AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni

de Laura Voica 16 Mai 2014

Tags: micotoxinele aflatoxina metaboliti fungici.

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni

Se gasesc peste tot, de la boabele de cereale la fructe uscate si nuci la legume, in vin, in branzeturi tari si in anumite tipuri de ulei de nuca de cocos – este greu sa te eschivezi de micotoxine. Asociate cu o varietate de boli, acesti metaboliti fungici pot face ravagii asupra sanatatii, atat a corpului cat si a mintii.Pentru a nu fi la mila micotoxinelor, putem lua masuri active prin interventii dietetice.

Micotoxine: Care sunt acestea si de ce mi-ar pasa de ele?

Acestea sunt cauza pentru o gama larga de probleme la animale si la om. Micotoxine sunt produse de ciuperci si pot distruge sanatatea, in timp, chiar daca sunt consumate in cantitati mici. Desi dificil de a diagnostica ( datorita diversitatii simptomelor ), exista suficiente dovezi care leaga aceste toxine de boli de inima si boli de ficat, afectiuni neurologice, diabet zaharat, boli autoimune, astm si moartea prematura.

Micotoxinele sunt surprinzator de rezistente si nu sufera nicio modicare daca sunt congelate sau fierte. Culturile din regiunile tropicale sunt extrem de vulnerabile la contaminare din cauza umiditatii ridicate si fluctuatilor vremii. Una dintre cele mai cunoscute micotoxine, si, de asemenea, cea mai daunatoare, este aflatoxina - o matrita cancerigena adesea gasita in arahide, printre alte alimente. Aflatoxina ataca ficatul si a fost implicata in cazurile de cancer de ficat si cancer de col uterin.

John A. Tafel, medic de medicina integrativa, ofera urmatoarea lista de alimente cu risc ridicat, care pot contine micotoxine:

1. Bauturi alcoolice
2. Porumb
3. Grau
4. Orz
5. Zahar
6. Sorg
7. Alune
8. Bumbac
9. Branzeturile tari

Dr. Tafel a afirmat, "Unul dintre alimentele care nu este mentionat pe lista este uleiul de nuca de cocos. Vreau sa subliniez ca, in timp ce uleiul de nuca de cocos este un aliment incredibil in termeni de nutritie si gust, multe uleiuri de nuca de cocos contin micotoxine. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul este de obicei realizat din nuci de cocos uscate, care sunt adesea contaminate cu micotoxine. Deci, in scopul de a va bucura pe deplin de beneficiile acestui ulei de nuca de cocos, veti dori sa gasiti o companie care utilizeaza doar nuci de cocos proaspete pentru a face ulei. "

Produsele lactate si carnea ( de la animale hranite cu cereale contaminate ), fructe uscate, sirop de artar si de orezul poate fi problematice, de asemenea.

Cum puteti reduce expunerea

Din pacate, este aproape imposibil de a scapa de contactul cu micotoxine. Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa luam nicio masura de protectie. Primul pas este de a evita, pe cat posibil, alimentele care tind sa fie puternic contaminate, dupa cum s-a mentionat mai sus. Este de asemenea de dorit sa va faceti painea in casa si astfel sa aveti un control al calitatii chiar si asupra fainei pe care o folositi. Produse de patiserie preambalate ( inclusiv painea ) sunt un bun adapost al micotoxinelor. Din pacate, nu conteaza ca produsele sunt semi-preparate sau ecologice, incoltite sau fermentate - toate pot contine metaboliti fungici.

Nucile  de asemenea, pot fi purtatoare de micotoxine, mai ales migdalele si nucile de Brazilia. Clatirea fructelor cu coaja lemnoasa va ajuta la eliminarea toxinelor de la suprafata. Apoi, introduceti nucile intr-un bol cu apa in care ati pus in prealabil 1/4 lingurita de pulbere de vitamina C, timp de 5 minute si veti  distruge micotoxinele. Scurge-ti-le si uscati-le in cuptor la 150 de grade Celsius. O cantitate mica de vitamina C poate fi adaugata in apa in care gatiti cerealele si pastele.

Un studiu publicat in revista „Cancer Letters” a constatat ca extractele de turmeric  si usturoi au inhibat considerabil ( peste 90% ), producerea de aflatoxina la concentratii de 5-10 mg / ml.




Spune-ne opinia ta despre
"Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni"

3 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Toxina ascunsa din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza multipla si alte afectiuni"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

5 semne ca organismul tau are nevoie de vitamina D

5 semne ca organismul tau are nevoie de vitamina D

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Vitamina D se numara printre cele mai importante vitamine de care are nevoie corpul nostru. Aceasta are un rol deosebit in dezvoltarea si functionarea muschilor, absorbtia calciului in organism, formarea oaselor, a dintilor si mentinerea sanatatii lor. [detalii]

Cum te poate afecta alegerea unor pantofi de dama incomozi? Afla consecintele!

Cum te poate afecta alegerea unor pantofi de dama incomozi? Afla consecintele!

de AlegeSanatos.ro 09 Feb 2021

Poate ca si tu porti sau ai purtat pantofi de dama incomozi, deoarece se potrivesc perfect cu anumite tinute sau pentru ca, pur si simplu, adori designul lor. Chiar daca pare ceva banal, decizia de a purta incaltarile nepotrivite poate avea consecinte serioase, care te pot afecta si pe viitor! [detalii]

  Reteta de fasole verde cu masline si ardei copti pentru diabetici

Reteta de fasole verde cu masline si ardei copti pentru diabetici

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Diabetul nu este o afectiune pe care sa o ignori, pentru ca se poate agrava. Asa ca trebuie sa mananci mai sanatos si sa renunti la zahar, in principiu, dar exista si alte reguli. [detalii]

 De ce este bine sa renunti la zahar

De ce este bine sa renunti la zahar

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Zaharul este un produs utilizat in majoritatea produselor alimentare, fie ca sunt bomboane sau nu. Pe langa gustul dulce si starea buna pe care o declanseaza zaharul, iti poate provoca dependenta, dar si alte probleme de sanatate. [detalii]

Efecte adverse ale consumului ridicat de sare

Efecte adverse ale consumului ridicat de sare

de AlegeSanatos.ro 19 Ian 2021

Sarea in mancare este minunata. Contribuie la potentarea gustului pretaratelor si in plus, este necesara si organismului. Regleaza echilibrul fluid de celule si plasma. Din pacate insa, atunci cand este consumata in exces poate avea si efecte adverse. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016