - Balsam de buze cu miere
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: CLOROX

 

Descriere Burts Bees - Balsam de buze cu miere

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
  • hraneste, hidrateaza si catifeleaza buzele
  • lasa buzele frumoase, moi si fine
  • ofera ajutor imediat buzelor uscate
Cantitate: 4.25 g

Alte informatii:
Acest produs contine 19 ingrediente dintre care 22 ingrediente sunt considerate sigure, 11 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Burts Bees - Balsam de buze cu miere

HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, CERA ALBA, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, LANOLIN, FLAVOR (AROMA), PUNICA GRANATUM SEED OIL, TOCOPHEROL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, COSENILA / CARMIN (E120), BENZYL SALICYLATE, CINNAMAL, CITRAL, EUGENOL, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, LIMONENE, LINALOOL

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia).

Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la matematica pentru reusita la Bacalaureat


Cum sa iei bacalaureatul la mate cu succes? Metoda cu 100% sanse de reusita? DA! Copilul tau are timp sa se pregateasca corect! Culegerea de teste REZOLVATE la matematica pentru reusita la Bacalaureat (specializarile M1 si M2) contine 60 de teste REZOLVATE, concepute dupa modelul celor date la examenul de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Citral, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Face parte din componenta uleiurilor de lemongrass, lamaie si portocala. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Citral in parfumuri datorita posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene.

Geraniol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum cu rol de mascare/acoperire a mirosului si tonic. Este, de asemenea, un feromon secretat de albine cu rolul de a semnaliza locatia nectarului. Geraniolul este o componenta naturala a uleiurilor esentiale, cum ar fi uleiul de trandafir, uleiul de muscata, uleiul Palmarosa, uleiul de lavanda si ylang-ylang. Se recomanda evitarea acestui ingredient persoanelor alergice la parfumuri.

Aroma (Flavour), ingredient cu risc mediu de dauna. Este o substanta sau combinatie de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma. Intrucat nu mereu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie. Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Lanolin, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de stabilizator emulsie, agent de ingrijire a parului si pielii, emolient, protector piele, surfactant, emulsifiant si antistatic. Reprezinta o secretie sebacee provenita de la oi. Are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata. Poate provoca alergii. Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Benzyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum si absorbant UV. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene.

Hydroxycitronellal, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de: ingredient parfum si rol de mascare/acoperire a mirosului. Apare in mod natural in plante precum levantica. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Hydroxycitronellal in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare. Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

Eugenol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de denaturant, ingredient de parfum si rol de mascare/acoperire a mirosului. Se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin. Prezinta toxicitate la nivelul organelor. Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.



 

Data analizei: 2024-07-11


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: SUNFLOWER SEED OIL, SUNFLOWER OIL, HELIANTHUS ANNUUS OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract din seminte de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
 
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
 
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
 
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Acesta poate fi folosit drept component al invelisurilor polimerice si rasinoase ce intra intamplator/accidental in contact cu mancarea.
 
Atentie la administrarea interna a uleiului deorece tulpina, frunzele, floarea, dar si radacinile acestei plante cauzeza frecvent reactii alergice. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CERA MICROCRISTALINA

 

Descriere:

Ceara alba de albine extrasa din fagure de albine.
 
Este compus din myricyl palmitate, acid cerotic acid, esteri si parafina.
 
Cera alba este ceara inalbita, cunoscuta si sub denumirea de ceara de fildes. 
  • Ceara poate fi inalbita in mod natural, prin expunere la soare, dar acesta este un proces destul de dificil. 
  • Inalbirea poate fi realizata si pe cale chimica cu ajutorul peroxidului de hidrogen, prin inalbirea culorii polenului din care a fost produsa ceara. 
  • Acest proces indeparteaza mirosul delicat de miere si lasa ceara aproape inodora.
Materie prima universala utilizata pentru stabilizarea emulsiilor, fabricarea produselor de machiaj (ruj, rimel etc.) si realizarea de creme nutritive.
  • Ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorită filmului protector pe care il creeaza la suprafata tegumentului.
  • Previne colmatarea porilor.
  • Poate fi utilizant ca agent de vindecare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.
 
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).
 


