Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

San Benedetto - The pesca zero Bautura racoritaore carbogazoasa la doza

San Benedetto - The pesca zero Bautura racoritaore carbogazoasa la doza
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: San Benedetto

 

Descriere San Benedetto - The pesca zero Bautura racoritaore carbogazoasa la doza

 Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 330 ml.


Alte informatii:

Acest produs contine 9 ingrediente dintre care 5 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna. 

 

Valori nutritionale per 100g

Valoare energetica
5 kJ/1 kCal
Carbohidrati/Glucide
0.1 g
din care Zaharuri
0.1 g
Sare
0.01 g

 

Ingrediente San Benedetto - The pesca zero Bautura racoritaore carbogazoasa la doza

Apa, Arome, ACID CITRIC, INFUZIE DE CEAI, SUC CONCENTRAT DE PIERSICI, CICLAMAT DE SODIU, SUCRALOZA, ACESULFAM K (ACESULFAM DE POTASIU), ACID ASCORBIC\ VITAMINA C

 

Grad de risc produs


Atentie la urmatoarele ingrediente:

E952 sau ciclamat de sodiu, ingredient cu risc de dauna ridicat, are functia de indulcitor. Este de 30-50 de ori mai dulce decat zaharoza, depinzand de concentratia utilizata. De obicei, este folosit impreuna cu alti indulcitori, in special zaharina. Acest controversat indulcitor a fost utilizat in USA pana in anul 1970, dupa care a fost interzis. Face parte din categoria E-urilor periculoase. Institutul American de Cercetari al Cancerului a incadrat acest ingredient in grupa 3 ca agent cancerigen.

Arome, ingredient cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice si ameteli.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an? Posibil. Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici. Dar dedicat mamicilor. Gata! Asteptarea a luat sfarsit! Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie. 0% teorie, 100% practica zi de zi si, mai ales, noapte...

Oferta Speciala
valabila 48h


E950 sau acesulfam K, ingredient cu risc mediu de dauna, este un indulcitor chimic. Este mai dulce decat zaharul de 130-200 de ori, dar nu are valoare energetica. Criticii sustin ca Acesulfam K prezinta risc carcinogen, desi acest lucru a fost respins de FDA si de catre autoritatile competente din Uniunea Europeana.

E955 sau sucraloza, ingredient cu risc mediu de dauna, indulcitor non-caloric care nu promoveaza cariie dentare si este sigur pentru consumul de diabetici si nu afecteaza nivelurile de insulina. Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decat zaharoza (zahar de masa), de doua ori la fel de dulce ca zaharina si de trei ori mai dulce ca aspartamul. Poate afecta timusul, organul care este responsabil cu sistemul imunitar. Scade fertilitatea si are efecte neurotoxice. Consumul ridicat de sucraloza si de clorin implicit poate creste probabilitatea aparitiei atacurilor de panica.

 

Data analizei: 2025-06-17


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: TRICITRAT DE SODIU

 

Descriere:


Acidul citric se regaseste in numeroase fructe, dar este folosit cu roluri de agent de aroma, acidifiant sau conservant in produsele alimentare. 
Cu toate ca acidul citric pe care il produce organismul este esential, parerile privind consumul de acid citric sunt impartite.
 
Acidul citric este o celula formata din carbon, oxigen si hidrogen, avand aproximativ 2,5 calorii/g.Faptul ca este acid ii confera aroma si proprietatile de conservant -previne dezvoltarea bacteriilor. 
 
Acidul citric este confundat deseori cu acidul ascorbic (vitamina C) deoarece se regasesc in aceleasi produse alimentare. Prin comparatie, acidul citric nu este esential pentru mentinerea functiei celulelor, precum este acidul ascorbic.

Mai poate fi confundat si cu “sarea de lamaie” (acidul tartric E 334) care are un anumit grad de toxicitate.
 
Acidul citric produs de celulele umane nu este daunator. Este esential in procesul de productie a energiei din nutrientii ce o contin - proteine, carbohidrtati si grasimi. Asa se produce citratul, efectele lui neputand fi inlocuite cu cele ale unui citrat consumat.
 
Consumul de citrice duce direct si la consum de acid citric. Acesta patrunde in sange, iar majoritatea acidului ajunge in urina si, spre urmare, este eliminat din organism.
 
O mica parte din acidul citric ajunge si in celule, in mare parte cele ale ficatului. Atunci cand citratul ajunge in celule, acesta este convertit in grasime. In concluzie, doar o mica parte de citrat ajunge in celule, efectele fiind minime.
 
Consumul scazut de acid citric nu este daunator. In acelasi timp, nu a fost stabilita o doza zilnica recomandata, de aceeea producatorii sunt cei care decid ce cantitate sa foloseasca in produse. 

