AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Infarctul poate fi prevenit. Iata cum

de Alege Sanatos 13 Ian 2014

Tags: infarct ciclism alergare potasiu legume peste lactate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infarctul poate fi prevenit. Iata cum

Atacurile de cord se pot intampla in orice moment iar acest lucru este intr-adevar infiorator. Vestea buna este ca pana la 80 % din infarcturi pot fi prevenite. Cum? Va prezenta cateva sfaturi despre cum putem preveni aparitia unui infarct. Exista modalitati de prevenire a acestora si este important sa va evaluati riscul de a intampina o astfel de afectiune medicala. Iata cateva sfaturi pentru a reduce riscul aparitiei unui infarct:

Renuntati la fumat
Impreuna cu alte milioane de motive pentru a renunta, fumatul dubleaza riscul de atact de cord. Nefumatorii vor dori, de asemenea, ar trebui sa evite localurile frecventate de fumatori. Cercetatorii de la Universitatea din Auckland, au afirmat ca fumatorii pasivi au sanse cu 82% mai mari sa sufere un infarct.

Faceti sport
Doar un alt pretext pentru a merge la sala sau a face trasee montane. Excesul de greutate forteaza sistemul circulator, cauzand mai multe probleme, printre care si cresterea sanselor de infarct.

Alergarea si ciclismul sunt excelente, dar in cazul in care nu-ti plac, ia in considerare ridicarea de greutati . Antrenamentele de rezistenta regulate scad tensiunea arteriala , ridica colesterolului  HDL, scad colesterolul LDL si scad de asemenea vascozitatea sangelui.
Consultati medicul in cazul in care nivelul de colesterol total este mai mare de 200.

Masurati-va tensiunea arteriala si monitorizati-o constant
Avand in vedere ca hipertensiunea este un factor de risc major in aparitiaatactului de cord, este foarte important sa reglati nivelul acesteia.

Atentie la aritmiile cardiace
Daca bataile inimii sunt neregulate , riscul de infarct creste cu 500 % . Asigurati-va ca urmati un tratament de specialitate.

Controlati nivelul stresului
Simti ca devii anxios? Ia o pauza de cinci minute, bea un pahar de apa, numara pana la zece sau fa o plimbare rapida. "Anxietatea provoaca supraproductia cronica de dopamina , un neurotransmitator care reglementeaza controlul creierul asupra circulatiei ", spune Ernest Friedman, profesor de psihiatrie la universitatea Case Western Reserve.

Recunoaste simptomele de depresie urmeaza un tratament adecvat.
Exista o mare diferenta intre a avea o zi proasta (sau chiar saptamana) si o stare generala de depresie. Daca simti o tristete persistenta, anxietate, ar trebui sa cauti  ajutor medical. Si nu doar pentru ca depresia poate ridica sansele de infarct.

Consumati mai putine bauturi carbogazoase
" Nivelurile crescute de trigliceride, adica orice depaseste  150 - reprezinta un factor de risc pentru boala arteriala ", a declarat Daniel Fisher, profesor asistent la universitatea de Medicina din New York.

Beti  multa apa
Cercetatorii de la Universitatea Loma Linda au constatat ca cinci sau mai multe pahare de 200 ml de apa pe zi, reduc riscul de atac de cord cu 53%. " Apa ajuta la ubtierea sangelui , ceea ce face mai putin probabil formarea cheagurilor", explica Jackie Chan, autorul principal al studiului.

Odihniti-va  cel putin sapte ore pe noapte , dar nu mai mult de zece
Un somn mai lung de 10 ore pe noapte poate creste riscul de infarct de pana la 63%, spun oamenii de stiinta de la Harvard. Sforai ? Studiile sugereaza ca esti de doua ori mai susceptibil de a dezvolta sindromul metabolic , care face parte din factorii de risc pentru aparitia accidentului vascular, alaturi de bolile de inima si diabetul.

 Gatiti cu ulei de masline
Aceasta ajuta la prevenirea atat a accidententelor vasculare cerebrale cat si a atacurile de cord.

Folositi protectie solara dar nu evitati soarele
In conformitate cu Mercola.com , un studiu prezentat in cadrul Asociatiei Amercana Cardiaca Stiintifice a aratat ca niveluri scazute de vitamina D obtinut din expunerea la soare, dubleaza riscul de aparitie a accidentului  vascular la caucazieni.

Mancati cartofi dulci, stafide, banane si pasta de tomate
Fiecare dintre acestea sunt bogate in potasiu, care poate reduce riscul de infarct cu 20 %. Alte surse bune: alte fructe si legume, peste, carne de pasare si lactate .




Spune-ne opinia ta despre
"Infarctul poate fi prevenit. Iata cum"

4 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Infarctul poate fi prevenit. Iata cum"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Fiere lenesa. Cum sa o tratezi in mod natural

Fiere lenesa. Cum sa o tratezi in mod natural

de Alege Sanatos 22 Oct 2024

Daca de curand te-ai confruntat cu dureri abdominale sau sub coasta, ameteli, stari de greata si indigestie, s-ar putea sa te confrunti cu o fiere lenesa. [detalii]

Alimente pe care sa le eviti cand te doare gatul

Alimente pe care sa le eviti cand te doare gatul

de Alege Sanatos 17 Oct 2024

Durerile de gat, indiferent ca apar atunci cand esti racit, cand ai fumat prea mult sau in urma altor afectiuni, sunt neplacute. [detalii]

Ceaiul de salvie. Remediu pentru numeroase afectiuni

Ceaiul de salvie. Remediu pentru numeroase afectiuni

de Alege Sanatos 14 Oct 2024

Daca nu il aveti inca in casa, trebuie musai sa mergeti la un magazin de tip plafar si sa cumparati un ceai de salvie. Acesta poate fi un remediu efiecient pentru numeroase afectiuni. [detalii]

Bauturi naturale cu care sa iti incepi dimineata

Bauturi naturale cu care sa iti incepi dimineata

de Alege Sanatos 10 Oct 2024

O zi buna incepe cu o dimineata pe masura. Daca nu obisnuiesti sa bei apa imediat dupa ce te-ai trezit, ar fi bine sa faci cateva schimbari in acest sens. [detalii]

Metode naturale prin care poti scapa de durerile menstruale

Metode naturale prin care poti scapa de durerile menstruale

de Alege Sanatos 09 Oct 2024

Fiecare femeie experimenteaza lunar durerile menstruale. In timp ce pentru unele sunt moderate, pentru alte doamne acestea sunt mai intense si mai greu de suportat. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.