Companie: Bio-direkt Karin Perlinger GmbH, Austria
Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:
E953 sau izolmat, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de indulcitor. Este un poliol care se compune din 50% glucoza, 25% sorbitol si 25% manitol. Nu duce la aparitia cariilor. Consumul ridicat de produse care contin E 953 duce la aparitia problemelor la nivelul tractului digestiv. E 953 este interzis in alimentatia copiilor, fiind folosit de cele mai multe ori in produsele destinate celor bolnavi de diabet.
E470b sau saruri de Magneziu ale acizilor grasi, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de antiaglomerant. Sarurile de Magneziu ale acizilor grasi sunt saruri ale acizilor grasi naturali, in principal de origine vegetala, dar pot fi folosite si grasimi de origine animala. Acesta se poate extrage si din soia modificata genetic. Ca si simptome produce tulburari gastrice. Nu se recomanda consumul frecvent.
Data analizei: 2014-05-19
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Sinonime: ISOMALTITOL; E953
Functii: Indulcitor
Descriere:
Siguranta/Rating ingredient:
Sinonime: E960
Functii: Indulcitor natural
Descriere:
Siguranta/Rating ingredient:
Sinonime: E500II; CARBONAT ACID DE SODIU
Descriere:
Siguranta/Rating ingredient:
Sinonime: E334, ACID L-TARTRIC
Functii: aditiv, regulator de pH , sechestrant, acidifiant, antioxidant natural, vegetal
Descriere:
Siguranta/Rating ingredient:
Sinonime: E 470
Functii: emulgator, spumant
Descriere:
Siguranta/Rating ingredient:
Efectele adverse ale aditivilor alimentari sunt potentate de cantitatea si regularitatea cu care obisnuim sa consumam produsele alimentare in care sunt introdusi.
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Desi sunt utilizate in principal uleiuri vegetale, folosirea grasimii animale (inclusiv de porc) nu poate fi exclusa. Unele grupuri, cum sunt veganii, musulmanii şi evreii evita din aceasta cauza aceste produse. Numai producatorul poate oferi informatii detaliate asupra originii acizilor grasi.
Consumul frecvent nu este recomandat
Miere naturala - Valori nutritionale si beneficii pentru sanatate
Mierea naturala ofera o optiune excelenta pentru sanatatea organismului. Datorita valorilor nutritionale si gustului delicios, mierea este unul dintre cei mai populari indulcitori din lume. [detalii]
Majoritatea oamenilor consuma mult mai mult zahar decat are nevoie organismul. Reducerea zaharului din alimentatie a devenit o prioritate pentru mentinerea sanatatii. Din fericire, exista alternative naturale, mai putin calorice si mai sanatoase. [detalii]
Indulcitori naturali versus indulcitori de sinteza - care sunt diferentele si pe care ii alegem
Suntem avertizati de catre medici si chiar de campanii demarate de organismele de control alimentar de periocolul din alimentele pe care le consumam. Un aspect asupra caruia se trag dese semnale de alarma este reprezentat de consumul de zahar, un produs care poate cauza grave problemele de sanatate. [detalii]