Almette Savuros - Crema de branza cu ceapa si patrunjel
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Acest produs contine 5 ingrediente dintre care 4 ingrediente sunt considerate sigure, 1 iar ingredient prezinta risc mediu de dauna.
Contine azot pentru aerare.
, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Desi este necesara pentru sanatate, consumul de sare trebuie sa fie echilibrat, deoarece excesul poate duce la probleme cardiovasculare.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Branza de vaca este un produs lactat obtinut prin coagularea laptelui de vaca, fiind cunoscuta pentru gustul sau bland si valoarea nutritiva ridicata.
Este frecvent consumata atat simpla, cat si in diverse preparate culinare.
Tipuri de branza de vaca:
- branza dulce (de vaci) – moale, usoara, ideala pentru deserturi sau combinata cu fructe
- branza proaspata – usor acida, folosita in placinte, clatite, tarte
- branza sarata / telemea de vaca – maturata, cu gust sarat, utilizata la salate, paste sau pe paine.
Beneficii:
- sursa buna de proteine si calciu.
- sprijina sanatatea oaselor si a dintilor.
- usor de digerat, mai ales in forma proaspata.
- potrivita pentru diete echilibrate.
Valori nutritionale medii pentru 100 g de branza de vaca normala (branza de vaci proaspata, simpla, cu grasime medie – 4-5%):
- calorii - 98–110 kcal
- proteine - 11–13 g
- grasimi - 4–5 g
din care saturate ~3 g
- carbohidrati ~3 g (lactoza)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Unele tipuri contin sare in exces (telemea).
Poate provoca probleme persoanelor cu intoleranta la lactoza.
Citeste mai mult
Descriere:
-
Planta erbacee legumicola, bienala, din familia liliaceelor, comestibila, cu miros puternic, specific, cu tulpina aeriana dreapta, cilindrica si verde si cu cea subterana in forma de bulb, cu frunze cilindrice si cu flori albe numeroase, dispuse in inflorescente dese
Dupa metoda de cultivare, exista:
-
"ceapa de vara"
-
"ceapa de iarna" .
Parti utilizate: bulbul si sucul lui.
Compozitie medie pentru 100 g:
-
Energie 3 kcal
-
Apa 89 %
-
Glucide 7,1 %
-
Lipide 0,2 %
-
Proteine 1,3 %
-
Fibre 2,1 %
-
Calciu 25 mg
-
Magneziu 10 mg
-
Potasiu 170 mg
-
Fier 0,3 mg
-
Vitamina C 7 mg
-
Vitamina B1 0,06 mg
-
Vitamina B3 0,3 mg
-
Vitamina B6 0,14 mg
-
Vitamina B9 0,02 mg
-
Vitamina E 0,14 mg
Principalii constituenti cunoscuti:
-
Fructani
-
vitaminele A, B, C
-
saruri minerale - sodiu, potasiu, fosfat si nitrati calcarosi, fier, sulf, iod, siliciu
-
acizi - fosforic si acetic
-
disulfura de alil si de propel
-
ulei volatile
-
glucochinina
-
oxidaze diostaze (acestea din urma sterilizate; prin caldura)
-
principii antibiotice.
Proprietati:
-
Stimulent general (al sistemului nervos, hepatic,renal).
-
Diuretic puternic, dizolvant si eliminator al ureii si al clorurilor.
-
Antireumatismal
-
Antiscorbutic
-
Antiseptic si antiinfectios
-
Secretor, expectorant
-
Digestiv (ajuta in digestia fainoaselor).
-
Echilibrant glandular
-
Antisclerotic si antitrombozic
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Ceapa consumata pe o perioada lunga de timp poate provoca tahicardie la cei cu probleme cardiovasculare. De asemenea, ea este contraindicata persoanelor care sufera de afectiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului sau stomacului. (sursa: doctor.info.ro)
Citeste mai mult
Functii: potentiator de gust, conservant, agent de textura, agent de intarire
Descriere:
Sarea (clorura de sodiu, NaCl) este un compus mineral esential pentru viata, utilizat atat in alimentatie, cat si in industrie. Are rol in reglarea echilibrului hidric al organismului, functionarea nervilor si contractia musculara.