Conform Codex Alimentarius, acidul citric poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de chelare.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.6.6 Proteine din branza de zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei de unt, grasime din lapte, unt clarificat - gmp
  • 14.1.2.1 Suc de fruncte - 3000 mg/kg
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe - 3000 mg/kg
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe - 5000 mg/kg
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe - 5000 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar.

Surse: livestrong.com, alive.com.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de acid citric poate fi daunator pentru anumite persoane care au diverse sensibilitati. De asemenea, consumul excesiv este si el daunator, acest lucru fiind valabil in cazul oricarui aliment.
 
Un studiu al cercetatorilor germani au demonstrat ca un consum mare de acid citric poate duce la eroziune dentara (aparitia cariilor), mai ales printre copii si adolescenti. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca a crescut consumul de sucuri, dulciuri si sosuri printre aceste doua categorii, iar aceste produse contin acid citric.
Copiii si adolescentii mai sunt expusi si la urmatoarele efecte advserse ale consumului excesiv de acid citric:
  • iritarea sistemului digestiv
  • iritarea sistemului respirator (de la inhalarea acidului din bauturile carbogazoase)

Consumul excesiv de acid citric poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivel digestiv (arsuri, dureri, senzatie de voma)
  • Probleme la nivelul dintilor (afecteaza smaltul)
Consumul de acid citric nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Infuzia de ceai este o bautura obtinuta prin turnarea apei fierbinti peste frunze uscate de ceai sau plante aromatice si medicinale. 
 

In functie de planta folosita, infuzia poate avea efecte revigorante, calmante, digestive sau detoxifiante. Ceaiurile verzi, negre si albe provin din planta Camellia sinensis, in timp ce infuziile din plante precum musetel, menta sau tei sunt denumite popular "ceaiuri", dar sunt tehnic vorbind infuzii din plante medicinale.

 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Infuzia de ceai este in general sigura pentru consum zilnic, atunci cand este preparata si consumata in mod corect. 

Se recomanda respectarea dozelor si a timpului de infuzare specific fiecarui tip de planta. Unele plante pot interactiona cu medicamente sau pot avea efecte nedorite in cantitati mari, in special in cazul copiilor, femeilor insarcinate sau persoanelor cu afectiuni cronice.

 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Sucul concentrat de piersici este obtinut prin eliminarea unei mari parti din apa din sucul de piersici, rezultand un lichid gros, cu o concentratie mare de zaharuri si arome.

Se foloseste la:
  • prepararea sucurilor reconstituite
  • produse alimentare (iaurturi, dulciuri, bauturi)
  • procesare industriala.
Este prea concentrat pentru a fi baut ca atare.

Sucul concentrat de piersici are mai multe calorii decat sucul obisnuit, deoarece este un produs din care s-a eliminat o parte semnificativa din apa, iar zaharurile naturale sunt mai concentrate.

Valori estimative (pentru 100 g de suc concentrat de piersici):
  • Calorii: intre 180 si 250 kcal
  • Carbohidrati (in special zaharuri): 40–60 g
  • Grasimi: 0 g
  • Proteine: <1 g
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Persoanele cu diabet, afectiuni metabolice sau care urmeaza diete speciale ar trebui sa consulte un medic sau nutritionist inainte de consum.

 


Citeste mai mult

Sinonime: E952; ACID CICLAMIC SI SARURILE SALE DE NA SI CA (CICLAMAT DE SODIU, CICLAMAT DE CALCIU)

Functii: indulcitor

 

Descriere:

  • edulcorant intens si potentiator de aroma, fiind artificial, fara valoare calorica.
Ciclamatul de sodiu este un indulcitor artificial, de 30-50 de ori mai dulce decat zaharoza, depinzand de concentratia utilizata. Este de obicei folosit impreuna cu alti indulcitori, in special zaharina.
 
Acest controversat indulcitor a fost utilizat in USA pana in anul 1970, dupa care a fost interzis. 
 
Doza zilnica admisa: 11 mg/ kg corp, exprimata in acid ciclamic. 
 
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E952 si face parte din categoria E-urilor periculoase.
 
 
Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Studiile pe animale au indicat ca produce cancer si afecteaza glandele genitale masculine (testiculele),  amplificand potenta altor substante cancerigene.
  • Institutul American de Cercetari al Cancerului a incadrat acest ingredient in grupa 3 ca agent cancerigen.
  • Efecte adverse: tumori maligne ale vezicii urinare la animalele de laborator, oboseala, ameteli, halucinatii, iritabilitate, dureri de cap, palpitatii, anxietate, dureri articulare, spasme musculare, pierderea memoriei si cancere de creier.


