AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Lacteea - Branza dietetica de vaca

Nota 8.1 / 10 din 548 voturi
Lacteea - Branza dietetica de vaca
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Lacteea

 

Descriere Lacteea - Branza dietetica de vaca

Branza dietetica de vaca 

Grasime /substanta uscata: 0,2%

Gramaj: 250 g


Alte informatii:

Acest produs contine 3 ingrediente, toate trei fiind considerate sigure.
 
Acest produs contine lapte de vaca pasteurizat care are aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral. Prin procesul de pasteurizare din lapte sunt eliminate toate elementele nocive, majoritatea nutrientilor ramanand intacti. Totusi, se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
 
Acest produs contine culturi lactice selectionate care sunt niste organisme probiotice. Au rolul de a stimula sistemul imunitar, facandu-l mai rezistent la boli. 
 
Acest produs contine cheag, enzima naturala ce poate inchega laptele pentru a forma branzeturile. Este utilizat pentru abilitatea sa de a separara caseina, care reprezinta aproape 80% din proteina totala, de zer. 
 
Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.
 

 

Informatii Lacteea - Branza dietetica de vaca


- Calorii (100g): 67 kcal
- Carbohidrati (100g): 4.1 g
- Proteine (100g): 12.3 g

 

Ingrediente Lacteea - Branza dietetica de vaca

Lapte de vaca pasteurizat, CULTURI LACTICE SELECTIONATE, Cheag

Data analizei: 2013-02-24


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.

Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml): 
  • 140 calorii
  • 8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
  • 8 g de proteine
  • 24 mg colesterol
  • 383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).

Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare
  • Boli la nivelul rinichilor
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS

 

Descriere:

  • Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
  • Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
  • Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
  • Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:



Citeste mai mult

 

Descriere:


Cheagul este o enzima naturala ce poate inchega laptele – poate fi de mai multe tipuri:
  • Cheag de origine animala – obtinut din stomac uscat de vitel si miel, de porc sau de pui
  • Cheag microbian – obtinut prin biosinteza din tulpini de microorganisme care se dezvolta pe tarate de grau
  • Cheag de origine vegetala (smochin, ananas, papaya, pepene verde).
Conform Codex Alimentarius, Standardul 290-1995, cheagul se regaseste in grupa 01.5 Lapte praf,  pudra crema (simpla) si analogi, grupa 01.5.1 Lapte praf si pudra crema (simpla): produse obtinute prin inlaturarea partiala a apei din lapte sau crema, produse in forma de pudra. Sunt incluse si cazeina si cazeinatii.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
  • Hidroxianisol butilat - 100 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Sucrogliceride - 10000 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de cheag poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de cheag nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Lacteea - Branza dietetica de vaca"

6 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Lacteea - Branza dietetica de vaca"

Salata de rucola cu branza feta si rosii cherry. O alegere sanatoasa!

Salata de rucola cu branza feta si rosii cherry. O alegere sanatoasa!

de Raluca Garbea 21 Oct 2019

O salata reprezinta intotdeauna o alegere inspirata atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa, iar salata de rucola cu branza feta si rosii cherry este o varianta excelenta prin care ii poti oferi organismului tau nutrientii si vitaminele de care are nevoie. [detalii]

Branza cu rol de antibiotic natural. Care sunt cele mai sanatoase branzeturi din lume

Branza cu rol de antibiotic natural. Care sunt cele mai sanatoase branzeturi din lume

de Laura Galescu 23 Oct 2017

Branza este un superaliment, afirma in mod oficial o echipa de cercetatori de la Universitatea din Coreea de Sud. Branzeturile elvetiene sunt cele care au cele mai multe beneficii pentru sanatate potrivit oamenilor de stiinta. [detalii]

Pericol urias pentru sanatatea noastra: ce au descoperit specialistii in telemeaua de vaca din comert

Pericol urias pentru sanatatea noastra: ce au descoperit specialistii in telemeaua de vaca din comert

de Elena-Alina Constantinescu 21 Iul 2017

Asociatia Pro Consumatori a analizat 32 de sortimente de branza telemea de vaca comercializate in marile structuri comerciale. In urma studiilor s-a descoperit ca aceasta are in compozitie clorura de calciu, care odata ajunsa in organism, determina o serie de reactii, printre care dureri de stomac, bufeuri, greata si varsaturi, lipsa apetitului, sete extrema, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, coma. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016