Tipuri de sare:
- sare de masa – rafinata, contine aditivi antiaglomeranti.
- sare de mare – obtinuta prin evaporarea apei de mare, contine minerale suplimentare.
- sare de Himalaya – roz, bogata in oligoelemente.
- sare kosher – granulatie mai mare, folosita in bucatarie.
Sarea are mai multe utilizari in alimentatie, printre care mentionam urmatoarele:
- potentiator de gust: intensifica si echilibreaza aromele din mancare.
- conservant: previne dezvoltarea bacteriilor in alimente precum muraturile, branzeturile si carnea sarata.
- agent de textura: contribuie la structura painii si a produselor de patiserie, controland activitatea glutenului.
- controleaza fermentatia: regleaza cresterea drojdiei in produse de panificatie.
- agent de intarire: folosit la conservarea legumelor si fructelor pentru a le mentine fermitatea.
Consumul moderat de sare are mai multe beneficii pentru sanatate, deoarece sodiul din compozitia sa este esential pentru functionarea organismului.
Beneficiile consumului moderat de sare:
- regleaza echilibrul hidric
- ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase.
- sustine contractia musculara
- ajuta la absorbtia nutrientilor: contribuie la transportul glucozei si aminoacizilor in celule.
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam maxim 5 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa.
Recomandari de consum general:
- adulti: 5 g/zi
- copii (2-15 ani): mai putin decat adultii, in functie de varsta
- sugari (<2 ani): evitarea adaugarii de sare in alimentatie
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de sare poate cauza:
- Hipertensiune arteriala
- Pietre la rinichi
- Boli cardiovasculare
- Osteoporoza
- Probleme la nivelul tiroidei
Citeste mai mult
Sinonime: PETROSELINUM CRISPUM, GAGAUȚ, PATRUNJICA SAU PETERSIL.
Descriere:
Planta erbacee legumicola, cu tulpina inalta, cultivata pentru radacina pivotanta, alba si pentru frunzele ei aromate, intrebuintate in alimentatie si in medicina populara.
Patrunjelul contine:
- vitamina C
- beta carotene
- clorofila (Fe)
- vitamina B12
- fluor
- acizi grasi esentiali
Actiuni:
- intervine in fenomenele de oxidoreducere, fiind cel mai puternic antioxidant;
- este antiinfectioasa, tonifianta, antitoxica;
- favorizeaza asimilarea de catre organism a fierului;
- mareste rezistenta vaselor sanguine;
- contribuie la formarea globulelor rosii, a dintilor si oaselor;
- are rol de reglare a nivelului glicemiei si al colesterolului;
- diminueaza perioadele de convalescenta;
- intarzie aparitia cataractei si-i reduce gravitatea cu cca 50%;
- impiedica depunerea grasimilor la nivelul ficatului si asigura functionarea normala a celulei hepatice;
- are actiune antialergica;
- este un laxativ natural;
- scade incidenta aparitiei de cheaguri in vasele sanguine
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
- Patrunjelul nu este recomandat mamelor care alapteaza, deoarece poate reduce lactatia.
Citeste mai mult
Functii: NITROGEN
Descriere:
-
gaz incolor, inodor, insipid
Azotul formeaza numerosi compusi chimici, precum aminoacizii, amoniacul, acidul nitric si cianurile.
Exista doua tipuri de azot:gazos si lichid.
-
Azotul gazos este produs prin permiterea azotului lichid sa se incalzeasca si sa se evapore.
-
Azotul lichid este produs industrial in cantitati mari prin distilarea din aerul lichefiat.
Azotul este o parte esentiala in componenta aminoacizilor si a acizilor nucleici, ceea ce il face vital.
In procesul de ambalare al cosmeticelor, azotul este folosit ca patura protectoare deasupra continutului de creme si lichide din vasele de stocare pentru prevenirea oxidarii si dezvoltarii factorilor daunatori ce afecteaza calitatea produsului.
Reactii adverse:
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.