Citeste mai mult

Sinonime: 1',4,6'-TRICHLORO-GALACTO-SUCROSE

Functii: agent de aroma, agent de ingrijire

 

Descriere:

  • Sucraloza este un indulcitor artificial.
  • Acesta este un indulcitor nu-caloric si nu promoveaza cariie dentare, este sigur pentru consumul de diabetici si nu afecteaza nivelurile de insulina.
  • Majoritatea sucralozei aspirate nu este defalcata in functie de organism, de aceea este noncalorica.
  • Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decat zaharoza (zahar de masa), de doua ori la fel de dulce ca zaharina si de trei ori mai dulce ca aspartamul.
  • Aceasta este stabila in caldura si intr-o gama larga de conditii de pH.

In Uniunea Europeana, este, de asemenea, cunoscut sub numarul E955.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) a revizuit siguranta acestui ingredient si a aprobat utilizarea sa ca aditiv alimentar.
  • Poate afecta timusul, organul care este responsabil cu sistemul imunitar.
  • Scade fertilitatea si are efecte neurotoxice.
  • Consumul ridicat de sucraloza si de clorina implicit, duce la atacuri de panica.
  • Se recomanda consumul moderat.


Citeste mai mult

Sinonime: E 950; ACESULFAM DE POTASIU

Functii: indulcitor chimic

 

Descriere:

  • Edulcorant intens si potentiator de aroma
  • Este mai dulce decat zaharul de 130-200 de ori, dar nu are valoare energetica.
  • In Codex Alimentarius are numarul E950 si face parte din categoria "E-uri periculoase".
  • Doza maxima zilnica pentru E950 (Acesulfam-K, acesulfam de potasiu) este de 15 mg/kg.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

FDA (Food and Drugs Administration) a analizat acest ingredient si a permis utilizarea acestuia ca aditiv alimentar.

Criticii sustin ca Acesulfam K prezinta risc carcinogen, desi acest lucru a fost respins de FDA si de catre autoritatile competente din Uniunea Europeana.

  • Determina stres metabolic
  • Nu este recomandat copiilor, in curele de slabire, femeilor gravide si cele care alapteaza, batranilor, diabeticilor
  • Nu se recomanda consumul frecvent al acestui aditiv.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Acidul ascorbic sau vitamina C are rol de antioxidant, neutralizand efectele nocive ale radicalilor liberi.

Conform Codex Alimentarius, acidul ascorbic  poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de tratare a fainii.

Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: 
  • functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor 
  • participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale 
  • previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul calciului si al altor minerale 
  • are rol de echilibrare a sistemului imunitar

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 14.1.2.1  Suc de fructe - gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Acid Ascorbic.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul ascorbic poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de acid ascorbic poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree)
  • Probleme la nivelul rinichilor (pietre la rinichi)
  • Ameteli
  • Oboseala
  • Modificari la nivelul ADN-ului, ce pot rezulta in cancer
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivelul dintilor (eroziune dentara)
Consumul de acid ascorbic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Food and Drug Administration recomanda un consum zilnic de vitamina C de:
  • > 90 mg - barbati
  • > 75 mg – femei


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"San Benedetto - The pesca zero Bautura racoritaore carbogazoasa la doza"

8 + 10 =

AlegeSanatos.ro nu garantează ca opiniile publicate pe aceasta pagina provin de la consumatorii care au cumpărat sau utilizat produsul respectiv.

Cum ne afecteaza sanatatea consumul de bauturi carbogazoase

Cum ne afecteaza sanatatea consumul de bauturi carbogazoase

de Alege Sanatos

Consumul pe termen lung de bauturi indulcite cu zahar contribuie la cresterea in greutate, favorizeaza aparitia diabetului, cancerului de pancreas si prostata, slabiciunii musculare, bolilor de inima. [detalii]

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

de Alege Sanatos

Frantuzoaicele sunt admirate pentru siluetele zvelte si armonioase. Pentru a se mentina in forma, nu consuma alimente procesate sau bogate in grasimi, dulciuri si bauturi carbogazoase. Savureaza mancarea, folosesc intotdeauna ingrediente proaspete cand o prepara, mananca pentru gust, nu pentru senzatia de satietate. [detalii]

4 lucruri care se intampla cand renunti la zahar

4 lucruri care se intampla cand renunti la zahar

de Andreea Pestisan

Cu totii ar trebui sa consumam mai putin zahar. Consumam aproximativ 300 de calorii zilnic provenind din zahar adaugat, de multe ori fara as ne dam macar seama. Zaharul se ascunde in aproape toate produsele disponibile in comert, nu doar in dulciuri si bauturi carbogazoase. Asadar, a renunta la zahar este aproape imposibil. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.