de Elena-Alina Constantinescu 26 Feb 2016
Tags:
Verdeturile de primavara (leurda, urzica, stevia, untisorul, spanacul, urzicile, salata verde etc) fortifica organismul si ajuta la eliminarea toxinelor. Consuma-le pentru o sanatate de fier!
1. Urzici
Urzicile revitalizeaza organismul prin continutul de vitaminice (A, B, C, K), minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, siliciu), proteine, glucide.
Nu ar trebui sa lipseasca primavara din alimentatia noastra, ele avand numeroase beneficii pentru sanatate: combat anemia, curata sangele avand efect detoxifiant , ajuta la secretia bilei, amelioreaza afectiunile renale si circulatorii.
Sunt delicioase cu usturoi si mamaliguta.
2. Stevie
Stevia regleaza nivelul de zahar din sange. Trateaza afectiuni precum: hipertensiunea, diabetul, oboseala, indigestia, raceli si gripe, gingivite si carii dentare, infectii si nu numai.
3. Spanac
Acidul folic din spanac este bun pentru sanatatea sistemului cardiovascular, iar magneziul ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Studiile au aratat ca spanacul ajuta la imbunatatirea memoriei.
4. Leurda
Conform specialistilor, leurda are efecte miraculoase asupra intregului organism, de la inima si pana la sistemul digestiv, de la sanatatea vaselor de sange si pana la modul optim in care regleaza sistemul imunitar si sistemul endocrin.
5. Loboda
Medicii nutritionisti spun ca aceasta leguma are un continut ridicat de antioxidanti, stimuleaza imunitatea organismului si are proprietati antitumorale. Combate astenia, anemia si depresia.
Sursa: suntfericita.manager.ro
Foto: www.vegkitchen.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]