Citeste mai mult

Sinonime: COCONUT ABSOLUTE; COCONUT FATTY ACID TRIGLYCERIDE; COCONUT OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent

 

Descriere:

  • extras din miezul semintelor din nuca de cocos (Cocos nucifera)
  • ulei galben pal, semi-solid
  • sursa de acizi grasi precum acid lauric, capric, miristic si palmitic
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, drept inlocuitor pentru untul de cacao. Cocos Nucifera Oil poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite la ambalajele alimetelor. Este permisa si folosirea sa in bumbacul utilizat in ambalajele alimentelor uscate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Cocos Nucifera Oil in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).


Citeste mai mult

Sinonime: RICINI OLEUM, OLEUM RICINI, RIZINUS, HYDROGENATED RICINUS COMMUNIS, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, RICINUS COMMUNIS, CASTOR OIL

Functii: Hidratant, Solvent, Agent de conditionare al pielii, Emolient

 

Descriere:

Ricinus communis (ricin) seed oil este un ulei vegetal obtinut din seminte de plante Ricinus communis.
 
Acest ingredient este compus in principal din uleiuri ale acizilor grasi. Nouazeci la suta din acizii grasi din uleiul de ricin este reprezentat de  acidul ricinoleic, care este un acid mononesaturat, 18-carbon acid gras.
 
Uleiul de ricin mentine fluiditatea la ambele temperaturi extrem de ridicate si scazute. Derivatele sale au aplicatii în procesul de fabricatie a produselor farmaceutice, sapunuri si parfumuri.
 
Ricinus communis seed oil nu contine ricin, substanta care este considerata extrem de toxica, deoarece este solubil in apa si nu se dizolva.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration include uleiul de ricin pe lista sa de substante aromatizante naturale si pe lista de aditivi alimentari multifunctionali directi. Uleiul de ricin este, de asemenea, clasificat de catre FDA ca o substanta sigura si cu rol laxativ.
 
CIR Expert Panel au ajuns la concluzia ca Uleiul de Ricin ( Ricinus Communis Seed Oil) poate fi folosit in siguranta ca ingredient pentru produsele cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: ADSORPTION REFINED LANOLIN; ANHYDROUS LANOLIN; HARD LANOLIN; WOOL FAT; WOOL WAX

Functii: stabilizator emulsie, agent de ingrijire a parului si pielii, emolient, protector piele, surfactant, emulsifiant, antistatic

 

Descriere:

  • secretie sebacee provenita de la oi
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala care au ca scop protejarea pielii si in cele destinate zonei ano-rectale. Lanolin poate fi folosit si ca emolient oftalmologic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala si ca emolient in guma de mestecat. Este permisa si folosirea sa ca aditiv alimentar indirect (component al ciolofanului ce intra in contact cu mancarea).

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE

 

Descriere:

  • substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
  • adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.


Citeste mai mult

Sinonime: PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) SEED OIL

Functii: emolient

 

Descriere:

  • ulei de rodie
Uleiul de rodie reda densitatea si fermitatea pielii. Restructureaza tegumentul si este perfect pentru ingrijirea pielii uscate.
 
Imbunatateste elasticitatea pielii, diminueaza degradarea colagenului.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF ROSEMARY; EXTRACT OF ROSMARINUS OFFICINALIS; ROSEMARY CONCRETE; ROSEMARY EXTRACT; ROSEMARY LEAF EXTRACT; ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT

Functii: agent antimicrobian, antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunze de Rosmarinus officinalis (rozmarin)
Rozmarinul intareste radacina firelor de par, stimuland circulatia sangelui la nivelul scalpului. Grabeste cresterea parului si intarzie aparitia firelor albe de par. Previne caderea parului.

Este folosit in tratamentul acneei deoarece este un bun agent antimicrobian. Inlatura iritatiile si reda fermitatea pielii. De asemenea, este folosit in tratamentul celulitei. 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome naturale permise.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 392 – Extracts of rosemary.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, SOYBEAN OIL, SOY OIL, DEGUMMED SOYBEAN OIL

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • obtinut din planta Glycine Soja
  • contine trigliceride din acid oleic, linoleic, linolenic si acid saturat
  • bogat in vitamina E
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si permite folosirea sa ca aditiv indirect in mancare. Glycine Soja Oil poate fi folosit si in ambalajele si textilele care intra in contact cu mancarea.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Sinonime: E120, CARMIN

Functii: colorant natural

 

Descriere:

  • Colorant natural rosu obtinut prin zdrobirea femelei unei insecte numite cosenila (Coccus Cacti), originara din Mexic.
  • E120 (i) este colorantul pur, in timp ce E120 (ii) este extractul brut.
  • Doza maxima zilnica pentru E120 (Carmin, Cosenila) este de 5 mg/kg.
  • Nu se cunosc efecte secundare in concentratiile utilizate in alimente.
  • In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E120. Face parte din categoria E-urilor periculoase.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • S-a constatat o crestere a hiperactivitatii in cateva cazuri.
  • Alergia de contact este bine cunoscuta in cazul utilizarii in produse cosmetice.
  • Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "periculoase" se numara: tumorile si cancerul.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER, SALICYLIC ACID, HYDROXYBENZOIC ACID

Functii: ingredient parfum, mascare/ acoperire, absorbant UV

 

Descriere:

  • derivat din alcool benzilic si acid salicilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Standardul International Fragrance Association (IFRA) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Benzyl Salicylate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Citeste mai mult

Sinonime: CINNAMALDEHYDE; CINNAMIC ALDEHYDE; CINNAMYL ALDEHYDE; 3-PHENYL-2-PROPENAL; 2-PROPENAL, 3-PHENYL-

Functii: denaturant, aroma, ingredient parfum

 

Descriere:

  • aldehida aromatica         
  • lichid galben, uleios
  • apare in mod natural in scortisoara
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare (GRAS).

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Cinnamal in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Cinnamal trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: LEMONAL; 3,7-DIMETHYL-2,6-OCTADIENAL; 2,6-OCTADIENAL, 3,7-DIMETHYL-

Functii: agent de savoare/aroma, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • amestec de geranial si neral
  • apare in mod natural dar poate si fi produs sintetic
  • component al uleiurilor: Lemongrass, lamaie, portocala
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta de aroma sintetica.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Citral in parfumuri datorita posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Citral  trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: ALLYLGUAIACOL, CARYOPHYLLIC ACID, EUGENIC ACID

Functii: denaturant, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic

 

Descriere:

  • se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS).

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic acceptabil de pana la 2.5 mg/kg (greutate corporala), atunci cand acest ingredient este folosit pe post de agent de aroma.  

Flavor and Extract Manufacturers Association Expert Panel a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Eugenol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: GERANIOL ALCOHOL, GERANIOL EXTRA, GERANYL ALCOHOL, GUANIOL

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic

 

Descriere:

  • ingredient cu miros, care apare in mod natural
  • poate fi gasit anumite uleiuri esentiale (trandafir, lamai)
  • impotriva insectelor
  • feromon secretat de albine cu rolul de a semnaliza locatia nectarului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Citeste mai mult

Sinonime: 7-HYDROXY-3,7-DIMETHYLOCTANOL, CYCLALIA

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid de culoare galben pal cu aroma dulce, florala
  • apare in mod natural in plante precum levantica
  • compus organic – aldehida
  • compus in principal din Citral si Geraniol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Hydroxycitronellal in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Hydroxycitronellal trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Burts Bees - Balsam de buze cu miere"

1 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Burts Bees - Balsam de buze cu miere"

Cum sa iti exfoliezi buzele in mod natural

Cum sa iti exfoliezi buzele in mod natural

de Andreea Pestisan 02 Iun 2021

Multe femei se confrunta cu problema buzelor uscate, indiferent daca au folosit crema hidratanta sau nu inainte de culcare. [detalii]

Care sunt cauzele aparitiei aftelor bucale

Care sunt cauzele aparitiei aftelor bucale

de Alege Sanatos 07 Feb 2020

Aftele bucale sunt leziuni care apar in cavitatea bucala si pot fi dureroase. Ele se pot dezvolta sub limba, in interiorul obrajilor sau chiar a buzelor. Desi acestea nu sunt contagioase si nu reprezinta un pericol pentru sanatate, ulceratiile pot fi deranjante atunci cand mananci. [detalii]

Igiena orala in 5 pasi simpli

Igiena orala in 5 pasi simpli

de Alege Sanatos 06 Ian 2020

Iti doresti dinti mai frumosi si mai sanatosi, care sa atraga atentia tuturor atunci cand razi? Atunci trebuie sa urmaresti cu rigurozitate cateva reguli de igiena orala, care iti vor aduce cu siguranta zambetul pe buze. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.